Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπληροφόρηση για θανάτους λόγω των εμβολίων για την COVID-19 από ιδιοκτήτη οίκου τελετών στο Ηνωμένο ΒασίλειοΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παραπληροφόρηση για θανάτους λόγω των εμβολίων για την COVID-19 από ιδιοκτήτη οίκου τελετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

6 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Χιλιάδες άνθρωποι δολοφονούνταν με τη χρήση μιδαζολάμης σε οίκους ευγηρίας. Οι θάνατοί τους παρουσιάζονται ως σχετιζόμενοι με την COVID-19.

Συμπέρασμα 1:

Η μιδαζολάμη είναι μια γνωστή βενζοδιαζεπίνη που χορηγείται σε ασθενείς που μπαίνουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ισχυρισμός 2:

Οι θάνατοι από μεταλλάξεις της COVID-19 είναι στην πραγματικότητα θάνατοι που οφείλονται στα εμβόλια.

Συμπέρασμα 2:

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων αυξάνεται όσο περισσότερο εξαπλώνεται ο ιός. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψιν ότι τα εμβόλια συνδράμουν σημαντικά στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, συμβάλλουν και στο περιορισμό εμφάνισης νέων μεταλλάξεων.

Ισχυρισμός 3:

Είμαστε αντιμέτωποι με μια ατζέντα μείωσης πληθυσμού. Τα εμβόλια χρησιμοποιούνται για τη στείρωση των παιδιών.

Συμπέρασμα 3:

Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν παραμέτρους που αφορούν την υγεία του σπέρματος, ενώ η Ελληνική Μαιευτική-Γυναικολογική Εταιρεία συστήνει τον εμβολιασμό στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυος στο άμεσο μέλλον.

Ισχυρισμός 4:

Κατά τη διάρκεια των μελετών για τα εμβόλια, πέθαιναν ημερησίως διακόσιες μαϊμούδες.

Συμπέρασμα 4:

Οι προ-κλινικές μελέτες των διαθέσιμων εγκεκριμένων εμβολίων ουδέποτε σταμάτησαν επειδή πέθαιναν τα πειραματόζωα.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια κυκλοφορεί η είδηση ότι οι θάνατοι από μεταλλάξεις της COVID-19 είναι στην πραγματικότητα θάνατοι οφειλόμενοι στα εμβόλια. Ο εν λόγω ισχυρισμός βασίζεται σε συνέντευξη ιδιοκτήτη οίκου τελετών, η οποία δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του Bitchute. Ωστόσο, πρόκειται για παραπληροφόρηση. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: kanenazori.com, bichute.com, katohika.gr, attikanea.info, ksipnistere.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Διευθυντής Γραφείου Κηδειών στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκαλύπτει ότι οι θάνατοι από μεταλλάξεις COVID είναι στην πραγματικότητα θάνατοι από εμβόλια!

Ο John O’Looney είναι διευθυντής κηδειών στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από 15 χρόνια.
Σε αυτό το βίντεο μιας συνομιλίας με τον Max Igan, έναν σχολιαστή του Διαδικτύου στην Αυστραλία, ο O’Looney λέει ότι τα βρετανικά γραφεία κηδειών δέχονται πιέσεις, δωροδοκούνται και απειλούνται για να αποκρύψουν την πραγματική αιτία θανάτου όσων προετοιμάζουν για ταφή.

Λέει ότι κανένας από αυτούς δεν πέθανε από το Covid αλλά από σοβαρές ασθένειες που είχαν πριν εκτεθούν στο Covid. Κατά τη διάρκεια του 2020, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα νοσοκομεία ήταν ασφυκτικά γεμάτα με θύματα του Covid.

Ωστόσο, εκτός από μερικά σκηνοθετημένα γεγονότα που χρησιμοποιούσαν ηθοποιούς κρίσης για να δημιουργήσουν ψεύτικες ειδήσεις για να πανικοβάλουν τον πληθυσμό, τα νοσοκομεία ήταν σχεδόν άδεια και πολλά μέλη του ιατρικού προσωπικού απολύθηκαν.

