Ξαναψάχνουν για να βρουν τον 12χρονο… μετά από 2,5 χρόνια.

0

Εμφανίστηκαν αναρτήσεις στο facebook που αναφέρουν την εξαφάνιση του 12χρονου στην Άνω Γλυφάδα. Μόνο που το παιδί βρέθηκε την ίδια μέρα που είχε χαθεί, 2,5 χρόνια πριν.

ΨΕΥΔΕΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ 

Το είδαμε στο kwloxaneio.gr

Όπως αναφέραμε παραπάνω το παιδί είχε βρεθεί την ίδια μέρα που χάθηκε, στις 22 Σεπτέμβρη 2015. Απλά η ξαναζεσταμένη ανακοίνωση χρησιμοποιείται για λόγους like-farming και για αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι διαχειριστές γνωρίζουν πως οι χρήστες του facebook θα κοινοποιήσουν το άρθρο τους χωρίς να ψάξουν αν είναι αλήθεια. Αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό να μην διαγράφουν την ανάρτηση οι χρήστες, όταν μαθαίνουν πως η ανακοίνωση δεν ισχύει.

Είναι η ίδια σελίδα που πριν λίγους μήνες δημοσίευσε έρανο απάτη, με τα χρήματα να καταλήγουν στην τσέπη της διαχειρίστριας και όταν ξεσκεπάστηκαν απειλούσαν την οικογένεια, για να διαγράψουμε την ιστοσελίδα μας. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το ίδιο παιδί ξαναψάχναμε και πέρυσι, αυτή τη φορά να κοινοποιεί η εφημερίδα «To Xωνί»

Όπως καταλάβατε δεν τους ενδιαφέρει αν πραγματικά χάθηκε κάποιο παιδί, οι κοινοποιήσεις είναι αυτές που τους ενδιαφέρουν.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε