Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Bill Gates δεν καταδικάστηκε από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo BayHOAXES

Όχι, ο Bill Gates δεν καταδικάστηκε από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo Bay

14 Σεπ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Bill Gates συνελήφθη και καταδικάστηκε από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo Bay για σειρά εγκλημάτων.

Συμπέρασμα:

Η είδηση περί καταδίκης του Bill Gates από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo Bay είναι στο σύνολό της ψευδής. Η εν λόγω κατασκευασμένη ιστορία προέρχεται από άρθρο σατιρικής ιστοσελίδας ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη έγκριτη πηγή που να τεκμηριώνει τον εν λόγω ισχυρισμό.

Σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε ιστολόγια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό πως ο Bill Gates, κατόπιν σύλληψης του από τον στρατών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo Bay. Η εν λόγω είδηση προέρχεται από σατιρική ιστοσελίδα, η οποία έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων μέσα από τα οποία εξιστορεί την συγκεκριμένη ψευδή ιστορία σχετικά με την υποτιθέμενη σύλληψη και καταδίκη του Bill Gates.

Παραδείγματα: sinomosiologos.blogspot.com, dionios.blogspot.com, nikolaosanaximandros.gr

Πιο συγκεκριμένα:

Σχετική δημοσίευση στο Facebook:

Τι ισχύει

Αρχικά, η ιστορία περί σύλληψης του Bill Gates και στη συνέχεια η είδηση περί καταδίκης του από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo Bay για σειρά εγκλημάτων, προέρχεται από την σατιρική ιστοσελίδα RealRawNews. Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για μια ψευδή ιστορία η οποία αναπαράγεται από την εν λόγω ιστοσελίδα σε σειρά δημοσιευμάτων της εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Η ιστοσελίδα RealRawNews παρουσιάζει εκτενές ιστορικό ψευδών ειδήσεων, ενώ στις πληροφορίες σχετικά με το έργο της σελίδας εντοπίζουμε την παρακάτω επισήμανση στην οποία τονίζεται ότι η σελίδα περιέχει σατιρικά άρθρα και παρωδίες.

Την αρχική είδηση περί υποτιθέμενης σύλληψης του Bill Gates από τον στρατό των ΗΠΑ εξετάσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας. Στη συνέχεια παραθέτουμε στιγμιότυπα από την RealRawNews ακολουθώντας την πορεία της επίμαχης επινοημένης ιστορίας. [άρθρο 1][άρθρο 2][άρθρο 3][άρθρο 4][άρθρο 5][άρθρο 6][άρθρο 7]

Ο Bill Gates, από την αρχική ήδη κυκλοφορία της είδησης περί σύλληψης του μέχρι και την είδηση σχετικά με την υποτιθέμενη καταδίκη του από Στρατιωτικό Δικαστήριο, παραμένει ενεργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ταυτόχρονα, κανένα άλλο έγκριτο μέσο ενημέρωσης δεν έχει δημοσιεύσει κάτι σχετικά με τα προαναφερθέντα συμβάντα, καθότι δεν είναι πραγματικά. Το εν λόγω θέμα έχει αναλυθεί και από την ομάδα ελέγχου γεγονότων LeadStories σε σχετικό της άρθρο.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω, η είδηση περί καταδίκης του Bill Gates από Στρατιωτικό Δικαστήριο στο Guantanamo Bay είναι στο σύνολό της ψευδής. Η εν λόγω κατασκευασμένη ιστορία προέρχεται από άρθρο σατιρικής ιστοσελίδας ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη έγκριτη πηγή που να τεκμηριώνει τον εν λόγω ισχυρισμό.