Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδής ο ισχυρισμός πως η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι σύζυγος του Ανδρέα ΜαρτίνηFAKE NEWS ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ψευδής ο ισχυρισμός πως η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη

23 Νοε
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός:

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, νέα Πρόεδρος της "Κιβωτού του Κόσμου", είναι σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη.

Συμπέρασμα:

Ο σύζυγος της νέας Προέδρου της ΜΚΟ "Κιβωτός του Κόσμου" δεν είναι ο Ανδρέας Μαρτίνης, αλλά ο Ανδρέας Μαρτίνος. Η σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη ονομάζεται Γεωργία Μαρτίνη.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιείται ο ισχυρισμός πως η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, είναι σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ωστόσο, ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Παραδείγματα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τι ισχύει

Μετά την αποπομπή του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, τα καθήκοντα της Προέδρου ανέλαβε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Την ίδια στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ο ψευδής ισχυρισμός πως η νέα Πρόεδρος είναι σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Ο σύζυγος της Αλεξάνδρας Μαρτίνου είναι ο Ανδρέας Μαρτίνος, μέλος της οικογένειας εφοπλιστών Μαρτίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καταδικάστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Γεωργία Μαρτίνη, σε δέκα χρόνια κάθειρξη με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ύψους 3.1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι εμφανές πως πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στη αριστερή πλευρά βρίσκεται η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνου και στη δεξιά η Γεωργία Μαρτίνη, σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη.

Συμπέρασμα

Με βάση την παραπάνω ανάλυση καθίσταται σαφές πως ο σύζυγος της νέας Προέδρου της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” δεν είναι ο Ανδρέας Μαρτίνης, αλλά ο Ανδρέας Μαρτίνος. Η σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη ονομάζεται Γεωργία Μαρτίνη.

Η Σπυριδούλα Γραμματικού είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2019 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του τμήματος.