Τα βραδινά δελτία ειδήσεων ανέφεραν συνεχώς ότι χιλιάδες νέοι θάνατοι από Covid συνέβαιναν σχεδόν καθημερινά, αλλά αυτοί οι θάνατοι ήταν από άλλες αιτίες που είχαν χαρακτηριστεί ψευδώς ως Covid, και το συνολικό ποσοστό θανάτων από όλες τις αιτίες ήταν χαμηλότερο από το κανονικό.

Ίσως το μεγαλύτερο σοκ στην εν λόγω καταγγελία είναι αυτό που ανακάλυψε ο O’Looney από τους φίλους του που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Του είπαν ότι, από τα μέσα του 2021, όταν άρχισε να προωθείται η λεγόμενη παραλλαγή, οι θάνατοι από την μετάλλαξη/παραλλαγή ήταν στην πραγματικότητα θάνατοι από εμβόλια!

Με το εν λόγω θέμα έχουν ασχοληθεί οι πιστοποιημένες ομάδες ελέγχου γεγονότων Politifact και Reuters.

Τι ισχύει

Η υπό εξέταση καταγγελία δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021 στο κανάλι “The Crowhouse” της πλατφόρμας διαμοιρασμού βίντεο Bitchute, ενώ μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο έχει ξεπεράσει τις 1.1 εκατομμύριο θεάσεις. [πηγή]

Υπενθυμίζουμε, πως κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, το Bitchute έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό χρηστών και καναλιών που αναπαράγουν συνωμοσιολογικό περιεχόμενο, καθώς το YouTube έχει ήδη διαγράψει ένα μεγάλο αριθμό από αυτά τα κανάλια λόγω παραβίασης των όρων χρήσης της πλατφόρμας.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα βασίζονται σε συνέντευξη του Βρετανού John O’Looney στον Αυστραλό Max Igan στο πλαίσιο της εκπομπής “The Crowhouse”. Ο κ. Ο’Looney είναι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών και οι καταγγελίες του βασίζονται στην εμπειρία του στο πλαίσιο αυτής της δουλειάς. Ούτε από την συνέντευξη αλλά ούτε και από το προφίλ του στο Linkedin προκύπτει η οποιαδήποτε σχέση του με την ιατρική επιστήμη ή την ιατροδικαστική.

Στην επίμαχη συνέντευξη αναφέρονται τα εξής:

[09:00-10:00]

Σε γενικές γραμμές, οι κλήσεις που λαμβάναμε ως γραφείο για μεταφορές σωρών ήταν 8 στις 10 από νοσοκομείο, 1 στις 10 από σπίτια και 1 στις 10 από οίκους ευγηρίας. Ωστόσο, για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ανάμεσα στο Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 λαμβάναμε κάθε μέρα κλήσεις για μεταφορές σωρών από οίκους ευγηρίας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν δήθεν από COVID-19, ωστόσο εγώ ποτέ δεν είδα ένα γιατρό, ένα διαγνωστικό τεστ ή διασωληνωμένους. Τότε υποπτεύθηκα πως χιλιάδες άνθρωποι δολοφονούνταν με τη χρήση μιδαζολάμης.

Σε αυτό το σημείο ο κ. O’Looney ισχυρίζεται πως υπήρχε σχέδιο “ευθανασίας των ηλικιωμένων” σε οίκους ευγηρίας με τη χρήση μιας φαρμακευτικής ουσίας που ονομάζεται μιδαζολάμη. Εκεί οφείλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, και η αύξηση των κλήσεων που έλαβε το γραφείο του τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020. Παρά το γεγονός ότι η καταγγελία του είναι σοβαρή, ο κ. O’Looney δεν παραθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον εν λόγω ισχυρισμό.

Ο παραπάνω ισχυρισμός, βέβαια, δεν είναι νέος αλλά κυκλοφορεί ήδη από τα τέλη Αυγούστου του 2021. Χαρακτηριστικά, τον εντοπίσαμε σε δημοσίευμα της γνωστής συνωμοσιολογικής ιστοσελίδας “The Daily Expose” με τίτλο “η μιδοζολάμη χρησιμοποιήθηκε ώστε να τερματίσει πρόωρα τις ζωές χιλιάδων οι οποίοι πέθαναν δήθεν από COVID-19“.

