Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν πέθανε ο «βασιλιάς» του κλαρίνου Γιώργος ΜάγγαςΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, δεν πέθανε ο «βασιλιάς» του κλαρίνου Γιώργος Μάγγας

18 Αυγ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook ανέφερε πως πέθανε ο Γιώργος Μάγγας.

Συμπέρασμα:

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, λίγη ώρα αργότερα ανέβασε άλλη ανάρτηση στην οποία ζήτησε συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας πως ο καλλιτέχνης ζει και πως ο ίδιος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.

Το γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ώρες η είδηση του θανάτου του καλλιτέχνη Γιώργου Μάγγα, με αφορμή ανάρτηση στο Facebook του ηθοποιού και προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα. Ωστόσο, όπως ο ίδιος αργότερα δήλωσε με ανάρτηση του, επρόκειτο για λανθασμένη πληροφόρηση που είχε και ζήτησε συγγνώμη.

Παραδείγματα: faysbook.gr, cityportal.gr, paraskhnio.gr, aftodioikisi.gr, athensmagazine.gr, thestandard.gr

Η μεγάλη διάδοση της ψευδoύς είδησης του θανάτου του Γιώργου Μάγγα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ΑΠΕ-ΜΠΕ, που χωρίς να διασταυρώσει την είδηση, ενημέρωσε τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η πρωτότυπη ανάρτηση του ηθοποιού στο Facebook:

Τι ισχύει

Στην αρχική του ανάρτηση ο κ. Μπιμπίλας, εμφανώς ψυχολογικά φορτισμένος, ανέφερε πως, όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε, πέθανε ο καλλιτέχνης Γιώργος Μάγγας, με τον οποίο όπως δήλωσε είχε στενή φιλική σχέση.

Πολλά Μέσα έσπευσαν να αναμεταδώσουν την είδηση του θανάτου του καλλιτέχνη, εντούτοις λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μπιμπίλας ανέβασε νέα ανάρτηση, στην οποία ζήτησε συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας πως ο Γιώργος Μάγγας ζει και πως ο ίδιος έπεσε θύμα ψευδών ειδήσεων:

Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμα φορά με πληροφορησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!

Ο γιός του καλλιτέχνη, Σάκης Μάγγας, σε ανάρτηση του στο Facebook διέψευσε το θάνατο του πατέρα του και ξέσπασε κατά του ηθοποιού:

Λίγη ώρα μετά τη διάδοση της είδησης, το iefimerida.gr επικοινώνησε άμεσα με τον ίδιο τον Γιώργο Μάγγα, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Είναι ντροπή αυτό που γράφουν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν […]
Είμαι ζωντανός, σας αγαπώ όλους και σας περιμένω στη Λιβαδειά για να περάσουμε ωραία και να φάμε σουβλάκια
.

Συμπέρασμα

Η είδηση κυκλοφόρησε από ανάρτηση του ηθοποιού και προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, στο Facebook. Λίγη ώρα αργότερα ο ηθοποιός ανέβασε άλλη ανάρτηση στην οποία ζήτησε συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας πως ο καλλιτέχνης ζει και πως ο ίδιος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.

19 Αυγούστου 2022 – Στο άρθρο προστέθηκε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.