Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδής καταγγελία για θάνατο 27χρονου Καναδού που οφείλεται στα εμβόλια για την COVID-19 από Ελληνίδα μυθιστοριογράφοFAKE NEWS

Ψευδής καταγγελία για θάνατο 27χρονου Καναδού που οφείλεται στα εμβόλια για την COVID-19 από Ελληνίδα μυθιστοριογράφο

20 Αυγ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός

27χρονος Καναδός, ο οποίος νοσούσε με COVID-19 και διεκομίσθη από τη Μύκονο στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου κατέληξε επειδή είχε κάνει το μπόλι.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» ουδέποτε διακομίσθηκε 27χρονος Καναδός πολίτης ασθενής COVID-19 από τη Μύκονο στο Νοσοκομείο Σύρου. Επιπλέον, από την αρχή της πανδημίας έως την 17η Αυγούστου του 2022, δεν έχει καταλήξει στο Νοσοκομείο Σύρου ασθενής COVID-19 με ηλικία τα 27 έτη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Στον ηλεκτρονικό τύπο διαμοιράστηκε στις αρχές του Αυγούστου μια καταγγελία της μυθιστοριογράφου κ. Χρυσηίδας Δημουλίδου, σύμφωνα με την οποία ένας 27χρονος Καναδός κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εξαιτίας του εμβολίου έναντι στον κορωνοϊό. Ωστόσο, η Διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει τον υπό εξέταση ισχυρισμό. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: Χρυσηίδα Δημουλίδου Chrysiida Dimoulidou writer (αρχική πηγή), syrospress.gr, ksipnistere.com.

ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ…

Σας αναφέρω γεγονότα από αυτόπτη μάρτυρα, που εργάζεται στη Μύκονο και βρισκόταν στο νοσοκομείου Σύρου, για ασθενή φίλο του που νόσησε αμέσως μετά το εμ@-λιο, με μυοκαρδίτιδα και είδε τα περιστατικά ίδια με τα μάτια του και έμαθε από τους γύρω.

Ένας 27χρονος Καναδός, είχε όνειρο ζωής να επισκεφτεί την Ελλάδα, μιλάμε για πάθος, αλλά δεν μπορούσε, μέχρι φέτος. Μαζί με την κοπέλα του σχεδίασαν να επισκεφτούν Αθήνα και νησιά, ξεκινώντας από Μύκονο. Πριν κάνει το ταξίδι εμ@-λιάστηκε τρις. Όλα καλά στην Αθήνα, αλλά στην Μύκονο, δύο μέρες μετά την άφιξη του, εκδήλωσε υψηλό πυρετό και διεγνώσθη με co@vid. Και επειδή η κατάσταση του ήταν άσχημη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου Σύρου. Παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών, 48 ώρες μετά το παλικάρι άφησε την τελευταίου του πνοή μπροστά στα έντρομα μάτια της κοπέλας του που είχε πάθει σοκ. Οι γιατροί αποφάνθηκαν co@vid…δίχως να εξηγήσουν περισσότερα.

Ο ίδιος μάρτυρας, μου είπε πως μια μέρα μετά, ενώ περίμενε διάδρομο είδε μια κοπέλα που περπατούσε να πέφτει σαν πράσο κάτω αναίσθητη. Δεν έμαθε τι απέγινε. ( μου έδειξε βίντεο και από τα 2 περιστατικά) Ο ίδιος μου εξομολογήθηκε πως μετά το τρίτο εμ@-λιο που έκανε υποχρεωτικά για την δουλειά του, έχει χάσει τις δυνάμεις του και δεν μπορεί να κάνει ούτε το 1/3 της διαδρομής τζόκινγκ που έκανε καθημερινά, καθότι είναι πολύ αθλητικός τύπος…

Προσωπικά, αν και δεν γνώριζα το παλικάρι, στεναχωρήθηκα πολύ, λες και και ήταν δικό μου πρόσωπο… Οι γονείς του θα παραλάβουν την σωρό του χωρίς να μάθουν πιθανόν ποτέ πως τα μπόλια έκαναν τη ζημιά…

Έψαξα παντού αλλά δεν διάβασα καμία αναφορά για αυτά τα περιστατικό του Καναδού, αν μάθετε κάτι μου λέτε…