Τι είναι η μιδαζολάμη και πού χρησιμοποιείται

Η μιδαζολάμη είναι ένα φάρμακο που ανήκει στην ομάδα των βενζοδιαζεπινών και χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε ασθενείς πριν από χειρουργικές επεμβάσεις καθότι η δράση της συμβάλλει στη μείωση του άγχους και προκαλεί υπνηλία βοηθώντας στην αναισθησία των ασθενών που προορίζονται για διασωλήνωση. Ειδικότερα, το φάρμακο επιβραδύνει τη λειτουργία του εγκεφάλου συμβάλλοντας στην χαλάρωση. Η χορήγηση της μιδαζολάμης γίνεται από το ιατρικό προσωπικό. [πηγή]

Η εν λόγω φαρμακευτική ουσία μπορεί να χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον ως ηρεμιστικό ή ως καταπραϋντικό σε ασθενείς για τη διαχείριση του άγχους και του πόνου, ωστόσο η μιδαζολάμη αποτελεί επίσης μια από τις τρεις ουσίες που χρησιμοποιούνται στη θανατική ποινή σε 7 πολιτείες της Αμερικής. [πηγή]

Η ουσία βρισκόταν σε έλλειψη για ένα χρονικό διάστημα το 2020 αλλά αυτό το γεγονός δεν σχετίζεται με τη σπάνια χρήση της σε περιπτώσεις θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, αλλά αντίθετα σχετίζεται με την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας της COVID-19.

Η μιδαζολάμη, είναι μια από τις δύο πιο γνωστές βενζοδιαζεπίνες που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που μπαίνουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η διάδοση της COVID-19 οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης του φαρμάκου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη, την οποία ανακοίνωσε ο FDA τον Απρίλιο του 2020. [πηγή]

Με αντίστοιχους ανυπόστατους ισχυρισμούς αναφορικά με την μιδαζολάμη έχουν ασχοληθεί και άλλες πιστοποιημένες ομάδες ελέγχου γεγονότων όπως το FullFact και το Reuters.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS) οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας που σχετίζονταν με την COVID-19 παρουσίασαν αύξηση τον Απρίλιο του 2020, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός τους άρχισε να μειώνεται.


[19:30-20:00]

Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ναζιστική και πολωμένη κοινωνία για μια πανδημία που δεν υπάρχει. Σύμφωνα με το NHS η μετάλλαξη δέλτα δεν είναι ο ιός αλλά οφείλεται στο εμβόλιο. Μας παραμυθιάζουν ότι δήθεν υπάρχει ένας θανατηφόρος ιός ώστε να πιστέψουμε ότι χρειαζόμαστε το εμβόλιο για να επιβιώσουμε.

Σε κανένα σημείο της πλατφόρμας του NHS δεν αναφέρεται ότι παραλλαγή Δέλτα οφείλεται σε εμβόλιο για την COVID-19. Αντ’αυτού, υπάρχει η σύσταση για εμβολιασμό των πολιτών, ώστε να προστατευτούν απέναντι στις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων αυξάνεται όσο περισσότερο εξαπλώνεται ο ιός. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψιν ότι τα εμβόλια συνδράμουν σημαντικά στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, συμβάλλουν και στο περιορισμό εμφάνισης νέων μεταλλάξεων. Τέλος, τα πρώτα δείγματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2020, περίπου δύο μήνες πριν ξεκινήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ινδία, στις 16 Ιανουαρίου του 2021.


[20:10-20:30]

Είδαμε μια έκρηξη στην θνησιμότητα όταν ξεκίνησαν να κάνουν τα εμβόλια. Σας διαβεβαιώ είναι 100 τοις εκατό αυτό. Ρωτάω κάθε οικογένεια αν ο αγαπημένος τους είχε εμβολιαστεί. Μου απαντάνε πως «είχε και μάλιστα πλήρως αλλά αυτό δεν σχετίζεται με το θάνατό του». Δεν βλέπουν τη σύνδεση.

Όπως έχουμε εξηγήσει σε αρκετά άρθρα μας, το γεγονός ότι κάποιος απεβίωσε μετά τον εμβολιασμό του δεν συνεπάγεται αιτιώδη σχέση μεταξύ εμβολίου και θανάτου.

