Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού ΔΕΝ χρησιμοποιούν μαγνητικά λιπίδια SPIONsΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όχι, τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού ΔΕΝ χρησιμοποιούν μαγνητικά λιπίδια SPIONs

10 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιούν μαγνητικά νανοσωματίδια (SPIONs), στα οποία οφείλονται τα μαγνητικά φαινόμενα που παρατηρούνται στους εμβολιασμένους.

Συμπέρασμα:

Τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται στα mRNA εμβόλια αποτελούνται από συγκεκριμένα λιπίδια, δεν είναι μαγνητικά νανοσωματίδια, δεν περιέχουν σίδηρο, και δεν έχουν μαγνητικές ιδιότητες. Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε μεταλλικά αντικείμενα να κολλάνε πάνω στο δέρμα, σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι είτε επειδή η κλίση του χεριού κρατάει το εκάστοτε αντικείμενο στη θέση του λόγω αντίστασης, ή επειδή τα έλαια του δέρματός λειτουργούν ως ήπια μορφή κόλλας.

Μεγάλη απήχηση γνώρισε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιούν μαγνητικά νανοσωματίδια (SPIONs), στα οποία οφείλονται τα μαγνητικά φαινόμενα που παρατηρούνται στους εμβολιασμένους. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Η υπό εξέταση ανάρτηση κυκλοφόρησε από τον καρδιολόγο Κωνσταντίνο Αρβανίτη, ο οποίος έχει διαδώσει και στο παρελθόν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Στην επίμαχη ανάρτηση διαβάζουμε τα εξής:

ΕΝΑ “ΜΥΣΤΗΡΙΟ”, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ,
ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ…

Ολοι έχουμε δει εμβολιασμένους να εκπλήσσονται, που μετά το εμβόλιο μπορούν να τοποθετούν πάνω στο εμβολιασμένο μπράτσο τους διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, (από κέρματα μέχρι νυχοκόπτες και ψαλίδια) και αυτά να μαγνητίζονται και να μην πέφτουν!

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με τέτοια βιντεάκια.

Οι δήθεν “αψέκαστοι” που έχουν εκπαιδευτεί να κυνηγούν “μάγισσες”, όπως στον Μεσαίωνα, σαν από ένστικτο χλευάζουν το φαινόμενο, ειρωνεύονται, υπονοούν ότι το κέρμα κολλάει επειδή το δέρμα είναι … άπλυτο, (ότι δηλαδή κολλάει πάνω στη λίγδα), αλλά για ολόκληρα ψαλίδια, τσιμουδιά!

Προτιμούν καλύτερα, δογματικά φερόμενοι, να το αγνοούν και μέσα τους να καταλαγιάζουν την αμφιβολία, σκεπτόμενοι ότι μπορεί να είναι ταχυδακτυλουργικό τρυκ.

Αυτό τους αρκεί για να κοιμούνται ήσυχοι, αλλά τσακωμένοι με την Λογική!

Οι προσπάθειες εξήγησης που έχουν επιχειρήσει διάφοροι (μεταξύ αυτών και οι εργολάβοι χοαξάδες) είναι η μία πιο γελοία από την άλλη. Οτι την μία φταίνε τα …λιπαρά οξέα στο δέρμα και την άλλη ότι φταίει η κλίση του χεριού!

Οπως κάθε άνθρωπος, εχω και εγώ λιπαρά οξέα στο δέρμα. Οποιο μεταλλικό αντιεκείμενο και αν ακούμπησα, κανένα δεν στάθηκε. Ούτε το πιο μικρό και ελαφρύ κέρμα που υπάρχει..


S.P.I.O.Ns

Η ικανότητα διακίνησης και διασποράς μέσα στο σώμα μας των εμβολίων mRNA, είναι πολύ χαμηλή, συγκρινόμενη με εκείνη των κλασικών εμβολίων πρωτεϊνης.

Φαίνεται ότι οι κατασκευαστές τους, για να αυξήσουν την ικανότητα διασποράς στο σώμα και την διεισδυτικότητα τους μέσα στα κύτταρα μας, χρησιμοποίησαν μία τεχνολογία, που βασίζεται στην χρήση Υπερπαραμαγνητικών Νανοσωματιδίων Οξειδίων του Σιδήρου, με βάση το υπεροξείδιο Fe3O4.

Η διεθνής ορολογία είναι “Super Paramagnetic Iron Oxide Nanoparticles” (από όπου και τα αρχικά SPIONs και έτσι θα τα αναφέρω στο εξής, για συντομία).

Εχει βρεθεί σε πολλές μελέτες ότι τα SPIONs βοηθούν το DNA και το RNA να διεισδύουν ταχύτερα και ευκολότερα μέσα στα κύτταρα μας, τόσο “in vitro” (καλλιέργεια κυττάρων στο εργαστήριο) όσο και “in vivo” (σε ζωντανό οργανισμό).

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται magnetofection, που είναι κατασκευασμένη λέξη, από τις magnetic + transfection (που είναι επίσης κατασκευασμένη από tranfer + infection, διαμόλυνση).

