Είπε ο Πούτιν «Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ»;

0

Είναι αλήθεια πως ο Ρώσος Προέδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε έξαλλος με τη χώρα μας και είπε «Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ»;

ΨΕΥΔΕΣ – CLICKBAIT

Στο voicenews.gr διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Το δημοσίευμα του voicenews.gr, επικαλείται tweet του δικτύου Al Sura, σύμφωνα με το οποίο, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξασκήθηκαν εναντίον του ελληνικού (ρωσικής προέλευσης) αντιαεροπορικού συστήματος S-300 που εδρεύει στη Κρήτη, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν τυχόν αδυναμίες του.

Κατόπιν, το voicenews.gr έφτασε στο αυθαίρετο συμπέρασμα αφενός πως η είδηση είναι αληθινή, αφετέρου πως ο Βλ. Πούτιν εξοργίστηκε και εκστόμισε τη φράση «Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ».

Η «είδηση» του Al Sura όμως, δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή. Ισραηλινά αεροσκάφη βρέθηκαν στη χώρα μας (Λάρισα) και πέταξαν πάνω από τη Κύπρο, αλλά σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά για εκπαίδευση με τα ελληνικά S-300.

Επιπλέον, ο λόγος που υποτίθεται θέλουν οι Ισραηλινοί να εκπαιδευτούν πάνω στα ελληνικά S-300, είναι επειδή πρόσφατα η Ρωσία προμήθευσε με ανάλογα βλήματα τη Συρία. Τα ελληνικά S-300 όμως (έκδοση PMU-1), διαφέρουν κατά πολύ σε επίπεδο δυνατοτήτων από τα πιο σύγχρονα συριακά S-300 (έκδοση PMU-2).

Τέλος, ο ισχυρισμός πως ο Βλ. Πούτιν εξοργίστηκε και εκστόμισε τη φράση «Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ», δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή ούτε διευκρινίζεται στο άρθρο που και σε ποιον ειπώθηκε, γεγονός που σημαίνει πως είναι δημιούργημα της φαντασίας του αρθρογράφου.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως η «οργή του Πούτιν για την Ελλάδα» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φανταστική ιστορία.