Καταρρίπτεται – Γενετικά Τροποποιημένα μυρμήγκια θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μέλισσες, οι ισχυρισμοί της Monsanto.

2

Κατά τύχη έπεσα σε αυτό το άρθρο  και έμεινα έκπληκτος, όχι τόσο από τα όσα αστεία ισχυρίζεται αλλά το ότι δεν το έχω δει να αναπαράγεται κατά κόρον από ιστολόγια και ιστοσελίδες, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Ας δούμε το άρθρο το οποίο πιθανόν έχει περαστεί από αυτόματη μετάφραση.

Χωρίς τίτλο


Μια ομάδα ερευνητών στο Monsanto πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα της εξεύρεσης λύσης για τη μυστηριώδη πτώση των πληθυσμών των μελισσών σε όλο τον πλανήτη, μια απειλή που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια επάρκεια τροφίμων στο σύνολό του.

Με $ 3.000.000 δολάρια επιχορήγηση από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) έχει οδηγήσει την ομάδα ερευνητών στο Monsanto για την ανάπτυξη εναλλακτικών στρατηγικών για να «επιβιώσει» σε μια ενδεχόμενη διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD) της μέλισσας , ένα  φαινόμενο που έχει αυξηθεί κατά την τελευταία δεκαετία και ότι συμβαίνει, όταν η πλειοψηφία των εργατριών μελισσών σε μια αποικία εξαφανίζονται, μια κατάσταση που θα μπορούσε να «επηρεάσει δραματικά την παγκόσμια επάρκεια τροφίμων», παραδέχονται οι ειδικοί.»Τελευταίες μελέτες έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ των νεονικοτινοειδών  φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται πολύ σε μεταλλαγμένες καλλιέργειες καλαμποκιού. Όπως GE γεωργία έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της γεωργίας στο σύγχρονο κόσμο του σήμερα, θα έπρεπε να αναπτύξουν τρόπους για την προώθηση τόσο της συνέχειας της GE γεωργία και την επιβίωση των μελισσών, μια συναρπαστική πρόκληση » παραδέχεται ο John Leere, επικεφαλής βιοχημικός του έργου.

Χωρίς τίτλο

 Ο John Leere, βιοχημικός στη Monsanto, πιστεύει ότι τα γενετικώς τροποποιημένα μυρμήγκι θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσουν τις μέλισσες, σε περίπτωση πλήρους κατάρρευσης των ειδών
Η ομάδα των ερευνητών έχει αναπτύξει ένα γενετικά τροποποιημένο μυρμήγκι που θα μπορούσε «ενδεχομένως να σώσει την παγκόσμια επάρκεια τροφίμων».

«Δεδομένου ότι η GE γεωργίας και νεονικοτινοειδών  φυτοφαρμάκων είναι εδώ για να μείνει, προσπαθήσαμε πρώτα να τροποποιήσετε τις μέλισσες και να αυξήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε αυτές τις εντομοκτόνων, με ελάχιστη ή καμία επιτυχία » παραδέχεται ο ειδικός.

«Ωστόσο, δεν είχαμε την απελπισία και τελικά ξεκίνησαν δοκιμές σε φτερωτό παρθένο βασίλισσες και τα αρσενικά από τα είδη μυρμηγκιών. Παρά το γεγονός ότι τα μυρμήγκια συνήθως χάνουν τα φτερά τους αφού η βασίλισσα έχει γονιμοποιηθεί και αρχίζει να γεννούν νέα αποικία, η γενετική χειραγώγηση δημιούργησε ένα ιπτάμενο μυρμήγκι είδος που είναι εντυπωσιακά παρόμοια με την κοινή μέλισσα, και 50 φορές ισχυρότερη σε ορισμένους τύπους των φυτοφαρμάκων » παραδέχεται, εμφανώς ενθουσιασμό από την ανακάλυψη.

«Μέσα από γενετικούς χειρισμούς, θα μπορούσαμε τελικά να δημιουργήσουμε ένα υβριδικό είδος που θα έχουν τόσο τα χαρακτηριστικά της επικονίασης της κοινής μέλισσας, καθώς και να διαθέτει τις ιδιότητες ανοσοποίησης φυτοφαρμάκων ορισμένων ειδών μυρμήγκι, ένα τέλειο αγώνα που θα λάβουν χιλιάδες χρόνια για να αναπτυχθεί από μόνη της στη φύση » , εξηγεί.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Greenpeace, εβδομήντα από τις 100 κορυφαίες του ανθρώπου καλλιέργειες τροφίμων, οι οποίες παρέχουν περίπου το 90 τοις εκατό της διατροφής του κόσμου, γονιμοποιούνται από τις μέλισσες.Το Αμερικανικό Εθνικό Γεωργικό Στατιστικός οργανισμός  (US National Agriculture Statistics)  δείχνει πτώση των μελισσών από περίπου 3.200.000 κυψέλες σε 1.947 έως 2.400.000 κυψέλες το 2008, μείωση κατά 90%.

Το είδαμε στο ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

toxrysomeli.blogspot.gr


Δεν μου πήρε πολύ ώρα να ανακαλύψω την αρχική πηγή από όπου ξεκίνησε όλο αυτό, άλλωστε αν μπείτε στο άρθρο και πατήσετε στο τέλος που γράφει πηγή θα το δείτε και μόνοι σας.

Το άρθρο αυτό είναι σατιρικό και μας έρχεται και πάλι από τη World News Daily Report, μια σατιρική ιστοσελίδα της οποίας τα άρθρα παρουσιάστηκαν ουκ ολίγες φορές σαν αληθινές ειδήσεις στην ελληνική και παγκόσμια μπλογκόσφαιρα.

Ας θυμηθούμε μερικά.

Γεγονός ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή

Γιόκο Ονο: Είχα μια ερωτική σχέση με την Χίλαρι Κλίντον το ’70

Μεταμόσχευση καρδιάς για 6η φορά για τον 99χρονο Ντέιβιντ Ροκφέλερ

Πρώην πράκτορας της CIA ομολόγησε λίγο πριν πεθάνει, ότι δολοφόνησε την Μέριλιν Μονρόε

Τον βρήκαν ζωντανό μετά από 17 χρόνια επιβίωσης σε συντρίμμια λόγω σεισμού!

Δείτε και το άρθρο στην πηγή του από τις 9 Ιουνίου 2015

http://worldnewsdailyreport.com/genetically-modified-ants-could-replace-honey-bees-claims-monsanto-expert/

Στη φωτογραφία δεν είναι καν ο John Leere (υποτιθέμενος επικεφαλής βιοχημικός της Μονσαντο ) αλλά ο  Robert Harrod του Southern Methodist University.

http://blog.smu.edu/research/2008/06/01/aids-cancer-targeted-by-biology-researchers/

Harrod%2CRobert%20lab2.jpg

http://www.smu.edu/Dedman/FacultyAndStaff/Directory/HarrodRobertL

 

smu.PNG

 

Η ίδια η World News Daily Report εξηγεί πως οι ιστορίες της είναι φανταστικές.

WNDR assumes however all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people –  are entirely fictional and any resemblance between them and any persons, living, dead, or undead is purely a miracle.

http://worldnewsdailyreport.com/disclaimer/

http://realorsatire.com/worldnewsdailyreport-com/

 

Γιώργος Ζ.

ΥΓ. Υπάρχουν και άλλες σατιρικές ιστοσελίδες (πολλές) για να πάρετε άρθρα, όχι άλλη World News Daily Report.