Ποιοι είμαστε
Αρχική Κατασκευασμένη η ιστορία περί διαμάχης Στρατηγού του Σώματος Πεζοναυτών και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για τα εμβόλια της COVID-19HOAXES ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Κατασκευασμένη η ιστορία περί διαμάχης Στρατηγού του Σώματος Πεζοναυτών και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για τα εμβόλια της COVID-19

26 Αυγ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC), David H. Berger, δήλωσε στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin πως "αν προσπαθήσετε να εμβολιάσετε βίαια έστω και έναν από τους πεζοναύτες μου, καλύτερα να έρθετε οπλισμένοι".

Συμπέρασμα:

Η υποτιθέμενη διαμάχη μεταξύ του Στρατηγού David H. Berger και του Υπουργού Άμυνας Lloyd Austin για το εμβολιαστικό σχέδιο των ΗΠΑ και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την COVID-19 για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη ιστορία σατιρικής ιστοσελίδας. Κατ' επέκταση και η επίμαχη δήλωση του Στρατηγού David H. Berger δεν έγινε ποτέ.

Σε πληθώρα αναρτήσεων που διαμοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντοπίζουμε μια εικόνα του Στρατηγού του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC), David H. Berger, συνοδευόμενη από τη φράση “Αν προσπαθήσετε να εμβολιάσετε βίαια έστω και έναν από τους πεζοναύτες μου, καλύτερα να έρθετε οπλισμένοι”. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση δημοσιεύματα η εν λόγω φράση αποδίδεται στον Στρατηγό David H. Berger ως απάντηση στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin σχετικά με το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Στρατηγός David H. Berger ουδέποτε έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση, ενώ στην πραγματικότητα η εν λόγω ιστορία στο σύνολό της είναι κατασκευασμένη από μια σατιρική ιστοσελίδα.

Παράδειγμα: sinomosiologos.blogspot.com, newsgreece.gr, triklopodia.gr

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Ο Στρατηγος Διοικητης των Πεζοναυτων των ΗΠΑ λεει οτι κανεις δεν προκειται να υποχρεωσει τους Πεζοναυτες του να εμβολιαστουν…!!!

Ο στρατηγός των πεζοναυτών Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ επέπληξε τη Δευτέρατο διάταγμα του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν που απαιτεί από όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να υποβληθούν στους εμβολιασμούς Covid-19 υπό την απειλή στρατιωτικού δικαστηρίου ή εξόδου, δήλωσε πηγή στο γραφείο του στρατηγού Μπέργκερ που άκουσε μια έντονη συνομιλία μεταξύ τους.

Ο στρατηγός Μπέργκερ τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας λίγα λεπτά αφού είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο εμβολιασμός Covid-19 είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της στρατιωτικής ετοιμότητας και ότι θα επιβάλει την πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού ανεξάρτητα από το καθεστώς έγκρισης του FDA.

“Δεν θα υπάρχουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τους πεζοναύτες μου”, δήλωσε ο στρατηγός Μπέργκερ.

Σε ένα αντίγραφο της κλήσης ο στρατηγός Μπέργκερ επικρίθηκε από τον Όστιν και τον χαρακτήρισε προδότη.

«Σε καμία περίπτωση οι πεζοναύτες δεν θα αναγκαστούν να κάνουν έναν δυνητικά επικίνδυνο εμβολιασμό που ο FDA δεν θα υποστηρίξει ακόμη πλήρως», δήλωσε ο στρατηγός Berger στο Austin. «Είστε δειλός και προδότης, που χειραγωγείται από ανθρώπους που ασκούν κακή πολιτική σε άνδρες και γυναίκες που παρέχουν ασφάλεια στο έθνος μας. Ούτε εσείς ούτε ο πρόεδρος σας είναι εξουσιοδοτημένος να επιβάλει μια τέτοια πολιτική ».

Ο Οστιν υποστήριξε ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ήταν πάντα απαίτηση για στρατιώτες που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτοί, ως ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα πάρουν το εμβολιο Covid-19. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αποφασίσουν για αυτούς, είπε ο Οστιν.

«Είναι ανίκανοι να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Εμείς λοιπόν, οι ηγέτες τους, παίρνουμε τις μεγάλες αποφάσεις που δεν μπορούν », είπε ο Οστιν. «Ο Μπάιντεν και η Χάρις είναι υπεύθυνοι, όχι μεμονωμένοι στρατιώτες». Στη συνέχεια, ο Όστιν πηρε το υφος πολιτικου: «Εάν οι συντηρητικοί  βλέπουν τις μάχιμες δυνάμεις μας να εμβολιάζονται, θα είναι πιο πιθανό να εμβολιαστούν οι ίδιοι», είπε ο Όστιν.

Ο στρατηγός Μπέργκερ είπε ότι ήταν άδικο να συγκρίνουμε τους καθιερωμένους εμβολιασμούς με ένα προϊόν που βγήκε στην αγορά με μικρή ανησυχία για παρενέργειες. Αποκάλεσε το CDC και τον Δρ Fauci διεφθαρμένους και ρώτησε τον Οστιν γιατί η διοίκηση της μαριονέτας έκρυψε από το κοινό μια έκθεση του NIH που συνδέει τον εμβολιασμό με χιλιάδες θανάτους.

