Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με ουσία που προκαλεί στείρωση στα εμβόλια τετάνουΥΓΕΙΑ

Ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με ουσία που προκαλεί στείρωση στα εμβόλια τετάνου

25 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Το εμβόλιο του τετάνου περιέχει μια χημική ένωση η οποία προκαλεί στειρότητα.

Συμπέρασμα:

Οι ισχυρισμοί περί ενώσεων που προκαλούν στειρότητα βασίζεται σε λάθος ερμηνεία μελέτης του 1994. Η εν λόγω μελέτη εξέτασε μια αντιστρέψιμη μέθοδο αντισύλληψης η οποία χρησιμοποιούσε τη τοξίνη του τετάνου ως φορέα για μια ορμόνη που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη, την hCG. Η μελέτη δεν είχε καμία σχέση με πρόκληση στειρότητας ή με το εμβόλιο του τετάνου το οποίο δεν περιέχει την ορμόνη hCG όπως ισχυρίζονται τα υπό εξέταση δημοσιεύματα.


Σε παλιότερα άρθρα τα οποία κυκλοφορούν ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκουμε τον ψευδή ισχυρισμό πως στα εμβόλια τετάνου έχουν τοποθετηθεί χημικές ενώσεις οι οποίες προκαλούν στειρότητα. Πρόκειται για ισχυρισμό ο οποίος ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια και δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Παραδείγματα: halithheia.blogspot.com, ΦΥΤΡΟ (σελίδα στο Facebook), (παλαιότερα) katohika.gr, fytro.wordpress.com, thesecretrealtruth.blogspot.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Η εμπιστοσύνη του κοινού έχει ήδη χαθεί στο προδοτικό FBI, το διεφθαρμένο CDC, τα μέσα ενημέρωσης «ψεύτικα νέα» και τη φάρσα της συμβατικής ιατρικής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε τώρα ένα δημοσιευμένο επιστημονικό έντυπο έχει προσδιορίσει και ονομάσει τη χημική ουσία γενοκτονίας υπογονιμότητας που προστέθηκε κρυφά στα εγκεκριμένα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εμβόλια που χορηγούνται αποκλειστικά σε έγχρωμες γυναίκες στην Αφρική.

Τα ευρήματα hCG στα εμβόλια τετάνου του ΠΟΥ στην Κένυα προκαλούν ανησυχίες στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Oller, J.W., Shaw, C.A., Tomljenovic, L., Karanja, S.K., Ngare, W., Clement, F.M. and Pillette, J.R. (2017), Open Access Library Journal, 4: e3937. https://doi.org/10.4236/oalib.1103937

Το έγγραφο επιβεβαιώνει με ακρίβεια αυτό που ανέφερε η Natural News την προηγούμενη εβδομάδα: ότι ένα πρόγραμμα κρυφού αποπληθυσμού εκτελείται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και στοχεύει τους Αφρικανούς για εξόντωση τους μέσω χημικών ουσιών υπογονιμότητας που χορηγούνται με το πρόσχημα των «εμβολίων», που χορηγούνται χωρίς τη συναινετική συγκατάθεση των γυναικών που τα λαμβάνουν. Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις γυναίκες ψεύδονται σκοπίμως λέγοντας τους ότι οι ενέσεις προορίζονται να «προστατεύσουν την υγεία τους». Αλλά ο πραγματικός λόγος των εμβολίων είναι να εξοντώσουν τους Αφρικανούς στο όνομα της «επιστήμης» και της «ιατρικής».

Η μελέτη όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι μια χημική ουσία αποπληθυσμού εσκεμμένα εγχύθηκε σε εμβόλια που χορηγήθηκαν σε Αφρικανές γυναίκες στην Κένυα, ονομάζει επίσης τη χημική ουσία υπογονιμότητας που χρησιμοποιήθηκε. (Παρακάτω εξηγώ πώς η χημική ουσία «οπλοποιεί τις μήτρες» των έγχρωμων γυναικών, μετατρέποντας τα σώματα των μητέρων σε βιολογικά όπλα κατά των δικών τους αγέννητων παιδιών …)

Πως ξεκίνησε ο ισχυρισμός

Η πρώτη καμπάνια εναντίον του εμβολίου για τον τέτανο ήταν το αποτέλεσμα λάθος ερμηνείας μια μελέτης η οποία έλαβε χώρα το 1994 στην Ινδία σχετικά με τον έλεγχο μια συγκεκριμένης αγωγής αντισύλληψης.

Το ενεργό συστατικό το οποίο εξέτασε η μελέτη ήταν τμήμα μιας ορμόνης η οποία είναι απαραίτητη για να λάβει χώρα μια εγκυμοσύνη και η οποία παράγεται πρακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ορμόνη αυτή ονομάζεται “ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη” η αλλιώς hCG και τη χρησιμοποιούμε σαν δείκτη στα οικιακά τεστ εγκυμοσύνης καθώς όταν είναι παρούσα στα ούρα το τεστ βγαίνει θετικό. [πηγή 1][πηγή 2]

Στην προαναφερθείσα ινδική μελέτη οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ουσία η οποία ήταν παρόμοια με τη τοξίνη του τετάνου ως φορέα για την hGC έτσι ώστε να μπερδέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα μιας γυναίκας και να το ωθήσουν να καταστρέψει την hGC για να αποφευχθεί η εγκυμοσύνη, μια διαδικασία η οποία ήταν αντιστρέψιμη.

