Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδείς ισχυρισμοί ιατρού για την πανδημία της COVID-19 και τα εμβόλια κατά της νόσουΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ψευδείς ισχυρισμοί ιατρού για την πανδημία της COVID-19 και τα εμβόλια κατά της νόσου

16 Σεπ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Σύμφωνα με τον παθολογοανατόμο Roger Hodkinson η πανδημία της COVID-19 θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με προστασία των ευπαθών ομάδων και φυσική ανοσία της αγέλης. Ταυτόχρονα, τα εμβόλια για την COVID-19 έχουν οδηγήσει στον θάνατο παιδιών.

Συμπέρασμα:

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για θανάτους παιδιών από τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της COVID-19, ενώ οι σοβαρές παρενέργειες και οι θάνατοι από την ίδια την νόσο έχουν καταγραφεί από πολυάριθμους επίσημους φορείς. Ο ισχυρισμός ότι η πανδημία της COVID-19 θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό για επίτευξη φυσικής ανοσίας είναι αβάσιμος. Στην περίπτωση που δεν είχαν εφαρμοστεί μέτρα πρόληψης και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί εμβόλια κατά της νόσου οι θάνατοι θα ήταν πολλαπλάσιοι χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός της διασποράς λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Σε ιστολόγια και λογαριασμούς στο Facebook κυκλοφορεί βίντεο από συνέντευξη του παθολογοανατόμου Roger Hodkinson, στην οποία κάνει σειρά ανυπόστατων ισχυρισμών σχετικά με την πανδημία της COVID-19 και της ασφάλειας των εμβολίων κατά της νόσου.

Παραδείγματα: choratouaxoritou.gr, gegonotstomikroskpio.com, primenews.press, rumble.com

Παράδειγμα σχετικής ανάρτησης στο Facebook:

Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Μπορεί στην Ελλάδα να επικρατεί νεκρική ησυχία, ωστόσο ο μισός και πλέον πλανήτης «βράζει» κατά των πολιτικών και των ΜΜΕ.

Κοινός παρανομαστής η χούντα που έστησαν με επίκεντρο τη Δύση και με αφορμή έναν απόλυτα ελέγξιμο ιό.

Εν αντιθέσει με ότι μας λένε οι μεγαλοδημοσιογράφοι, όχι μόνο το 95% των επιστημόνων παγκοσμίως δεν αφουγκράζεται όσα λένε στα κανάλια οι Παγώνηδες και οι Βασιλακόπουλοι, αλλά αρκετοί εναντιώνονται δημόσια στην κορωνοχούντα.

Ένας εξ αυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιατρικός Διευθυντής της Western Medical Assessments και της MedMalDoctors και επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου της Αλμπέρτα του Καναδά, Δρ. Ρότζερ Χόντκισον, μιλά με σκληρά λόγια κατά των πολιτικών-μαριονετών και τα εκβιαστικά τους μέτρα.

«Τώρα θα θερίσουν τις συνέπειες. Το έργο τελείωσε», λέει μεταξύ άλλων προοικονομώντας πως μόλις ο πολύς ο κόσμος αντιληφθεί (απο μόνος του άραγε ή βάσει εντολών;;;;) πόσοι πολλοί άνθρωποι και φυσικά παιδιά πέθαναν από τα εμβόλια τότε θα εξεγερθούν ρίχνοντας τους πολιτικούς:

Το βίντεο με την επίμαχη συνέντευξη, οπως κυκλοφορεί στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα, μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Τι ισχύει

Αρχικά, είναι σκόπιμο να τονίσουμε ότι ο Roger Hodkinson έχει εκτενές ιστορικό διασποράς ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών για την COVID-19 και για τα εμβόλια κατά της νόσου.

Στο επίμαχο βίντεο ο κ. Hodkinson κάνει δυο βασικούς ισχυρισμούς, ότι τα εμβόλια για την COVID-19 έχουν σκοτώσει παιδιά και ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν επιστημονικά εσφαλμένη καθώς η πιο ασφαλής λύση θα ήταν μόνο η προστασία “των πιο ευάλωτων” και η διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό, ώστε να αποκτήσουμε ανοσία με φυσικό τρόπο.

Σύνδεση των εμβολίων με θανάτους παιδιών

Αναφορικά με τον πρώτο ισχυρισμό, η εικασία ότι τα εμβόλια για την COVID-19 έχουν συνδεθεί με θανάτους παιδιών είναι πλήρως αβάσιμη.

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF μέχρι τον Ιούλιο του 2022, από τους 4.4 εκατομμύρια θανάτους από COVID-19 που καταγράφηκαν στην βάση δεδομένων COVerAGE, πάνω από 17,200 αφορούσαν άτομα ηλικίας 20 ετών και κάτω. Από αυτούς τους θανάτους, το 53% αφορούσε παιδιά 10-19 ετών και το 47% παιδιά ηλικίας 0-9 ετών.

Αντιθέτως, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηριωμένη καταγραφή θανάτου παιδιού από κάποιο εκ των εγκεκριμένων εμβολίων της COVID-19. Η νόσηση με COVID-19 είναι πολλές φορές πιο επικίνδυνη για την εμφάνιση σοβαρών παρενεργειών, νοσηλείας και θανάτου συγκριτικά με κινδύνους από παρενέργειες του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μικρής ηλικίας, όπως και οι ενήλικες, έχουν κίνδυνο εμφάνισης μακροχρόνιων επιπτώσεων υγείας, γνωστές και ως long COVID. Η πιο γνωστή παρενέργεια, που σχετίζεται συγκεκριμένα με τις μικρές ηλικίες από τη νόσηση με COVID-19, είναι το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο παιδιών (MIS-C). Η εμβολιαστική κάλυψη, μεταξύ άλλων, μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης αυτών των προβλημάτων υγείας σε παιδιά.

