Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπλανητικές δηλώσεις Γερμανού δικηγόρου για 500,000 θανάτους εξαιτίας των εμβολίων για τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑΛΕΙΠΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

Παραπλανητικές δηλώσεις Γερμανού δικηγόρου για 500,000 θανάτους εξαιτίας των εμβολίων για τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ

28 Σεπ
2021

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Reiner Füllmich επίσημοι θεσμοί αποκρύπτουν το γεγονός ότι έχουν πεθάνει μισό εκατομμύριο άνθρωποι εξαιτίας των εμβολίων για την COVID-19.

Συμπέρασμα:

Σε κανένα σημείο της υπό εξέταση συνέντευξης δεν παρουσιάζεται τεκμήριο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του κ. Füllmich. Επιπρόσθετα ο αναφερόμενος αριθμός νεκρών δεν εντοπίζεται σε καμία αναφορά επίσημου φορέα. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως σε κάποια χώρα έχουν σημειωθεί 500,000 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19, αυτό δε σημαίνει ότι ο εμβολιασμός ήταν η αιτία θανάτου. Για να εξακριβωθεί ότι αιτιώδης σχέση μεταξύ εμβολιασμού και ανεπιθύμητης ενέργειας ή θανάτου διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα από τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς. Τέλος, το CDC, κατόπιν εξέτασης των διαθέσιμων στοιχείων ανέφερε πως δεν έχει συσχετιστεί κανένας θάνατος με τα εμβόλια mRNA για την COVID-19. Η μόνη πιθανή αιτιώδης σύνδεση με 3 θανάτους μέχρι τα μέσα Μαΐου 2021, αφορά ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης το οποίο έχει συνδεθεί με τα εμβόλια ιικού φορέα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 κυκλοφόρησε ένα απόσπασμα δηλώσεων του δικηγόρου Reiner Füllmich ως τεκμήριο για τον ισχυρισμό πως επίσημοι θεσμοί αποκρύπτουν το γεγονός ότι έχουν πεθάνει μισό εκατομμύριο άνθρωποι εξαιτίας των εμβολίων για την COVID-19. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ευσταθεί.

Παραδείγματα: pronews.gr, el.gr, difernews.gr, greeknewsondemand.com, filoi-esfigmenou.com, dimpenews.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Κορυφαίος νομικός: Μας λένε ΨΕ-ΜΑ-ΤΑ! 500.000 θάνατοι εμβολιασμένων στις ΗΠΑ – Τα ΙΔΙΑ κάνουν ΟΛΑ τα κράτη.

Ο κορυφαίος Νομικός Dr Reiner Fuellmich, εκτός της «βόμβας» για άδεια ταμεία στην Ευρώπη, κάτι που όπως λέει συνδέεται με τα εμβόλια, πέταξε ακόμα μία, η οποία δεν αποκλείεται να συνδέεται με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, ισχυρίζεται πως έχουν αποκρυφθεί εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι μετά από εμβόλια.

«Μας είπαν ψέματα για τον αριθμό των νεκρών. Χονδρικά 500.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν αφότου έκαναν ένα εμβόλιο για covid19», τονίζει μεταξύ άλλων.

«Αριθμοί θανάτων έχουν πλαστογραφηθεί! Μας έχουν πει ψέματα. Τώρα μιλούν για περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους εμβολιασμένων, μονάχα στις ΗΠΑ και πιστεύω πως υπάρχουν παρόμοια νούμερα, παρόμοια στατιστικά σε όλες τις άλλες χώρες, αλλά προσπαθούν να το καλύψουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άραγε να εννοεί και την Ελλάδα;;;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Füllmich που επικαλούνται ως τεκμήριο τα υπό εξέταση δημοσιεύματα:

Τι ισχύει

Αν και κυκλοφόρησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα υπό εξέταση δημοσιεύματα επικαλέστηκαν δήλωση του Γερμανού νομικού Reiner Füllmich, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα μέσα Αυγούστου 2021. Την εν λόγω συνέντευξη έδωσε στον, γνωστό αντιεμβολιαστή, Mike Adams δημιουργό και διαχειριστή της σελίδας διάδοσης ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών Natural News. Ο κ. Füllmich μάλιστα φέρεται να έχει διατυπώσει τον εξεταζόμενο ισχυρισμό από τις αρχές Αυγούστου.

