Ποιοι είμαστε
Αρχική COVID-19: Μύθοι και αλήθειες μέσω γραφικών απεικονίσεων του ΠΟΥ στα ελληνικάΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

COVID-19: Μύθοι και αλήθειες μέσω γραφικών απεικονίσεων του ΠΟΥ στα ελληνικά

30 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, παρατηρήθηκε πολλαπλασιασμός της ποσότητας των πληροφοριών που διακινήθηκαν κυρίως στο διαδίκτυο, αναφορικά με το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ανάμεσα στον τεράστιο όγκο δεδομένων, παρατηρήθηκε έξαρση της παραπληροφόρησης. Ο όρος «Infodemic», είναι ένας νεολογισμός που διατυπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να περιγράψει την υπεραφθονία πληροφορίας, εξαιτίας της πανδημίας, που καθιστά δύσκολη την εύρεση αξιόπιστων πηγών ενημέρωσης από το μέσο χρήστη του διαδικτύου. Για να καταπολεμήσει την πανδημία της παραπληροφόρησης, ο ΠΟΥ έχει δημοσιεύσει και ενημερώνει τακτικά μια σειρά από πληροφοριακά γραφήματα, δηλαδή δεδομένα σε γραφική απεικόνιση, τα οποία μεταφράσαμε στα ελληνικά και σας τα παρουσιάζουμε.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.