Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο άνδρας που εισέβαλε στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι ΔΕΝ βρέθηκε νεκρόςFAKE NEWS

Ο άνδρας που εισέβαλε στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι ΔΕΝ βρέθηκε νεκρός

15 Ιαν
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός

Νεκρός βρέθηκε ο Christopher Stanton, ο 53χρονος οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ που εισέβαλε και φωτογραφήθηκε στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Συμπέρασμα

Ο άνδρας της φωτογραφίας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από τις Αρχές, Πρόκειται για τον 60χρονο Richard Barnett, ο οποίος είναι ζωντανός.

Νεκρός είναι σύμφωνα με ελληνικά ιστολόγια ο άνδρας που απαθανατίστηκε στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Εντούτοις, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: dimpenews.com, thesecretrealtruth.blogspot.com, gegonotstomikroskpio.com, katohika.gr, sahiel.gr κ.α


Τι ισχύει;

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, στην ακόλουθη φωτογραφία απεικονίζεται ο 53χρονος οπαδός του Donald Trump, Christopher Stanton ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του. Το πλέον διάσημο καρέ απαθανατίστηκε από τον φωτορεπόρτερ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), Saul Loeb. Ωστόσο, ο εικονιζόμενος από την μια δεν ονομάζεται Christopher Stanton και από την άλλη δεν είναι 53 ετών.

Pelosi office

Στα αριστερά ακόμα μια λήψη του φωτορεπόρτερ SAUL LOEB από την εισβολή του Richard Barnett στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι. Στα δεξιά, φωτογραφία που δημοσιοποίησε το γραφείο τύπου του Αστυνομικού Τμήματος της Κομητείας της Ουάσινγκτον.

Ο άνδρας που εισέβαλε στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, είναι ο 60χρονος Richard Barnett από την πόλη Gravette της πολιτείας του Αρκάνσας ο οποίος παραδόθηκε στην επαρχιακή φυλακή της πόλης Bentonville, στις 8 Ιανουαρίου του 2021. [πηγή][πηγή]

Σύμφωνα με δελτία τύπου τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του γραφείου του Εισαγγελέα της Κολούμπια, ο Richard Barnett κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για παράνομη είσοδο και παραμονή στο χώρο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ καθώς και για κλοπή δημόσιας περιουσίας και αρχείων.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Δικαιοσύνης
Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων
.

Ποιος είναι ο Christopher Stanton;

Πρόκειται για 53χρονο υποστηρικτή του Donald Trump ο οποίος συμμετείχε στην πορεία προς το Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021. Την ίδια ημέρα ο Stanton συνελήφθη καθότι παραβίαζε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί από τη Δήμαρχο της Κολούμπια, Muriel Bowser. Εν συνεχεία ταυτοποιήθηκε ενώ του αποδόθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στο κτήριο του Καπιτωλίου. [πηγή]



Στις 9 Ιανουαρίου του 2021, ο Stanton βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του, από σφαίρα στο στήθος. Σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε, ο άνδρας αυτοκτόνησε στις 9 Ιανουαρίου του 2021.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία συνάγουμε το συμπέρασμα πως ο Christopher Stanton και ο άνδρας που απεικονίζεται στη φωτογραφία εντός του γραφείου της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι δυο διαφορετικά πρόσωπα. Ο 63χρονος Richard Barnett ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία ενώ ο 53χρονος Christopher Stanton, αυτοκτόνησε στο υπόγειο του σπιτιού του στην πόλη Alpharetta. Ο τελευταίος ουδέποτε φωτογραφήθηκε στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι. Κατά συνέπεια, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι αναληθής και παραπλανητικός, καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).