Ποιοι είμαστε
Αρχική Η NASA ΔΕΝ προετοιμάζει αυτό το κορίτσι για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον ΆρηΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η NASA ΔΕΝ προετοιμάζει αυτό το κορίτσι για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη

23 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Πριν μερικές μέρες το διαδίκτυο γέμισε με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η NASA εκπαιδεύει την 17χρονη Alyssa Carson για να συμμετάσχει στην πρώτη ανθρώπινη αποστολή στον Άρη. Είναι αλήθεια όμως;

ΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ – CLICKBAIT

Το είδαμε στο iefimerida.grnewsbomb.gralfavita.grprotothema.grthecaller.gr,
neolaia.grtilestwra.com, και σε πολλές άλλες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέσα ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί με την Alyssa Carson. Ανάλογα δημοσιεύματα είχαν κυκλοφορήσει το 2014 όταν η Alyssa ήταν 13 χρονών.

Όποιος αναγνώστης διαβάσει τα παραπάνω άρθρα, θα πιστέψει ότι η Alyssa Carson έχει επιλεγεί και εκπαιδεύεται από τη NASA για να γίνει ο πρώτος αστροναύτης που θα πάει στον Άρη. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πράγματι το όνειρο της Alyssa είναι να πάει στον Άρη, και από πολύ μικρή προσπαθεί να το πραγματοποιήσει. Όμως, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της NASA που το επιβεβαίωσε στο snopesδεν έχει επιλεγεί και ούτε εκπαιδεύεται από τη NASA για αποστολή στον Άρη. 

Μιλάει εκτός από τη μητρική της γλώσσα (αγγλικά), ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα. Μέχρι τα 16 της χρόνια, συμμετείχε στα Space CampSpace AcademyAdvanced Space AcademyRobotics AcademyAviation Challenge και στις διαστημικές κατασκηνώσεις της “Space Camp Turkey” και “Space Camp Canada“. Ακόμη ήταν η πρώτη που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα “Passport to Explore Space, το οποίο απαιτεί επίσκεψη σε καθένα από τα 14 NASA Visitor Centers, σε εννέα διαφορετικές πολιτείες και συμμετείχε σαν νικήτρια του “NASA Passport” του σε εκδήλωση της NASA και του Smithsonian, για τα 10 χρόνια εξερεύνησης του Άρη. Ακόμη, έχει το δικό της call sign με όνομα “Blueberry“. Το 2014 έκανε μια ομιλία στο TEDx στην Καλαμάτα και το 2015 συμμετείχε στα Cosmosphere Space 201 και Virginia Space Flight Academy Advance Rocketry. Η NASA την έχει καλέσει σε πολλές εκδηλώσεις και ομιλίες, και είναι μία από τους επτά πρεσβευτές του προγράμματος Mars One.

Σύμφωνα με την ίδια, σε σχόλιο στο facebook, δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα αστροναυτών της NASA και ακολουθεί εκπαίδευση στο project possum. Σε ένα μήνα θα έχει την πιστοποίηση που θα της επιτρέψει να συμμετέχει σε υποτροχιακή ερευνητική αποστολή. Πιστεύει πως ίσως σε ένα – δύο χρόνια καταφέρει να ταξιδέψει στο διάστημα. Η αποστολή για τον πλανήτη Άρη είναι πολύ μακριά και συνεχώς αλλάζει. Το σχέδιο της NASA είναι περίπου στο 2033. Με όλα όσα κάνει, πιστεύει πως θα έχει τα διαπιστευτήρια για να κερδίσει μια θέση σε αυτή την αποστολή και λαμβάνει πολλές συμβουλές από το παρόν και το παρελθόν της NASA.

Όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα εντυπωσιακά, αλλά οι παιδικές διαστημικές κατασκηνώσεις της NASA και οι επισκέψεις στα κέντρα της NASA δεν σε κάνουν αυτόματα αστροναύτη και υποψήφιο για το ταξίδι στον Άρη. Με την διαστημική εκπαίδευση στο project possum η Alyssa Carson προσπαθεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, και μια μέρα δεν αποκλείεται να το καταφέρει. Αλλά, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιλεγεί και δεν εκπαιδεύεται από τη NASA για την αποστολή στον Άρη, όπως ισχυρίζονται αρκετά δημοσιεύματα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.