Τι ισχύει

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως η εξεταζόμενη καταγγελία πρώτο-δημοσιεύθηκε από την επίσημη σελίδα της κ. Δημουλίδου στο Facebook σε ιδιωτική ομάδα που απαριθμεί περισσότερα από 11 χιλιάδες μέλη και έχει τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΜ@-ΒΟΛΙΩΝ». Ανάμεσα στους διαχειριστές της εν λόγω σελίδας, εντοπίζουμε και το επίσημο προφίλ της μυθιστοριογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται ως πηγή η κ. Δημουλίδου, ένας 27χρονος Καναδός με όνειρο να επισκεφτεί την Ελλάδα νόσησε με COVID-19, διεκομίσθη από τη Μύκονο που έκανε διακοπές στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αλλά τελικά κατέληξε. Βέβαια, όπως ισχυρίζεται στην ανάρτηση της η κ. Δημουλίδου, ο 27χρονος είχε εμβολιαστεί τρεις φορές και ο θάνατός του οφείλεται σε ζημία που έκαναν τα εμβόλια.

Προσωπικά, αν και δεν γνώριζα το παλικάρι, στεναχωρήθηκα πολύ, λες και και ήταν δικό μου πρόσωπο… Οι γονείς του θα παραλάβουν την σωρό του χωρίς να μάθουν πιθανόν ποτέ πως τα μπόλια έκαναν τη ζημιά

Προκειμένου να διασταυρώσουμε την επίμαχη καταγγελία, επικοινωνήσαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τη Διοίκηση του «Βαρδακείου και Πρωίου» Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, και πιο συγκεκριμένα με τον Διοικητή κ. Μιχαήλ Ζουλουφό.

Στο ερώτημα αν υπάρχει περιστατικό διακομιδής 27χρονου ασθενούς θετικού στην COVID-19 από τη Μύκονο στο «Βαρδάκειο και Πρώιο» ΓΝΣ Σύρου και, ειδικότερα, καταγεγραμένος θάνατος οφειλόμενος στην COVID-19, ο κ. Ζουλουφός ξεκαθάρισε πως:

Σύμφωνα με τα τηρούμενα στο Νοσοκομείο Σύρου στοιχεία, ουδέποτε διακομίσθηκε Καναδός πολίτης, 27 ετών, ασθενής με COVID-19, από τη Μύκονο, στο Νοσοκομείο Σύρου. Επιπλέον, από την αρχή της πανδημίας (Φεβρουάριος 2020) ως σήμερα (σ.σ. 17/8/2022), δεν έχει καταλήξει στο Νοσοκομείο Σύρου ασθενής με COVID-19 27 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Δεδομένου πως δεν υπήρξε περιστατικό θανάτου με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, ο κ. Ζουλουφός μας εξήγησε πως είναι αδύνατον να γίνει σύνδεση με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19, ενώ τόνισε πως ένας τέτοιος συσχετισμός θα προερχόταν μόνο κατόπιν νεκροψίας από ιατροδικαστή.

Κρίνουμε σκόπιμο να σημειώσουμε ακόμη, πως σύμφωνα με τον Διοικητή, τα ανωτέρω αναφερθέντα στοιχεία ισχύουν και για το Γενικό Νοσοκομείο Νάξου καθώς επίσης και το Κέντρο Υγείας Νάξου, καθότι είναι διοικητικά διασυνδεόμενα με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές πως η εξεταζόμενη καταγγελία είναι καθ’ολοκληρίαν κατασκευασμένη και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί της κ. Δημουλίδου δεν ευσταθούν. Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», κ. Ζουλουφός, κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει διακομιδή 27χρονου Καναδού ασθενούς θετικού στην COVID-19, από τη Μύκονο στο ΓΝΣ Σύρου, το ΓΝΣ Νάξου ή το ΚΥ Νάξου. Σε ότι αφορά το σκέλος της καταγγελίας που κάνει λόγο για θάνατο του εν λόγω ασθενούς, ο Διοικητής ανέφερε πως δεν έχει καταλήξει στο Νοσοκομείο Σύρου ασθενής COVID-19 με ηλικία τα 27 έτη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).