Στα ελληνικά θα το μεταφράζαμε σαν “Μαγνητο-διαμόλυνση”.

Οποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με την κατασκευή των SPIONs, στο βιβλίο “PRECISION MEDICINE” (2018) των ερευνητών Marcel Wegmann και Melanie Scharr, αφιερώνεται ολόκληρο το 8ο κεφάλαιο του βιβλίου (37 σελίδες) στο αντικείμενο: “Synthesis of Magnetic Iron Oxide Nanoparticles”.

Μπορείτε να διαβάσετε την υπόλοιπη ανάρτηση εδώ. Οι ισχυρισμοί του κ. Αρβανίτη αναδημοσιεύτηκαν και από το Μάριο Δημόπουλο, ο οποίος παρουσιάζει επίσης ιστορικό διάδοσης ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών.

Τι ισχύει

Με παρόμοιους ισχυρισμούς έχουμε ασχοληθεί στα άρθρα μας, Όχι, τα εμβόλια για την COVID-19 ΔΕΝ μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε “μαγνήτη” και Όχι, το εμβόλιο της Pfizer ΔΕΝ συγκεντρώνεται στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Όπως έχουμε εξηγήσει στα προαναφερθέντα άρθρα μας, κανένα εμβόλιο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή για την νόσο COVID-19 δεν περιέχει μαγνητικά υλικά, ενώ ακόμα και αν περιείχε θα χρειαζόταν τεράστιες ποσότητες για να προκληθεί το φαινόμενο μαγνητισμού που αναφέρει η ανάρτηση. Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε μεταλλικά αντικείμενα να κολλάνε πάνω στο δέρμα, σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι είτε επειδή η κλίση του χεριού κρατάει το εκάστοτε αντικείμενο στη θέση του λόγω αντίστασης, ή επειδή τα έλαια του δέρματός λειτουργούν ως ήπια μορφή κόλλας.

Επίσης, κανένα εγκεκριμένο εμβόλιο δεν περιέχει υπερπαραμαγνητικά νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου (SPIONs). Σε πρόσφατες σχετικές ανασκοπήσεις βιβλιογραφίας, αναφέρεται ότι αυτός ο τύπος νανοσωματιδίων έχει εξεταστεί από θεωρητικό μέχρι και πειραματικό επίπεδο για τον εντοπισμό του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της ασθένειάς COVID-19, αλλά δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας στα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Κατ’ ουσίαν, ο ισχυρισμός της υπό εξέταση ανάρτησης είναι πως τα νανοσωματίδια που περιέχονται στα mRNA εμβόλια, για να μεταφέρουν τις οδηγίες σύνθεσης της πρωτεΐνης-ακίδας του SARS-CoV-2 στα κύτταρα μας, αποτελούνται από υπερπαραμαγνητικά νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου (SPIONs) τα οποία μένουν στον οργανισμό και οδηγούν στο να κολλάνε μεταλλικά αντικείμενα στο δέρμα των εμβολιασμένων.

Και τα δύο εμβόλια mRNA που έχουν εγκριθεί προς το παρόν, χρησιμοποιούν 4 παρόμοια λιπίδια για να σχηματίσουν τα λιπιδικά νανοσωματίδια (LNPs) τα οποία θα περικλείσουν με ασφάλεια το mRNA του εκάστοτε εμβολίου, μέχρι αυτό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και να δώσει τις οδηγίες για τη σύνθεση της πρωτεΐνης-ακίδας του κορωνοϊού SARS-CoV-2, με σκοπό την ανάπτυξη άμυνας του οργανισμού απέναντι στον ιό.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χρησιμοποιεί τα λιπίδια:

  • ALC-0315, χημικός τύπος: ((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate)
  • ALC-0159, χημικός τύπος: 2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide
  • DSPC, χημικός τύπος: 1,2-distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine
  • Xοληστερόλη

Tο εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιεί τα λιπίδια:

  • SM-102, χημικός τύπος: Heptadecan-9-yl 8-{(2-hydroxyethyl)[6-oxo-6-(undecyloxy)hexyl]amino}octanoate
  • DMG-PEG 2000, χημικός τύπος: polyethylene glycol 2000-dimyristoyl glycerol
  • DSPC, χημικός τύπος: 1,2-distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine
  • Χοληστερόλη

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 χρησιμοποιούν υπερπαραμαγνητικά νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου (SPIONs), στα οποία οφείλονται τα μαγνητικά φαινόμενα που παρατηρούνται στους εμβολιασμένους, είναι ψευδής. Τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται στα mRNA εμβόλια αποτελούνται από συγκεκριμένα λιπίδια, δεν είναι μαγνητικά νανοσωματίδια, δεν περιέχουν σίδηρο, και δεν έχουν μαγνητικές ιδιότητες. Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε μεταλλικά αντικείμενα να κολλάνε πάνω στο δέρμα, σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι είτε επειδή η κλίση του χεριού κρατάει το εκάστοτε αντικείμενο στη θέση του λόγω αντίστασης, ή επειδή τα έλαια του δέρματός λειτουργούν ως ήπια μορφή κόλλας.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.