Ισχυρισμοί για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα φυσικής νόσησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο δεύτερος ισχυρισμός του κ. Hodkinson, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω προστασίας των ευπαθών ομάδων και ταυτόχρονη διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό για εδραίωση φυσικής ανοσίας, παρουσιάζει πολλαπλά προβλήματα.

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού μολύνθηκε με τον ιό SARS-CoV-2 χωρίς να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Μανάους στην Βραζιλία. Σε σχετική μελέτη, που είχε δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο του 2020 στο περιοδικό Science, καταγράφηκε πως, ενώ το 76% του πληθυσμού μολύνθηκε, δεν επιτεύχθηκε ανοσία αγέλης. Με τις διαφορές φυσικής ανοσίας και ανοσίας μέσω εμβολίων είχαμε ασχοληθεί και σε παλαιότερο άρθρο μας, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι RNA ιοί τείνουν να κάνουν πολλά λάθη” κατά τη διάρκεια αντιγραφής του γενετικού υλικού τους εντός του κυττάρου που έχουν μολύνει, οδηγώντας σε μεταλλάξεις. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι εντελώς τυχαίες και δεν καθοδηγούνται από κάποια διεργασία, η οποία προσφέρει αυτόματα κάποιο πλεονέκτημα στον ιό. Ωστόσο, κάθε μετάλλαξη οδηγεί σε μια παραλλαγή του αρχικού ιού. Αν η εκάστοτε μετάλλαξη οδηγεί στο σχηματισμό μιας παραλλαγής του ιού, η οποία έχει μεγαλύτερη δυνατότητα επιβίωσης στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του περιβάλλοντος της, αυτή η παραλλαγή επικρατεί των υπολοίπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια τέτοιας κατάστασης είναι η ανοσία ενός δεδομένου πληθυσμού από φυσική νόσηση ή μέσω εμβολιασμού, η οποία ανοσία συχνά οδηγεί στην επικράτηση στελεχών του ιού που διαφεύγουν από αυτήν. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Παρότι η εξάπλωση νέων παραλλαγών του ιού είναι πρακτικά αναπόφευκτη, είτε με ή χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς, οι εμβολιασμοί περιορίζουν αυτό το φαινόμενο κατά το δυνατόν περισσότερο σε σχέση με τη μαζική απροστάτευτη νόσηση του πληθυσμού. Υπάρχουν, λοιπόν, ποιοτικές διαφορές μεταξύ της φυσικής ανοσίας από νόσηση και της επίκτητης ανοσίας μέσω εμβολιασμού, οι οποίες συνηγορούν υπέρ της αξίας των μαζικών εμβολιασμών.

Μια βασική διαφορά μεταξύ φυσικής ανοσίας και ανοσίας μέσω εμβολιασμού, είναι η ανοσολογική μνήμη, η οποία δεν υπάρχει όταν ένας οργανισμός έρχεται σε επαφή με έναν παθογόνο παράγοντα για πρώτη φορά, εν προκειμένω τον ιό SARS-CoV-2. Έτσι, στην περίπτωση της φυσικής ανοσίας, ο οργανισμός θα πρέπει να μολυνθεί από τον ιό προκειμένου να παράγει αντισώματα και κύτταρα μνήμης, χωρίς να έχει καμία προϋπάρχουσα προστασία απέναντι στην ασθένεια που θα προκαλέσει. Εν αντιθέσει, η ανοσολογική απόκριση μέσω εμβολιασμού είναι ένα ελεγχόμενο φαινόμενο, και λειτουργεί προληπτικά ώστε να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα στο να “θυμάται” τον ιό σε περίπτωση μελλοντικής επαφής. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποφυγή είτε συμπωματικής νόσησης, είτε βαριάς νόσησης και θανάτου από ενδεχόμενες επιπλοκές τις ασθένειας. [πηγή 1][πηγή 2]

Κατά συνέπεια, η επιλογή αποχής από τον εμβολιασμό αφήνει τον οργανισμό εντελώς απροστάτευτο απέναντι σε μια ασθένεια που δεν έχει ξαναπεράσει και η έκβαση κυμαίνεται από ασυμπτωματική έως βαριά νόσηση ή/και θάνατο από ενδεχόμενες επιπλοκές τις ασθένειας. Επίσης, όπως αναφέραμε ήδη, η COVID-19 είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσει χρόνια ζημιά στα περισσότερα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων θρομβωτικώννευρολογικών και καρδιακών προβλημάτων, που μπορούν να αποβούν και θανάσιμα σε βάθος χρόνου στο πλαίσιο της long COVID.

Συμπέρασμα

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για θανάτους παιδιών από τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της COVID-19, ενώ οι σοβαρές παρενέργειες και οι θάνατοι από την ίδια την νόσο έχουν καταγραφεί από πολυάριθμους επίσημους φορείς. Ο ισχυρισμός ότι η πανδημία της COVID-19 θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό για επίτευξη φυσικής ανοσίας είναι αβάσιμος. Στην περίπτωση που δεν είχαν εφαρμοστεί μέτρα πρόληψης και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί εμβόλια κατά της νόσου οι θάνατοι θα ήταν πολλαπλάσιοι χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός της διασποράς λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.