Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δικαστήριο δεν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πάπα ΦραγκίσκουHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Όχι, δικαστήριο δεν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πάπα Φραγκίσκου

31 Ιαν
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Το "Διεθνές Δικαστήριο" εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πάπα Φραγκίσκου. Δίνεται χρηματική αμοιβή και ασυλία από δίωξη σε όποιον τον συλλάβει.

Συμπέρασμα:

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου” αποτελεί δημιούργημα του Kevin Annett, ο οποίος είναι υποστηρικτής και πηγή διάδοσης ανυπόστατων θεωριών συνωμοσία. Οι αποφάσεις του “δικαστηρίου” δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

Από τον Νοέμβριο του 2021 ξεκίνησε να δημοσιεύεται σε ιστοσελίδες ο ισχυρισμός ότι το “Διεθνές Δικαστήριο” εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πάπα Φραγκίσκου (Χόρχε Μπεργκόλιο) για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μάλιστα, αναφέρεται ότι δίνεται αμοιβή 10,000 δολαρίων και ασυλία από δίωξη σε όποιον τον συλλάβει.

Παραδείγματα: esykamenonvourlon.blogspot.com, iardanos.blogspot.com, alfeiospotamos.gr

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα υπό εξέταση άρθρα, η απόφαση φέρεται να εκδόθηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 από το Γραφείο Πληροφοριών του Διεθνούς Δικαστηρίου Κοινοτικού Δικαίου (Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη, Βανκούβερ). Χαρακτηριστικά διαβάζουμε σε αυτά:

Το δικαστήριο που επέβαλε την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου το 2013 εξέδωσε διάταγμα σύλληψης και ένταλμα σύλληψης κατά του Πάπα Φραγκίσκου (Χόρχε Μπεργκόλιο) για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, μαζί με αμοιβή 10.000 δολαρίων για τη σύλληψή του.

Το Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου (ICLCJ) εξέδωσε σήμερα το διάταγμα και την ανταμοιβή, μαζί με μια προσφορά αμνηστίας από τη δίωξη σε οποιονδήποτε καθολικό αξιωματούχο ή κληρικό που βοηθά στη κράτηση του Μπεργκόλιο.

Ακολουθεί αντίγραφο της εντολής και του εντάλματος.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Δικαστηρίου που συνόδευε την Διάταγή του,

«Ο εισαγγελέας μας έχει στην κατοχή του τεκμηριωμένα στοιχεία και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που πιστοποιούν την προσωπική συνέργεια του Jorge Bergoglio σε βιασμό παιδιών, βασανιστήρια και εμπορία, τελετουργικές δολοφονίες, ιατρική γενοκτονία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και γενική ευθύνη για μαζικές δολοφονίες και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από η Εκκλησία της Ρώμης … Ο Μπεργκόλιο υπόκειται σε δίωξη ως κατηγορούμενο άτομο σύμφωνα με το κοινό και το διεθνές δίκαιο, και θα διωχθεί από το Δικαστήριό μας. Προσφέρουμε ανταμοιβή και ασυλία από δίωξη σε οποιονδήποτε και ιδιαίτερα σε οποιονδήποτε από τους εκκλησιαστικούς συνεργάτες του Μπεργκόλιο που μας βοηθούν να συλλάβουμε και να τον διώξουμε».

Στα άρθρα εντοπίζεται το ακόλουθο βίντεο με τον Kevin Annett, ο οποίος διαβάζει την ετυμηγορία του “Διεθνούς Δικαστηρίου”.

Τι ισχύει

Η επίμαχη απόφαση αρχικά δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο murderbydecree.com, ο οποίος ανήκει στον Kevin Annett. Στο άρθρο υπάρχει αναρτημένη η ετυμηγορία του “Διεθνούς Δικαστηρίου”, σύμφωνα με την οποία καταδικάζεται ο Πάπας Φραγκίσκος για εγκληματικές πράξεις κατά ανηλίκων. Ακόμη, εντοπίζονται έγγραφα που υποστηρίζουν ότι είναι οι αποφάσεις που εκδόθηκαν για τη σύλληψή του και την καταβολή χρηματικού ποσού σε όποιον τον συλλάβει.

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου (International Common Law Court of Justice – ICLCJ)” ιδρυτής του οποίου φέρεται να είναι ο Kevin Annett δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν στην ιστοσελίδα του, το “δικαστήριο” ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2012.

Το Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου (ICLCJ) ιδρύθηκε ως ο νομικός και δικαστικός βραχίονας του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα της Εκκλησίας και του Κράτους (ITCCS), με τη βοήθεια νομικών εμπειρογνωμόνων, δικαστών και επιζώντων της εκκλησιαστικής τρομοκρατίας και της αυτοκρατορικής γενοκτονίας σε περισσότερες από δώδεκα χώρες. (www.itccs.org).

Όπως και το “Δικαστήριο Κοινού Δικαίου”, έτσι και το “Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα της Εκκλησίας και του Κράτους δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Οι ιστοσελίδες και των δύο “δικαστηρίων” έχουν κατέβει και πληροφορίες γι’ αυτά υπάρχουν στον ιστότοπο που διατηρεί ο Kevin Annett.

Ο Kevin Annett

Ο Kevin Annett υπήρξε πάστορας της United Church of Canada (Ενωμένη Εκκλησία του Καναδά), ενός Προτεσταντικού Ιδρύματος με έτος ίδρυσης το 1952, από το οποίο αποβλήθηκε το 1997 καθώς κρίθηκε ακατάλληλος για το αξίωμα του ιερέα.

Ο κ. Annett έχει επίσης διακηρύξει τη γέννηση της “Δημοκρατίας του Kanata“, η οποία όπως δηλώνει δεν λογοδοτεί στην καναδική κυβέρνηση. Αναφέρει ψευδώς ότι είναι ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς όμως να οριοθετεί το έδαφος του. Η “Δημοκρατία του Kanata” αποτελείται από “Κυρίαρχες Συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα“. Στο Άρθρο 3 του “Συντάγματος” πληροφορούμαστε ότι όσοι γίνονται πολίτες αυτής της μη υπαρκτής χώρας, υπόκεινται σε φορολόγηση για την συλλογή της οποίας είναι υπεύθυνη η Βουλή. Το μόνο γνωστό μέλος της Βουλής της “Δημοκρατίας του Kanata” είναι ο κ. Annett.

Με αντίστοιχους ισχυρισμούς σχετικά με το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου” έχουμε ασχοληθεί και σε παλαιότερα άρθρα μας τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ κι εδώ.

Συμπέρασμα

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου” αποτελεί δημιούργημα του Kevin Annett, ο οποίος είναι υποστηρικτής και πηγή διάδοσης ανυπόστατων θεωριών συνωμοσία. Οι αποφάσεις του “δικαστηρίου” δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).