Ποιοι είμαστε
Αρχική Η διαμαρτυρία του Antonio Garcia Conejo δεν αφορούσε τη φτώχεια στο ΜεξικόΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η διαμαρτυρία του Antonio Garcia Conejo δεν αφορούσε τη φτώχεια στο Μεξικό

17 Οκτ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός;

Η φωτογραφία δείχνει τον βουλευτή Antonio Garcia Conejo να διαμαρτύρεται ημίγυμνος για την φτώχεια στο Μεξικό.

Συμπέρασμα:

Στην πραγματικότητα η φωτογραφία είναι από το 2013 και η διαμαρτυρία του βουλευτή Antonio Garcia Conejo αφορούσε το νομοσχέδιο περί ενεργειακής μεταρρύθμισης στο Μεξικό.

Τις τελευταίες ώρες, σε πληθώρα δημοσιευμάτων στο Facebook και διάφορες ιστοσελίδες ενημέρωσης, έχει γίνει viral φωτογραφία του Μεξικανού βουλευτή Antonio Garcia Conejo στην οποία παρουσιάζεται ημίγυμνος μπροστά στο Μεξικανικό Κογκρέσο.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα συνοδεύονται από τον ισχυρισμό πως ο εν λόγω βουλευτής αφαίρεσε τα ρούχα του εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φτώχεια που επικρατεί στη χώρα. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός αποτελεί διαστρέβλωση του πραγματικού συμβάντος το οποίο έλαβε χώρα το 2013.

Παραδείγματα: Ενδιαφέροντα Άρθρα, Η ζωή είναι όμορφη, Προχωράμε, Αθάνατοι Σπαρτιάτες 7, Εθνική Κατακραυγή, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, red line agrinio, ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, enallaktikos.gr, alithinesgynaikes.gr.

Τι ισχύει;

Αρχικά, η εικόνα στα υπό εξέταση δημοσιεύματα, είναι πραγματική αλλά είναι τραβηγμένη στις 11 Δεκεμβρίου του 2013, όταν ο κ. Antonio Garcia Conejo εξέφρασε τις ενστάσεις του απέναντι στο νομοσχέδιο περί ενεργειακής μεταρρύθμισης στη χώρα, επιστρατεύοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο. [πηγή]

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η ένθερμη διαμαρτυρία του κ. Antonio Garcia Conejo αφορούσε την κίνηση περί ιδιωτικοποίησης των ενεργειακών πόρων του Μεξικό, κατά την οποία δεν έκανε λόγο συγκεκριμένα για τη φτώχεια στη χώρα, όπως αναφέρεται στα υπό εξέταση δημοσιεύματα. [πηγή]

Όπως ακριβώς έχουν απογυμνώσει το Κράτος με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας Telefonos de México, έτσι θα απογυμνώσουν το Κράτος..” είπε ο βουλευτής, όταν παραδόξως ξεκίνησε να αφαιρεί τα ρούχα του στο βήμα.

“Δεν ντρέπομαι, γιατί αυτό ακριβώς κάνουν. Πήραν και ιδιωτικοποίησαν την Telefonos de México και πού είναι το όφελος; Επίσης την εταιρεία Ferrocarriles de México” είπε, ενώ έβγαζε τα παπούτσια, το πουκάμισο και το παντελόνι του ενώ ήχοι περιπαιχτικών σφυριγμάτων ακούγονταν από το κοινό.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook με τον κ. Antonio Garcia Conejo προέρχεται από διαμαρτυρία του ίδιου μπροστά στο Μεξικανικό Κογκρέσο το Δεκέμβριο του 2013, και δεν σχετίζεται με δηλώσεις περί φτώχειας, αλλά με την ενεργειακή μεταρρύθμιση στη χώρα.