Καταρρίπτεται – Αν δείτε κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα λεφτά μην πλησιάσετε το όχημα σας. Επικίνδυνο!

4

Παρά το γεγονός ότι εχθές μόλις καταρρίψαμε έναν σχεδόν παρόμοιο μύθο με αυτόν που θα καταρρίψουμε σήμερα (είχε σχέση με νομίσματα και διάρρηξη αυτοκινήτων) ξεπετάχτηκε νέο hoax και μια νέα υποτιθέμενη μέθοδος «κλοπής» αυτοκινήτων.204722aba97483e2bd8ec95a1351d67a


Οι κλέφτες και οι απατεώνες έχουν βρει ατέλειωτους τρόπους για να σας κλέψουν τα υπάρχοντα. Μια λάθος κίνηση θα μπορούσε να σας κοστίσει το αυτοκίνητο σας η ακόμα και την ίδια σας την ζωή σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου κάνουν πιο δύσκολη την δουλειά των ληστών στην προσπάθεια τους να κλέψουν το όχημα. Αλλά οι κλέφτες πάντα βρίσκουν την λύση. Φανταστείτε να έχετε σταθμεύσει το όχημα σας έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Λίγα λεπτά αργότερα αφού έχετε κάνει τα ψώνια σας και γυρνάτε στο αυτοκίνητο ξαφνικά παρατηρείτε ότι πάνω στο υαλοκαθαριστήρα έχετε κάποια λεφτά.204722aba97483e2bd8ec95a1351d67a

Αυτό που μπορεί για σας να νομίζετε ότι είστε πολύ τυχεροί είναι μια σκληρή μέθοδος για να κλέψουν το αυτοκίνητο σας. Ο λόγος που τοποθετείτε σε αυτό το σημείο είναι για να σας κάνουν να βγείτε από το όχημα σας και να το πάρετε. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε χώρους στάθμευσης όταν το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου βρίσκεται κοντά σε τοίχο. Όταν βγείτε έξω για να πάρετε τα λεφτά χαρούμενος ένας κλέφτης μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο σας ενώ εσείς έχετε ανάψει την μηχανή η έχετε τα κλειδιά πάνω και να σας κλέψει το αυτοκίνητο και να εκδιωχθεί. Επειδή όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα μπορείτε να χτυπήσετε κιόλας με το ίδιο σας το όχημα.

Αυτό συνέβη και σε μια νεαρή μητέρα με το όνομα Kyri Viehman . Η γυναίκα ήταν στον δρόμο και πήγε να κάνει τα ψώνια των Χριστουγέννων. Και έπαθε ακριβώς αυτό που σας περιγράψαμε παραπάνω...

793c40ed2969a4884342cde1ed58c04f

(Το είδαμε στο fanpage και στο apisteuta αλλά και σε διάφορα άλλα)


Όπως είπαμε και πιο πάνω, η όλη ιδέα μας θυμίζει δύο μύθους που ήδη έχουμε καταρρίψει , η κλοπή με το κέρμα και η κλοπή με τα αυγά. Παρόλα αυτά η ηλικία του συγκεκριμένου hoax είναι αρκετά παλιά και ανάγεται γύρω στον Φλεβάρη του 2004. Από τότε έχουν υπάρξει πάρα πολλές παραλλαγές του μύθου, ο οποίος επιβιώνει μέχρι σήμερα. Στη Αμερική, από την οποία ξεκίνησε (λογικά) αυτό το hoax, δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα περιστατικό κλοπής αυτοκινήτου με τον συγκεκριμένο τρόπο.  Ο ίδιος ο Chief William Karabas του Florissant Police Department έβγαλε σχετική ανακοίνωση ότι ποτέ δεν έχει αναφερθεί στο αστυνομικό κέντρο της πόλης κάποιο σχετικό γεγονός. (Μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση). Βέβαια εάν σκεφτούμε με απλή λογική θα ήταν πολύ χαζός , χρονοβόρος και μη αποτελεσματικός τρόπος για να κλέψει κάποιος ένα αμάξι. Για παράδειγμα, πας προς το αμάξι σου και βλέπεις ένα κατοστάρι ή πενηντάρι να κρέμεται στο παράθυρο ,το πιο λογικό είναι απλά να πας και να το πάρεις. Τα σενάρια περί αστραπιαίας κλοπής, μόνο από υπερανθρώπους θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Πέρα από αυτό όμως, τον Νοέμβρη του 2014 το αμερικάνικο κανάλι Fox2now έβγαλε μια είδηση ότι μια γυναίκα από το Maryland εν ονόματι Kyri Viehmann, ανέφερε πως βρήκε ένα ψεύτικο 100σταδόλαρο στους υαλοκαθαριστήρες της. Αρχικά ενθουσιάστηκε και η ίδια υπέθεσε πως κάποιος καλοκάγαθος άνθρωπος ίσως της έδωσε αυτά τα χρήματα επειδή ήταν μια σχετικά νεαρή μητέρα με ένα μωρό παιδί. Στη συνέχεια ανακάλυψε πως το χαρτονόμισμα ήταν flyer και έγραφε πάνω «Νόμιζες πως αυτό ήταν αληθινό, έτσι δεν είναι;». Η ιστορία είναι αληθινή και το γεγονός αυτό, απλά πρόκειται για μια απλή φάρσα κάποιου ανθρώπου η οποία μπορεί να καταλάβει κανείς ότι «παραφουσκώθηκε» από την έντονη δημοσιογραφία του καναλιού. Παράλληλα όμως δεν σημειώθηκε καμία περαιτέρω ενέργεια και καμία εγκληματική πράξη που να συσχετιζόταν μ΄αυτό. Ο ίδιος ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού κέντρου ανέφερε πως κανένα εγκληματικό γεγονός που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο συμβάν δεν έχει συμβεί και πως αυτήν την ανακοίνωση την κάνει προκειμένου να καθησυχάσει και να ενημερώσει όποιον τυχόν πολίτη ανησυχούσε.

Με λίγα λόγια εάν δείτε ποτέ 50ρικο στους υαλοκαθαριστήρες σας, πάρτε το από εκεί βάλτε το στην τσέπη σας κι όταν βρείτε κάπου να σταματήσετε, τσεκάρετε άμα είναι αυθεντικό. Άμα ο φαρσέρ έκανε λάθος και σας έδωσε κανονικό πενηντάευρω τότε απλά η μέρα σας θα ξεκινήσει με έναν πολύ ωραίο τρόπο.

Σπύρος Α.

http://www.snopes.com/crime/warnings/carjack.asp

http://web.archive.org/web/20070607185318/http://www.florissantmo.com/dept/police/pressRelease/emailHoax.htm

http://www.wetaskiwintimes.com/2009/12/23/carjacking-email-not-sent-by-local-rcmp-officer

Fake money being placed on vehicles