Ποιοι είμαστε
Αρχική Κυκλοφορία παραπλανητικής φωτογραφίας της Barbie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςHOAXES

Κυκλοφορία παραπλανητικής φωτογραφίας της Barbie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

3 Φεβ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός

Φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook, απεικονίζει κούκλα της Barbie, να πωλείται με σεξουαλικά βοηθήματα, ως μέσο εκπαίδευσης των παιδιών.

Συμπέρασμα

Στην πραγματικότητα, η επίμαχη εικόνα, η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2013, είναι αποτέλεσμα συνδυασμού διαφορετικών προϊόντων καθώς προέκυψε από την χρήση γνήσιας κούκλας Barbie, και ενός μικροσκοπικού σετ ερωτικών βοηθημάτων, που αμφότερα πωλούνται στο διαδίκτυο.

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook, απεικονίζει κούκλα της Barbie, να πωλείται με σεξουαλικά βοηθήματα, ως μέσο εκπαίδευσης των παιδιών. Ωστόσο η εν λόγω φωτογραφία δεν δείχνει ένα προϊόν αλλά πολλά διαφορετικά προϊόντα που παρουσιάζονται παραπλανητικά ως μέρος του ίδιου πακέτου.

Τι ισχύει

Η παραπάνω φωτογραφία, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2013, σύμφωνα με το εργαλείο αντίστροφης αναζήτησης εικόνας, TinEye.

Στην πραγματικότητα, η επίμαχη εικόνα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού διαφορετικών προϊόντων καθώς προέκυψε από την χρήση γνήσιας κούκλας Barbie, και ενός μικροσκοπικού σετ ερωτικών βοηθημάτων, που αμφότερα πωλούνται στο διαδίκτυο. [πηγή 1][πηγή 2]

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω γίνεται σαφές πως η εικόνα της κούκλας Barbie που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν απεικονίζει πραγματικό προϊόν αλλά είναι αποτέλεσμα συνδυασμού διαφορετικών προϊόντων σε μια στημένη φωτογραφία.

Fact-check for the sake of Democracy