Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ψευδής ανακοίνωση για “ψευδείς ειδήσεις” του βουλευτή Μπ. ΠαπαδημητρίουΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η ψευδής ανακοίνωση για “ψευδείς ειδήσεις” του βουλευτή Μπ. Παπαδημητρίου

22 Δεκ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

"Τα ίδια πάντοτε κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους."

Συμπέρασμα:

Δεν υπάρχει "κόψε και ράψε" στο βίντεο που προβάλουν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου σε ερώτηση του Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστου Σπίρτζη, "αν θα πρέπει να ξεβρακώνουμε τους "μπαχαλάκηδες", απάντησε: "Ναι, βεβαίως, μπορείς να τους ξεβρακώσεις"

Ο βουλευτής την Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, με ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, μίλησε για fake news και “κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων που «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους”, αναφερόμενος στην επίμαχη φράση του: “Ναι βεβαίως μπορείς να του ξεβρακώσεις”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης, ρώτησε τον κ. Παπαδημητρίου: “Άρα μπορείς αν είναι μπαχαλάκιας να τον ξεβρακώσεις;” Ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ως εξής: “Ναι, βεβαίως, μπορείς να τον ξεβρακώσεις. Ναι, βεβαίως και θα τον πλακώσεις. Διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση. Εμποδίζουν την ελευθερία την δικιά σας και την δικιά μου.”

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο της εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού “action24”.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές η παραπληροφόρηση δεν προέρχεται μόνο από το διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αρκετές φορές τον όρο “fake news” τον χρησιμοποιούν και οι πολιτικοί ως άμυνα σε όσα τους καταλογίζουν. Ακριβώς αυτό συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Έτσι, το ψευδές σε αυτή την περίπτωση είναι η ανακοίνωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί τους όρους “ψεύτικες ειδήσεις” και “κόψε-ράψε” ως δικαιολογία.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.