Ο κ. Füllmich έχει εμφανιστεί αρκετές φορές σε μέσα ενημέρωσης κατά τη περίοδο της πανδημίας λόγω δηλώσεων κατά των μέτρων προστασίας για την COVID-19 και των εμβολίων για τη νόσο. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, η νομική εκπαίδευση του κ. Füllmich δε τον καθιστά ειδικό σε ζητήματα επιδημιολογίας, ενώ οι δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με τη πανδημία συνιστούν ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Füllmich προέβη στον ισχυρισμό ότι 500,000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19 καθιστώντας τα εν λόγω εμβόλια επισφαλή για το γενικό πληθυσμό.

Ωστόσο, ούτε στο υπό εξέταση βίντεο, ούτε σε άλλη συνέντευξη του ή επίσημη πηγή δεν έχει παρουσιαστεί σχετική τεκμηρίωση για τον εν λόγω ισχυρισμό. Επιπρόσθετα, ακόμα και αν υποθέσουμε πως σε κάποια χώρα έχουν σημειωθεί 500,000 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19, αυτό δε σημαίνει ότι ο εμβολιασμός ήταν η αιτία θανάτου. Το γεγονός ότι ο εμβολιασμός έχει χρονική συσχέτιση με μια ανεπιθύμητη ενέργεια ή θάνατο εμβολιασμένου δε σημαίνει ότι έχει και αιτιώδη σχέση. Αυτό το σημείο τονίζουν και όλες οι υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης οι οποίες συλλέγουν αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες που ενδέχεται να έχουν σχέση με εμβολιασμό.

Κάθε χρόνο πεθαίνουν από διάφορες αιτίες εκατομμύρια πολιτών ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Είναι αναμενόμενο, δηλαδή ότι, σε κάποιον χρόνο μετά τον εμβολιασμό τους, κάποιοι από τους 165 εκατομμύρια εμβολιασμένους στις αρχές Αυγούστου, θα είχαν αποβιώσει ή πρόκειται να αποβιώσουν εντός του έτους, από συνήθη φυσικά αίτια.

Ετησίως, πριν την πανδημία, καταγράφονταν περίπου 2.6-2.8 εκατομμύρια θάνατοι στις ΗΠΑ ενώ, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της COVID-19 και όχι λόγω των εμβολίων για τη νόσο, έχουν καταγραφεί περισσότεροι θάνατοι από τους στατιστικά αναμενόμενους (υπερβάλλουσα θνητότητα):

Υπολογίζοντας μόνο μέχρι το Μάιο του 2021, έχει εκτιμηθεί ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει αποτρέψει τουλάχιστον 140,000 θανάτους εξαιτίας της νόσου COVID-19. [πηγή]

Μάλιστα, το CDC, κατά τις τακτικές αναλύσεις των διαθέσιμων δεδομένων ασφαλείας των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, έχει επισημάνει πως κανένας θάνατος δεν έχει συσχετισθεί με τα mRNA εμβόλια για την COVID-19. Η μόνη πιθανή αιτιώδης σύνδεση, με 3 θανάτους μέχρι τα μέσα Μαΐου 2021, αφορά ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης το οποίο έχει συσχετιστεί με τα εμβόλια ιικού φορέα. [πηγή]

Τέλος, το CDC έχει λάβει μόνο 7,899 αναφορές θανάτου μετά τη χορήγηση εμβολίων για την COVID-19 από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2021. Αυτοί οι θάνατοι δεν συσχετίζονται αυτόματα αιτιωδώς με τα χορηγούμενα εμβόλια ενώ το εν λόγω νούμερο απέχει πολύ από το μισό εκατομμύριο θανάτων που αναφέρει ο κ. Füllmich. [πηγή]

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ο ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός για την COVID-19 έχει προκαλέσει 500,000 θανάτους δε στηρίζεται σε καμία επίσημη πηγή.

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως σε κάποια χώρα έχουν σημειωθεί 500,000 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19, αυτό δε σημαίνει ότι ο εμβολιασμός ήταν η αιτία θανάτου. Για να εξακριβωθεί ότι αιτιώδης σχέση μεταξύ εμβολιασμού και ανεπιθύμητης ενέργειας ή θανάτου διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα από τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς.

Τέλος, το CDC, κατόπιν εξέτασης των διαθέσιμων στοιχείων ανέφερε πως δεν έχει συσχετιστεί κανένας θάνατος με τα εμβόλια mRNA για την COVID-19. Η μόνη πιθανή αιτιώδης σύνδεση με 3 θανάτους μέχρι τα μέσα Μαΐου 2021, αφορά ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης το οποίο έχει συνδεθεί με τα εμβόλια ιικού φορέα.