Ποιοι είμαστε
Αρχική Ισχύει ότι η πρόεδρος της Κροατίας είχε πρωταγωνιστήσει σε πορνό;HOAXES

Ισχύει ότι η πρόεδρος της Κροατίας είχε πρωταγωνιστήσει σε πορνό;

17 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως η Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς έχει εμπλακεί παλιότερα σε σκάνδαλο που απασχόλησε τα tabloids της χώρας της έχοντας μεταξύ άλλων πρωταγωνιστήσει σε ερωτική ταινία;

Ψευδής ισχυρισμός

Πρόσφατα στο makeleio.gr και παλιότερα στο ant1news.gr, tribune.grindobserver.blogspot.com, kalimeraellada.gr κτλ διαβάζουμε:

Η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την επικαιρότητα, με ψευδείς -πικάντικες- ειδήσεις στο διαδίκτυο και σε αθλητική εφημερίδα.

Το 2015, κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο ισχυρισμός ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε sex tape. Πρόσφατα, ο ίδιος ισχυρισμός επανήλθε στην επιφάνεια, βασισμένος σε ένα εξώφυλλο σερβικής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας που κυκλοφόρησε το 2015.

Στη πραγματικότητα όμως, οι εικόνες απεικονίζουν τη πορνοστάρ Diamond Foxxx, όπως επισήμαναν κροατικές ιστοσελίδες που εξέτασαν τον ισχυρισμό.

Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες από το «sex tape» και από ομιλία της Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, είναι προφανές πως δε πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, έχει πρωταγωνιστήσει σε πορνό, καταρρίπτεται.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.