«Αν κάποιος πεθάνει, λέτε ότι ήταν Covid-19. Υπάρχει άρνηση να παραδεχτούμε ότι ο εμβολιασμός έχει παρενέργειες που μπορεί να περιλαμβάνουν θάνατο σε ορισμένα άτομα ».

«Δεν είμαι γιατρός. Είμαι ο υπουργός Άμυνας του Τζόζεφ Μπάιντεν και ακολουθώ τις διαταγές », απάντησε ο Οστιν.

«Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει, ο Μπάιντεν δεν είναι επικεφαλής του στρατού και ούτε εσείς. Μπορείτε να πουλήσετε ό, τι ψέματα θέλετε στα ΜΜΕ. Πούλησες την ψυχή σου, Λόιντ, και ελπίζω να μπορέσεις να ζήσεις με τον εαυτό σου », είπε ο στρατηγός Μπέργκερ.

Ο στρατηγός Μπέργκερ είπε ότι είχε την υποστήριξη άλλων επικεφαλής των επιτελείων και θα τους παρακαλούσε να αγνοήσουν τις παράνομες διαταγές που προέρχονται από την παράνομη διοίκηση.

«Αν ένας στρατιώτης θέλει τον εμβολιασμό, εντάξει. Αν όχι, δεν σηκώνει το μανίκι του. Αν προσπαθήσετε να εμβολιάσετε βίαια έστω και έναν από τους πεζοναύτες μου, καλύτερα να έρθετε οπλισμένοι », είπε ο στρατηγός Μπέργκερ και έκλεισε το τηλέφωνο.

Σε δήλωσή του το απόγευμα της Δευτέρας, ο Μπάιντεν υποστηρίζει σθεναρά το μήνυμα του Όστιν και ότι “ανυπομονεί να δει” τον εμβολιασμό Covid-19 που προστίθεται στη συστοιχία των εμβολιασμών που λαμβάνουν οι στρατιώτες κατά την ένταξή τους στο στρατό.

Παράδειγμα σχετικής ανάρτησης στο Facebook:

Τι ισχύει

Αρχικά, όπως προαναφέραμε, η επίμαχη φράση την οποία υποτίθεται απηύθυνε ο Στρατηγός David H. Berger στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, αποτελεί μέρος μιας κατασκευασμένης ιστορίας, η οποία αρχικά δημοσιεύθηκε στη σατιρική ιστοσελίδα realrawnews.com. Το παράδειγμα που παραθέσαμε πιο πάνω αποτελεί μετάφραση της συγκεκριμένης ψευδούς ιστορίας από την αρχική πηγή, στην οποία εντοπίζουμε επίσης και την παρακάτω επισήμανση.

Η εν λόγω ιστορία αναπαράχθηκε επίσης από την ιστοσελίδα savethemales.ca (αλλιώς και henrymakow.com) της οποίας το περιεχόμενο αφορά κατά βάση θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστημονικές απόψεις.

Συνοπτικά, σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα της εν λόγω πλαστής ιστορίας, ο Στατηγός David H. Berger είχε μια έντονη λογομαχία με τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, έπειτα από δηλώσεις του τελευταίου που αφορούσαν το εμβολιαστικό σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, το εν λόγω περιστατικό δεν συνέβη ποτέ και αποτελεί στο σύνολο του ένα φανταστικό αφήγημα.

Πιθανότατα, “έμπευση” για το σατιρικό δημοσίευμα αποτέλεσε η είδηση πως το Πεντάγωνο θα απαιτήσει από τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με υπόμνημα που επικαλέστηκε το Associated Press.

Παρότι ο Στρατηγός David H. Berger δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα δημόσια σχετικά με τα μέτρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την COVID-19, η επίμαχη ιστορία έρχεται σε αντίθεση με τις πραγματικές απόψεις του ίδιου, ο οποίος εμβολιάστηκε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020. Μάλιστα, μέσα από δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προέτρεπε όλα τα μέλη του Σώματος Πεζοναυτών, καθώς και τις οικογένειες τους, να εμβολιαστούν για την COVID-19 προκειμένου να συμβάλουν στη μείωση εξάπλωσης της ασθένειας.

Επιπρόσθετα, εκπρόσωπος από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, δήλωσε στην ομάδα ελέγχου ψευδών ειδήσεων του πρακτορείου USA Today, πως η ιστορία που δημοσιεύθηκε από την realrawnews.com δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα, ο Λοχαγός Andrew Wood δήλωσε στην USA Today ότι “το άρθρο στο οποίο αναφέρεστε είναι σατιρικό και δεν είναι σε καμία περίπτωση πραγματικό ή ακριβές”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα realrawnews έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν ψευδείς και πλήρως κατασκευασμένες ιστορίες που αφορούν τον Στρατηγό David H. Berger.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, η υποτιθέμενη διαμάχη μεταξύ του Στρατηγού David H. Berger και του Υπουργού Άμυνας Lloyd Austin για το εμβολιαστικό σχέδιο των ΗΠΑ και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την COVID-19 στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη ιστορία. Κατ’ επέκταση και η επίμαχη δήλωση του Στρατηγού David H. Berger που έχει διαμοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έγινε ποτέ.