Ποιοι είμαστε
Αρχική Αυτός ΔΕΝ είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια ΡουμπίνσκαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Αυτός ΔΕΝ είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα

21 Ιου
2023

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 μήνες.

Ισχυρισμός

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο δολοφόνος της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα.

Συμπέρασμα

Στις εξεταζόμενες λήψεις απεικονίζεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων. Ο εικονιζόμενος άνδρας δεν σχετίζεται με τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη για τις ανωτέρω έκνομες ενέργειες.

Κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες, που σύμφωνα με χρήστες απεικονίζουν τον 32χρονο ο οποίος συνδέεται με την υπόθεση εξαφάνισης της Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα στην Κω και κατηγορείται για αρπαγή και γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Ωστόσο, αυτή η σύνδεση δεν ευσταθεί. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα:


Τι ισχύει

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες οι οποίες πλαισιώθηκαν ως να απεικονίζουν τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας, τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Οι φωτογραφίες εντοπίστηκαν αρχικά αναρτημένες σε ρεπορτάζ ενημερωτικής ιστοσελίδας με τίτλο:

«Αποκάλυψη “βόμβα” Policenews.gr: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Αναστάζια στη Κω».

Ωστόσο, ο εικονιζόμενος ουδεμία σχέση έχει με το έγκλημα στην Κω, ενώ το μέσο έσπευσε να αντικαταστήσει τις φωτογραφίες του.

Ποιος είναι ο άνδρας των φωτογραφιών;

Στις εξεταζόμενες λήψεις απεικονίζεται ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων, η οποία εξαρθρώθηκε την 7η Ιουνίου του 2021 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι φωτογραφίες του είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές και κοινοποιήθηκαν από ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου.

Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει παλαιότερη σύλληψη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων ή κλοπές οχημάτων.

Η φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη συλληφθέντα για την υπόθεση της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής (αριστερά), κυκλοφορεί σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.

Στα αριστερά ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός. Στα δεξιά, ο συλληφθείς την 7η Ιουνίου του 2021 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συμπέρασμα

Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι στις εξεταζόμενες λήψεις απεικονίζεται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος βρίσκεται στο κάδρο των υπόπτων για την υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται άνδρας που συνελήφθη στις 7 Ιουνίου του 2021 με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει η παλαιότερη σύλληψη του 32χρονου με τις ανωτέρω κατηγορίες.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).