Ποιοι είμαστε
Αρχική Η εταιρεία Casio ΔΕΝ σχολίασε σαρκαστικά τη σχέση Shakira – Pique μέσω TwitterΣΑΤΙΡΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η εταιρεία Casio ΔΕΝ σχολίασε σαρκαστικά τη σχέση Shakira – Pique μέσω Twitter

19 Ιαν
2023

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός:

Η Casio σχολίασε μέσω Twitter τον χωρισμό της Shakira με τον Pique.

Συμπέρασμα

Η Casio δεν σχολίασε μέσω Twitter την σχέση της Shakira με τον Pique. Η πηγή την οποία επικαλούνται όλα τα δημοσιεύματα αποτελεί σατιρικό λογαριασμό στο Twitter.

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε μέσα ενημέρωσης, η ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών Casio σχολίασε καυστικά μέσω Twitter την κατάσταση χωρισμού της Shakira με τον Pique. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα σχετικών αναρτήσεων:

Τι ισχύει

Τον Ιούνιο του 2022, η τραγουδίστρια Shakira και ο ποδοσφαιριστής Gerard Pique έληξαν την 11ετή σχέση τους. Στις 12 Ιανουαρίου του 2023, σε συνεργασία με τον Αργεντίνο παραγωγό και DJ Bizarrap, η Shakira δημοσίευσε το νέο της τραγούδι στην πλατφόρμα του YouTube με τίτλο SHAKIRA || BZRP Music Sessions #53. Το ισπανόφωνο κομμάτι κάνει λόγο για τον πρώην σύντροφο της τραγουδίστριας και τον χωρισμό τους, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και η νέα υποτιθέμενη σύντροφος του Pique, η 23χρονη Clara Chia Marti που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το καλοκαίρι του 2022. [πηγή 1][πηγή 2]

Το επίμαχο τραγούδι έχει καταγράψει περισσότερες από 63 εκατομμύρια προβολές στο YouTube μέσα σε 24 ώρες, καθιστώντας το το πιο δημοφιλές νέο latin τραγούδι στην ιστορία της πλατφόρμας. [πηγή 1][πηγή 2] Μεταξύ άλλων, μερικοί από τους στίχους της Shakira αναφέρουν:

“Cambiaste un Ferrari por un Twingo
Cambiaste un Rolex por un Casio”

Μετάφραση:

«Αντάλλαξες μια Ferrari με ένα Twingo
Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio»

Στις 13 Ιανουαρίου 2023, μια μέρα μετά την κυκλοφορία του εν λόγω κομματιού, λογαριασμός με την επωνυμία Casio (@CasioTeam) έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter:

Προς υπεράσπιση των ρολογιών Casio μας, η μπαταρία διαρκεί περισσότερο από τη σχέση του Pique και της Shakira.

Ωστόσο, εάν εξετάσουμε τον εν λόγω χρήστη φαίνεται από το βιογραφικό στην πλατφόρμα, αλλά και από τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις, πως πρόκειται για σατιρικό λογαριασμό. Επίσης, ο λογαριασμός έχει δημιουργηθεί αρκετά πρόσφατα, μόλις τον Φεβρουάριο του 2022.

Δημοσιεύσεις από τον ίδιο λογαριασμό

Ακόμη, σύμφωνα με τον λογαριασμό División Educativa (@CASIOedu) στο Twitter, λογαριασμοί όπως ο παραπάνω, καθώς και άλλοι, προσπoιούνται πως είναι επίσημοι λογαριασμοί της Casio. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τονίζεται πως:

Καμία δήλωση ή μήνυμα που δημοσιεύεται σε αυτούς τους λογαριασμούς δεν είναι επίσημη.

Συμπέρασμα

Η Casio δεν σχολίασε μέσω Twitter την σχέση της Shakira με τον Pique. Η πηγή την οποία επικαλούνται όλα τα δημοσιεύματα αποτελεί σατιρικό λογαριασμό στο Twitter.

Πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο αγγλόφωνο πρόγραμμα “Digital Media, Communication and Journalism”, ΑΠΘ.