Ποιοι είμαστε
Αρχική Θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο του Paul WalkerFAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο του Paul Walker

29 Σεπ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Στο ταξίδι του στην Αϊτή ο Paul Walker ανακάλυψε τη ραδιουργία του ιδρύματος Κλίντον σε βάρος 300 ανηλίκων. Αυτή τη πληροφορία την πλήρωσε με τη ζωή του

Συμπέρασμα

Ο Paul Walker πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαινε, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε δέντρα και φανοστάτη από σκυρόδεμα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο η θεωρία πως πίσω από το θάνατο του γνωστού ηθοποιού Paul Walker, βρίσκεται το ίδρυμα Clinton. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε γιατί.

Παραδείγματα:


Γενικά

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση του υπό εξέταση ισχυρισμού, αξίζει να αναφερθεί ότι σελίδες διασταύρωσης ειδήσεων όπως για παράδειγμα το Politifact έχουν προ πολλού καταρρίψει θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες συμπλέκεται το ίδρυμα Κλίντον. [παράδειγμα 1] [παράδειγμα 2] [παράδειγμα 3].

Ομοίως, τα Ellinika-Hoaxes κατέρριψαν παρόμοια θεωρία συνωμοσίας η οποία συνέδεε το εν λόγω ίδρυμα με την δήθεν αρπαγή και κακοποίηση 100,000 παιδιών σε υπόγειες σήραγγες στη Νέα Υόρκη.


Η θεωρία

Την υπό εξέταση θεωρία για το θάνατο του γνωστού ηθοποιού, συναντάμε ήδη από τις 21 Ιουλίου του 2019 σε δημοσίευση χρήστη στην πλατφόρμα του Facebook. Από αυτή τη στιγμή και εφεξής, η “είδηση” κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με αυτή, ο Walker δήθεν ανακάλυψε επιχείρηση διακίνησης οργάνων και αδρενοχρωμίου η οποία οργανώθηκε από το Ίδρυμα Κλίντον με πρόσχημα τη παροχή βοήθειας μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αϊτή του 2010. Μάλιστα, η δημοσίευση κάνει λόγο για απαγωγές 300 παιδιών.


Η ROWW και η δράση στην Αϊτή

Καταστροφικές ήταν οι συνέπειες του σεισμού που έπληξε την Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου του 2010. Με την ίδρυση της ΜΚΟ Reach Out WorldWide, ο Paul Walker αποφάσισε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής, η οποία κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Ως εκ τούτου, έβαλε τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή και ταξίδεψε στην πληγείσα Αϊτή για να παράσχει βοήθεια. [πηγή]

Θάνατος του Paul Walker

Σύμφωνα με την έκθεση της Kristy Mccracken, ιατροδικαστή της κοσμητείας του Λος Άντζελες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Paul Walker κινούνταν με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 100 μίλια ανά ώρα (δηλαδή 160 χλμ/ώρα). Για άγνωστο λόγο, ο οδηγός του οχήματος και φίλος του Paul Walker, Roger Rodas έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ξεκινήσει μια τρελή πορεία με πολλαπλές συγκρούσεις. Κατόπιν, η Porsche Carrera GT στην οποία επέβαιναν οι δύο άνδρες τυλίχθηκε στις φλόγες.

O θάνατος του Paul Walker σύμφωνα με τα ευρήματα της αυτοψίας περιήλθε εξαιτίας τραυματικών κακώσεων και θερμικών τραυμάτων. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά ή κατανάλωση αλκοόλ σε κανέναν από τους δύο άνδρες. Το ατύχημα έλαβε χώρα στην οδό “Hercules” στην περιοχή Santa Clarita, της Καλιφόρνια. Το όριο ταχύτητας του δρόμου ήταν τα 45 μίλια/ώρα. [πηγή]

Ακόμη, η ιατροδικαστική εξέταση καθιστά σαφές το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να υποδηλώνουν εγκληματική πράξη.


