Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Μαζί με την ασέλγεια μεταξύ αρρένων καταργούν και την παιδεραστίαHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Μαζί με την ασέλγεια μεταξύ αρρένων καταργούν και την παιδεραστία

14 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Τον Δεκέμβρη 2015, εμφανίστηκαν κάποια άρθρα σε διάφορα blogs που ισχυρίζονται πως η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, καταργεί το έγκλημα της αποπλάνησης ανηλίκου. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. 

Ας δούμε μερικά  παραδείγματα από αυτά τα άρθρα.


Μαζί με την ασέλγεια μεταξύ αρρένων καταργούν και την παιδεραστία – Κάποιος να τους σταματήσει…

Από την Αρβανίτισσα

Ο Υπουργός δικαιοσύνης λένε, ότι σε «συμβολική κίνηση» έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΦΥΡΙΖΑ και θα καταργήσει το άρθρο του ποινικού κώδικα – που παρεμπιπτόντως ουδέποτε ενεργοποιήθηκε γιατί οι αδελφές έχουν γεμίσει την κοινωνία – μόνο που…. το συγκεκριμένο άρθρο εκτός από την ασέλγεια μεταξύ αρρένων – κρεατογεμίσματα οπισθίων ομοφύλων – έχει και άλλη παράγραφο και αυτή εντελώς «τυχαία» μιλάει για την ασέλγεια στα άτομα κάτω των 17 ετών… δηλαδή είναι η ποινική διάταξη που απαγορεύει την παιδεραστία στην Ελλάδα και όλως τυχαίως την καταργούν και αυτήν…

Δείτε τι λέει ο ποινικός κώδικας για του λόγου το αληθές:

347ΠΚ: «Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών».

Τα σχόλια όλα δικά σας.. .

Το είδαμε στο katohika.gr


Νέο ΣΟΚ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης καταργεί το 347 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει “αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών”-Άνοίγει ο δρόμος για τους παιδεραστές

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται απελευθερωμένες φράξιες της κοινωνίας των πούστηδων, ο κ.Παρασκευόπουλος αναμένεται αύριο το πρωί να αποδεχτεί την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου, όπως ζητείται με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Η τροπολογία κατατέθηκε προ ημερών, κατά τη συζήτηση γύρω από το σύμφωνο συμβίωσης, από συνολικά πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Ψυχογιός), επισημαίνοντας ότι “η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους”.

Άρθρο 347 – Ποινικός Κώδικας – Ασέλγεια παρά φύση

1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία· β) από ενήλικο ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ’ επάγγελμα.

Στο θέμα επέμεναν από το 2013 οι ενώσεις των Ελλήνων Αδελφάτων κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις, να καταθέσουν τροπολογία που θα καταργεί το “απηρχειωμένο άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα”, όπως το ονομάζουν (ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αντρών). Ακόμα και τώρα απευθύνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με ανοιχτή επιστολή δέκα οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ (PoustiRiot, Athens Pride, Colour Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, Σύνθεση – Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα για το HIV / AIDS, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Thessaloniki Pride, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – «Πλειάδες», Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι).

Άντε παιδιά, καλοδεχούμενη και ηα παιδεραστία.

Σιχαμένοι…

Το είδαμε στο ksipnistere.com


ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΤΗΝΩΔΙΑ:Η Κυβέρνηση καταργεί τον νόμο για τους παιδεραστές…!

Για να το εμπεδώσεις, “ελληναρά”, αυτή η αριστερή κυβέρνηση που ψήφισες, επικροτεί τον παιδεραστή, που αύριο θα ξεκ$#@ιάσει το παιδί σου…

Κι ακόμα δεν έχεις βρει το θάρρος, ξεφτιλισμένε ραγιά, να ζητήσεις ούτε μια συγνώμη για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΙΣΘΟΓΕΜΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

Ο κ.Παρασκευόπουλος αύριο το πρωί, πρόκειται να αποδεχτεί την κατάργηση του άρθρου 347 του ποινικού κώδικα περί αποπλάνησης ανηλίκου…
μετά από συζητήσεις τροπολογίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,στο πλαίσιο σχεδίου νόμου σχετικού με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί εδώ και μέρες από πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Ψυχογιός).

Αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι «η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους»!!!

32801

Εμείς να πούμε «καλωσόρισες νόμιμη παιδεραστία»;;;

Ανήκουστα πράγματα…!

Να υπενθυμίσουμε ότι ως «απαρχαιωμένο» χαρακτήριζαν το 2013 το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, οι ενώσεις των Ελλήνων Αδελφάτων κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις να το καταργήσουν!

Ακόμα και σήμερα απευθύνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με ανοιχτή επιστολή για κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου, δέκα οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ:

Το είδαμε στο attikanea


Τα παραπάνω άρθρα ισχυρίζονται πως η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, καταργεί και το παράπτωμα της αποπλάνησης ανηλίκου, δηλαδή με απλά λόγια νομιμοποιεί την παιδεραστία. Αυτό όμως δεν είναι αληθές.

Η κυρία  Μαριάννα Βασιλείου, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία και υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΘ, εξηγεί.
Σε καμία απολύτως περίπτωση η κατάργηση του απαρχαιωμένου άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα (ΠΚ) δεν αποτελεί «κατάργηση» του εγκλήματος της αποπλάνησης ανηλίκου. Και αυτό γιατί το 347 ΠΚ δεν αφορά την αποπλάνηση παιδιών, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η οποία τυποποιείται στο 339 ΠΚ, αλλά την ασέλγεια παρά φύση.