Στη προκειμένη περίπτωση, αν αναλογιστούμε ότι το 94.6% του πληθυσμού άνω των 50 ετών στην Αγγλία έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, είναι πολύ πιθανόν μεγάλο κομμάτι των κηδειών που αναλαμβάνει ένας οίκος τελετών να αφορά εμβολιασμένους θανόντες. Αν για παράδειγμα εμβολιάσουμε όλες τις ευπαθείς ομάδες ενός πληθυσμού, ποσοστό το οποίο στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά το 90%, είναι αναμενόμενο ότι θα έχουμε και θανάτους εμβολιασμένων.

Όπως σημειώνει στο Politifact ο Jeff Lancashire, εκπρόσωπος του CDC, το εμβόλιο προστατεύει έναντι στο θάνατο από την COVID-19 και όχι από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι σήμερα η πλήρης πρόληψη του θανάτου δεν έχει καταστεί δυνατή καθώς κανένα από τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικό.

Η κόκκινη καμπύλη απεικονίζει τον μέσο όρο θανάτων από COVID-19 ανά επτά ημέρες από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021. [πηγή]
Η μπλε καμπύλη απεικονίζει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου έναντι στην COVID-19. [πηγή]

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, τα εμβολιαστικά προγράμματα ανά τον κόσμο έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται στην COVID-19. Ευρήματα εκτενών μελετών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόσληψης Νόσων δείχνουν ότι ανεμβολίαστοι, κινδυνεύουν 10 φορές περισσότερο να καταλήξουν από COVID-19, συγκριτικά με τους εμβολιασμένους συμπολίτες τους.

Ενδεικτικά, στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε πως οι καταγεγραμμένοι θάνατοι ανεμβολίαστων που σχετίζονται με την COVID-19 από τις 2 Ιανουαρίου του 2021, έως τις 2 Ιουλίου του ίδιου έτους ανέρχονται στους 38,964. Την ίδια στιγμή, οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες τους που κατέληξαν από COVID-19 ανέρχονταν στους 640.


[23:40-25:00]

Είμαστε αντιμέτωποι με μια ατζέντα μείωσης πληθυσμού. Στόχος τους είναι να σκοτώσουν ανθρώπους και να στειρώσουν τα παιδιά με το εμβόλιο που είναι γονιδιακή θεραπεία.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να συνηγορούν υπέρ του ισχυρισμού ότι τα εμβόλια για την COVID-19 προκαλούν στείρωση σε γυναίκες ή άνδρες.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA, εξέτασε τις μεταβολές στις παραμέτρους του σπέρματος πριν και μετά τη χορήγηση mRNA εμβολίων των Pfizer/BioNTech (46.7%) και Moderna (53.3%) σε 45 υγιείς άνδρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο εμβολιασμός δεν επηρέασε οποιαδήποτε παράμετρο που αφορά την υγεία του σπέρματος. Ωστόσο είναι σκόπιμο να αναφερθεί, πως ένας βασικός περιορισμός της εν λόγω μελέτης ήταν το μικρό δείγμα των συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν νέοι και υγιείς.

Ακόμα πιο πρόσφατη είναι η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Reproductive BioMedicine Online στις 4 Οκτωβρίου 2021 με τίτλο “Does mRNA SARS-CoV-2 vaccine detrimentally affect male fertility, as reflected by semen analysis?”. Η μελέτη εξέτασε στοιχεία από 75 άνδρες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παρατηρείται επίπτωση του εμβολιασμού για COVID-19 στο σπέρμα των συμμετεχόντων. Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

Τα αποτελέσματα μας ενισχύουν τη πεποίθηση ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του SARS-CoV-2 είναι ασφαλές και θα έπρεπε να συστήνεται και σε άνδρες που θέλουν να κάνουν παιδιά.