Μπορείτε να δείτε την αναλυτική αυτοψία εδώ.

Ανακοίνωση του Μάικ Πάρκερ, σερίφη της κοσμητείας του Λος Άντζελες αναφέρει χαρακτηριστικά:

The red Porsche Carrera GT sports car driven by Walker’s friend Roger Rodas, 38, was traveling at speeds of 80 to 93 miles per hour (129 to 150 kilometers per hour) before Rodas lost control of the car and crashed into trees and a utility pole in Santa Clarita, California, northwest of Los Angeles.

Μετάφραση: Η κόκκινη Porsche Carrera GT την οποία οδηγούσε ο φίλος του Γουόκερ, Ρότζερ Ρόντας, 38, κινούνταν με ταχύτητες που υπολογίζονται στα 80-93 μίλια την ώρα (από 129 έως 150 χιλιόμετρα ανά ώρα) προτού ο Ρόντας χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρουστεί σε δέντρα και πυλώνα παροχής ρεύματος στην περιοχή Santa Clarita, της Καλιφόρνια, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. [πηγή]


Qanon

Η αναφορά των υπό εξέταση δημοσιεύσεων στο “αδρενοχρώμιο” μας οδηγεί σχεδόν αναπόφευκτα στους κατ’ ευφημισμό ερευνητές της συνωμοσιολογικής ομάδας, Qanon.

Για τους συνωμοσιολόγους το αδρενοχρώμιο ή αδρενόχρωμα αποτελέι ελιξίριο νεότητας το οποίο δήθεν συλλέγεται από την αφαίμαξη βρεφών. Για την επιστημονική κοινότητα ωστόσο, το αδρενοχρώμιο είναι μια χημική ένωση με μοριακό τύπο C9H9NO3 που παράγεται με την οξείδωση της αδρεναλίνης (επινεφρίνη). Ως φάρμακο χρησιμοποείται στη μορφή ενός παραγώγου της, του καρβαζοχρωμίου, για τη μείωση της απώλειας αίματος, δρώντας ως αιμοστατικό. [πηγή]

Υπενθυμίζουμε πως τα μέλη της Qanon πιστεύουν στην ύπαρξη μιας κλίκας παιδόφιλων σατανιστών οι οποίοι εξουσιάζουν πολιτικούς, τα μέσα ενημέρωσης και την αμερικανική βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης, Χόλιγουντ.

Η Qanon έχει πολλάκις επιρρίψει ψευδείς κατηγορίες σε ηθοποιούς του Χόλιγουντ, πολιτικούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους για τη δήθεν συμμετοχή τους σε δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τόσο το ίδρυμα Κλίντον όσο και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον έχουν στοχοποιηθεί δεκάδες φορές.

Θεωρίες συνωμοσίας όπως αυτή που εξετάζουμε ελλοχεύουν κινδύνους. Έτσι, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε το σκάνδαλο του Pizzagatte. Αναλυτικά, πρόκειται για τη σύνδεση της πολιτικού και υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ για το 2016, Χίλαρι Κλίντον με σκάνδαλο εμπορίας ανθρώπων και εκμετάλλευσης παιδιών που δήθεν λάμβανε χώρο σε υπόγεια εστιατορίων. Ένα από αυτά ήταν η Ping Pong Pizzeria, στην Ουάσινγκτον.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 ο Edgar Maddison Welch πήρε την “πρωτοβουλία” να ερευνήσει την αβάσιμη θεωρία. Κρατώντας λοιπόν ένα AR-15 rifle εισέβαλε στην πιτσαρία και άνοιξε πυρ. Λίγες στιγμές αργότερα, ο ίδιος παραδόθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία ενώ ακολούθως καταδικάστηκε. Βέβαια, το συγκεκριμένο εστιατόριο, δεν διέθετε καν υπόγειο.


Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία συνάγουμε το συμπέρασμα πως το ίδρυμα Κλίντον δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον ηθοποιό Paul Walker. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός, καθότι αναληθής, καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).