Η δημοσίευση της μελέτης προκάλεσε τις αντιδράσεις μιας Αμερικανικής οργάνωσης κατά των εκτρώσεων η οποία χρησιμοποίησε αυτή τη μελέτη για να ισχυριστεί πως το τότε πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του τετάνου στο Μεξικό περιείχε hCG για να προκαλέσει στείρωση στις γυναίκες. [πηγή]

Λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβαν οι διαμαρτυρίες για το εμβόλιο του τετάνου ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας είχε δημοσιεύσει δήλωση το 1995 στην οποία δήλωνε ρητά σχετικά με τους ισχυρισμούς περί στειρότητας:

Αυτές οι φήμες είναι πλήρως εσφαλμένες και χωρίς καμία επιστημονική βάση.

Αυτοί οι ισχυρισμοί κυκλοφόρησαν ξανά το 2014, αυτή τη φορά στη Κένυα ωθώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δημοσιεύσει εκ νέου ανακοίνωση σχετικά με αυτές τις φήμες:

Αυτό το εμβόλιο έχει χρησιμοποιηθεί σε 52 χώρες για να παράσχει ανοσία σε 130 εκατομμύρια γυναίκες και να προστατέψει τόσο τις ίδιες όσο και τα νεογέννητα παιδιά τους από τον τέτανο. Η ορμόνη hCG δεν βρίσκεται στα εμβόλια του τετάνου.

Η “νέα μελέτη”

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα βλέπουμε μια επανάληψη των ισχυρισμών του 1994 και του 2014 με μόνη διαφορά την επιστράτευση μιας μελέτης στην οποία συμμετέχει ένας γνωστός αντιεμβολιαστής, ο Dr Christopher Shaw. Συγκεκριμένα τουλάχιστον δυο μελέτες του Dr. Shaw σχετικά με εμβόλια έχουν αποσυρθεί λόγω προβλημάτων στη μεθοδολογία και τα παρουσιαζόμενα αποτελέσματα. Σε παλαιότερο άρθρο μας έχουμε εξετάσει τη περίπτωση του Dr. Shaw και τις απόψεις του περί εμβολιασμού. [πηγή]

Η μελέτη του Dr. Shaw την οποία επιστρατεύουν τα υπό εξέταση δημοσιεύματα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Open Access Library Journal” τον Οκτώβριο του 2017 με τίτλο “HCG Found in WHO Tetanus Vaccine in Kenya Raises Concern in the Developing World”. [πηγή]

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι πρακτικά κανένας από τους συμμετέχοντες της εν λόγω μελέτης δεν έχουν σχέση με την επιδημιολογία ή οποιοδήποτε αντικείμενο σχετικά με την ανάπτυξη και την εξέταση εμβολίων. Μάλιστα ένας εκ των συμμετεχόντων, ο John W. Oller, πέραν του ότι είναι υπέρμαχος της ιδέας ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, μια ψευδοεπιστημονική άποψη με μηδενική βάση, δεν έχει τη παραμικρή σχέση με την ιατρική καθώς οι σπουδές του είναι πάνω στη γλωσσολογία.

Επιπρόσθετα το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύτηκε η μελέτη βρίσκεται σε λίστα “predatory journals” δηλαδή περιοδικών με μηδενική εγκυρότητα τα οποία δημοσιεύουν μελέτες χωρίς κανένα έλεγχο (peer-review) με καθαρό στόχο τη προβολή μελετών επι πληρωμή.

Η εν λόγω μελέτη σε παρουσιάζει κανένα απολύτως πρωτογενές στοιχείο, δηλαδή έλεγχο ή μέτρηση που έκαναν οι ίδιοι οι συγγραφείς, ούτε στοιχεία άλλων επιστημονικών μελετών τα οποία μπορούν να στηρίξουν τις ισχυρισμούς τους περί εύρεσης ποσοτήτων hCG σε εμβόλια κατά του τετάνου τα οποία στάλθηκαν στη Κένυα.

Συγκεκριμένα η μελέτη επιστρατεύει ως βασικο πυρήνα επιχειρηματολογίας υπέρ της θέσης ότι τα εμβόλια τετάνου τα οποία στάλθηκαν στη Κένυα περιείχαν ποσότητες hCG, μέτρηση την οποία υποτίθεται πως έκανε στα εμβόλια η “Ομοσπονδία Καθολικών Γιατρών της Κένυας (KCDA).

Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η UNICEF δεν υπήρχε εργαστήριο στη Κένυα εκείνη τη περίοδο με τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διεξαχθεί τέτοιου είδους ανάλυση ακριβείας. [πηγή]

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία είναι σαφές ότι η συνομωσιολογία πίσω από την εν λόγω περίπτωση βασίζεται στην εσφαλμένη ερμηνεία μιας επιστημονικής μελέτης η οποία κυκλοφόρησε το 1994. Η εν λόγω μελέτη εξέτασε τη χρήση της τοξίνης του τετάνου σε συνδυασμό με την ορμόνη hCG ως μέσο για την ανάπτυξη μιας αναστρέψιμης τεχνικής αντισύλληψης και δεν είχε απολύτως καμία σχέση με στείρωση γυναικών ούτε με το εμβόλιο κατά του τετάνου το οποίο δεν περιέχει την ορμόνη hCG.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.