Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν υπάρχει εθελοντικό πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη σε ελληνικά νοσοκομείαFAKE NEWS

Δεν υπάρχει εθελοντικό πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη σε ελληνικά νοσοκομεία

7 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος εθελοντής αγκαλιάς σε εγκαταλελειμμένα βρέφη.

Συμπέρασμα:

Σύμφωνα με δηλώσεις από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, το Μητέρα και το Νοσοκομείο Παίδων δεν ισχύει η είδηση σχετικά με την ύπαρξη του προγράμματος "εθελοντής αγκαλιάς για βρέφη".

Σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό ότι στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων έχει υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα εθελοντισμού για εγκαταλελειμμένα βρέφη. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μια αγκαλιά σε βρέφη που έχουν εγκαταλειφθεί στα προαναφερθέντα νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς το επίμαχο εθελοντικό πρόγραμμα δεν υπάρχει στα συγκεκριμένα ελληνικά νοσοκομεία.

Παραδείγματα: megeia.gr, diakonima.gr, blog.moudaniwn.gr, ejaggelos.blogspot.com, enjoynews.gr, juniorsclub.gr

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Γίνε εθελοντής “Αγκαλιάς” σε  ένα εγκαταλελειμμένο Βρέφος, μπορείς..

Είναι απαραίτητη ανάγκη να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη που μεγαλώνουν μονα τους.

Δυστυχώς οι νοσοκόμες δεν επαρκούν  καν ,ούτε για την φροντίδα τους πόσο μάλλον για μια αγκαλιά παρότι οι περισσότερες το κάνουν έστω για λίγα λεπτά ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους.

Έχεις δει βρέφος που δεν κλαίει;

Τα βρέφη συνηθίζουν στην εγκατάλειψη υποσυνείδητα,   κατανοούν  πως κανείς δεν θα έρθει να τα αγκαλιάσει, έτσι κάνουν αποκοπή από τον περιβάλλοντα χώρο ,παραιτούνται και σταματάνε  να κλαίνε.

Η απόλυτη μοναξιά σε τόσο τρυφερή ηλικία .

Για όποιον ενδιαφέρεται να γίνει Εθελοντής μπορεί να πάει στον Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και να μιλήσει με τον διευθυντή και την προϊσταμένη για να μάθει το πως .

Επίσης στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων στο : «Εθελοντές αγκαλιάς για βρέφη»

Γίνε εθελοντής Αγκαλιάς….

Γιατί αυτά τα μωράκια  έχουν ανάγκη την αγκαλιά μας και λίγη ΑΓΆΠΗ ….

Σχετική δημοσίευση στο Facebook:

Τι ισχύει

Αρχικά, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως η εν λόγω είδηση δεν είναι καινούρια, αλλά είχε κυκλοφορήσει σε ιστοσελίδες και είχε κοινοποιηθεί από αρκετούς λογαριασμούς στο Facebook ήδη από το 2020.

Όπως αναφέρεται στα υπό εξέταση δημοσιεύματα, δυνατότητα συμμετοχής στο εθελοντικό πρόγραμμα “εθελοντές αγκαλιάς για βρέφη” δίνεται στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο, τα εν λόγω νοσοκομεία διαψεύδουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου εθελοντικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα διέψευσε την είδηση σχετικά με το προαναφερθέν εθελοντικό πρόγραμμα, ενώ αναφέρει πως δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα βρέφη στο νοσοκομείο.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Γραφείο Τύπου του ιδιωτικού νοσοκομείου Μητέρα μας επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα εθελοντισμού στο νοσοκομείο:

Έχουμε δει και εμείς τα δημοσιεύματα που αναφέρετε. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ομοίως, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μας ενημέρωσαν πως δεν έχουν το επίμαχο εθελοντικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο:

Μας έχουν καλέσει αρκετοί εθελοντές τις τελευταίες μέρες και ρωτάνε για αυτό το πρόγραμμα. Δεν το έχουμε υπόψη μας.

Επιπρόσθετα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και από το γραφείο της διοίκησης μας επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει το εν λόγω εθελοντικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο:

Δεν μπορεί όποιος θέλει να έρχεται σε επαφή με τα βρέφη. Σε εμάς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” δέχεται εθελοντικές υπηρεσίες συλλόγων και σωματείων όπως για παράδειγμα το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλους φορείς, οι οποίες αφορούν δημιουργική απασχόληση και άλλα προγράμματα.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τις ανωτέρω δηλώσεις, δεν ισχύει πως στο Νοσοκομεία Αλεξάνδρα, στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων λειτουργεί το πρόγραμμα “εθελοντές αγκαλιάς για βρέφη”.