Ομοίως, σε δελτίο τύπου της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας με θέμα “εμβολιασμός για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας” εντοπίζουμε σύσταση του εμβολιασμού για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν. Χαρακτηριστικά διαβάζουμε ότι:

Η ΕΜΓΕ συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου, όλων των γυναικών που είναι σε προσπάθεια εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον , η βρίσκονται σε διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Αντίστοιχες συστάσεις γίνονται και από το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων στη πλέον ενημερωμένη έκθεση πάνω στο ζήτημα. [πήγη]

Τέλος, όπως έχουμε επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μας η σύγκριση των εμβολίων με την τεχνική της γονιδιακής θεραπείας, είναι πλήρως εσφαλμένη. Με απλά λόγια, τα mRNA εμβόλια δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν την οποιαδήποτε αλλοίωση στο ανθρώπινο DNA διότι το mRNA από τα εμβόλια δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με το γενετικό υλικό του κυτταρικού πυρήνα. Το mRNA μεταφέρεται κατευθείαν στα σημεία παραγωγής πρωτεϊνών και σύντομα, αφού διεκπεραιώσει τη λειτουργία του, το κύτταρο το αποδομεί μέσα σε μερικές ώρες. 


[25:00-26:00]

Διακόσιες μαϊμούδες πέθαιναν ημερησίως κατά τη διάρκεια των μελετών για τα εμβόλια.

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η έγκριση και διάθεση ενός εμβολίου ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα, η ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του.

Ένα από τα στάδια μέχρι την έγκριση του είναι και η διενέργεια in vitro και in vivo μελετών δια των οποίων ελέγχεται η αντίδραση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος ενός πειραματόζωου στο εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Understanding Animal Research”, Chris Magee, στην περίπτωση που εκατοντάδες πειραματόζωα πέθαιναν ημερησίως στις προκλινικές μελέτες, οι ερευνητές θα πραγματοποιούσαν παύση των εν λόγω μελετών και δεν θα προχωρούσαν στις κλινικές μελέτες, δηλαδή τη χορήγηση του σκευάσματος σε ανθρώπους.

Ανατρέχοντας στις αναλυτικές αξιολογήσεις των φαρμάκων που έλαβαν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βλέπουμε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε κάποια παύση στο προ-κλινικό στάδιο μελετών των διαθέσιμων εμβολίων. [Pfizer/BioNTech][Moderna][AstraZeneca][J&J]

Ακόμα, ο Chris Magee εξήγησε στο FullFact ότι σε προ-κλινικές μελέτες φαρμάκων επιστήμονες χρησιμοποιούν την ευθανασία ώστε να εξετάσουν τα όργανα των πειραματόζωων για πιθανές παθογένειες.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι εκπρόσωπος της AstraΖeneca, δήλωσε στο Fact Check του δικτύου ABC ότι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κανένα πειραματόζωο δεν πέθανε κατά τη διάρκεια των προ-κλινικών μελετών για το εμβόλιο της εν λόγω εταιρίας. [πηγή]

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, η συνέντευξη στην οποία βασίστηκαν τα υπό εξέταση δημοσιεύματα αποτελεί συλλογή αβάσιμων ισχυρισμών που βασίζεται στις παρατηρήσεις του ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών, John O’Looney.

Αρχικά, η ουσία μιδαζολάμη δε χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία ανθρώπων σε οίκους ευγηρίας, αλλά πρόκειται για μια φαρμακευτική ουσία που χορηγείται σε ασθενείς που μπαίνουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο συσχετισμός θανάτων από μεταλλάξεις της COVID-19 με τα εμβόλια για τη νόσο είναι ανυπόστατος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων αυξάνεται όσο περισσότερο εξαπλώνεται ο ιός. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψιν ότι τα εμβόλια συνδράμουν σημαντικά στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, συμβάλλουν και στο περιορισμό εμφάνισης νέων μεταλλάξεων.

Όσον αφορά τη σχέση των εμβολίων με τη γονιμότητα, τα εμβόλια δεν επηρεάζουν παραμέτρους που αφορούν την υγεία του σπέρματος, ενώ η Ελληνική Μαιευτική-Γυναικολογική Εταιρεία συστήνει τον εμβολιασμό στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυος στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κ. O’Looney οι προ-κλινικές μελέτες των διαθέσιμων εγκεκριμένων εμβολίων ουδέποτε σταμάτησαν επειδή πέθαιναν τα πειραματόζωα.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).