Πιο συγκεκριμένα, το 347 ΠΚ ορίζει ότι «1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ` επάγγελμα».

Διαπιστώνει κανείς λοιπόν ότι το 347 ΠΚ ποινικοποιεί την παρά φύση ασέλγεια ΜΟΝΟ όταν αυτή τελείται μεταξύ αρρένων (και άρα αφήνοντας τα ανήλικα κορίτσια απροστάτευτα) και ΜΟΝΟ σε πλημμεληματικό βαθμό – επιβάλλεται δηλαδή φυλάκιση από 1 μήνα (στην περίπτωση α) ή 3 μήνες (στην περίπτωση β) μέχρι 5 χρόνια το πολύ. Αντίθετα, η αποπλάνηση παιδιών και η κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια τυποποιούνται στα άρθρο 339 παρ. 1 και 342 παρ. 1 ΠΚ αντιστοίχως, όπου η αποπλάνηση ανηλίκου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ δράστη ή θύματος, ποινικοποιείται ήδη σε κακουργηματικό βαθμό με απειλούμενη ποινή καθείρξεως (πλαίσιο ποινής 5-20 χρόνια). Ας δούμε τα άρθρα αναλυτικά:

Άρθρο 339: Αποπλάνηση παιδιών
1. Όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί βαρύτερα για το έγκλημα του άρθρου 351 Α (σ.σ. πρόκειται για την ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, στην οποία δεν επιβάλλονται μόνο ποινές καθείρξεως, αλλά και χρηματική ποινή που ξεκινά από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τις 500.000 ευρώ) ως εξής:
α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα
ετών,
β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και
γ) αν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα και μέχρι τα δεκαπέντε έτη, με φυλάκιση
τουλάχιστον δύο ετών. (σ.σ. εδώ η διαφορά στο είδος – φυλάκιση αντί για κάθειρξη – και στο ύψος της ποινής οφείλεται στο γεγονός ότι για το ελληνικό δίκαιο η ηλικία της σεξουαλικής συναίνεσης είναι τα 15 έτη. Θα ήταν δυσανάλογο να επιβληθεί ποινή καθείρξεως σε ένα κορίτσι 15 ετών, φερ’ ειπείν, που έρχεται σε ερωτική επαφή με ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών, 11 μηνών και 29 ημερών!)

Άρθρο 342: Κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια
1. Ο ενήλικος ο οποίος ενεργεί ασελγείς πράξεις με ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται ως εξής:
α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον
δέκα ετών,
β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα, όχι όμως και τα δεκαοκτώ έτη, με
κάθειρξη

Διαπιστώνει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν μένει ο ανήλικος απροστάτευτος και οι ποινές που απειλούνται είναι πολύ βαρύτερες από τις προβλεπόμενες στο 347 ΠΚ. Το άρθρο αυτό θεσπίστηκε σε χρονική περίοδο όπου η γυναικεία ομοφυλοφιλία θεωρείτο πρακτικά ανύπαρκτη (στη σελίδα 519 της Αιτιολογικής Έκθεσης του Ποινικού Κώδικα του 1933 διαβάζουμε: «και τον λεσβικόν δε λεγόμενον έρωτα, τας αθεμίτους τουτέστιν σχέσεις μεταξύ γυναικών, δεν περιλαμβάνει εν τη εννοία της τιμωρητέας πράξεως το Σχέδιον, διότι και ταύτην την παρεκτροπήν θεωρεί ως ήττονος σημασίας, ως σπανίαν εν τη κοινωνία και δια τούτο ως ουχί επικίνδυνον, δεν θα ήτο δε τολμηρόν να ισχυρισθεί τις ότι μάλλον εκ της αρχαίας ιστορίας ή εκ της συγχρόνου ζωής είναι εις την ημετέραν κοινωνίαν γνωστή η ψυχική αυτή διαστροφή, περιπτώσεις της οποίας δεν φαίνεται ότι παρουσιάσθησαν εις την πρακτικήν διαχείρισιν της Ποινικής Δικαιοσύνης») και σαφώς και απηχεί τις αντιλήψεις του νομοθέτη της εποχής, τιμωρώντας μόνο την «αρσενοκοιτία».

Πρόκειται όμως για μια απαρχαιωμένη διάταξη που αποδίδει κατά βάση την ιδεολογική τοποθέτηση του τότε Έλληνα νομοθέτη έναντι συγκεκριμένου τρόπου συμπεριφοράς και όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε την ανάγκη κατάργησής της. Η αποπλάνηση παιδιού δεν είναι πιο βδελυρή αν ο δράστης και το θύμα είναι αρσενικού φύλου, όπως φαίνεται να υπονοεί αυτή η διάταξη. Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ έγκλημα, ανεξαρτήτως του φύλου του δράστη ή του θύματος. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και οι απειλούμενες ποινές στα άρθρα άρθρο 339 παρ. 1 και 342 παρ. 1 ΠΚ είναι τόσο αυστηρές.
Η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, ΔΕΝ καταργεί το έγκλημα της αποπλάνησης ανηλίκου, και όσα δημοσιεύματα το ισχυρίζονται, καταρρίπτονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.