Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό της για την COVID-19ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό της για την COVID-19

31 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο θάνατος και η επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά οφείλεται στον εμβολιασμό της για την COVID-19.

Συμπέρασμα:

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν μπορεί να συσχετιστεί με τον εμβολιασμό της για την COVID-19, καθώς η λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου πραγματοποιήθηκε 9 μήνες πριν την επιδείνωση της υγείας της. Το ατυχές γεγονός του θανάτου της σχετίζεται με την υποτροπή της χρόνιας νόσου που αντιμετώπιζε από το 2008, όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού και μετάσταση σε οστό.

Στις 25 Οκτωβρίου 2021 απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Πολύ σύντομα μετά την ανακοίνωση σχετικά με το θάνατό της, λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να διαδίδουν το αυθαίρετο αφήγημα πως η πρόσφατη επιδείνωση της υγείας της και το γεγονός του θανάτου της σχετιζόταν αιτιωδώς με τον εμβολιασμό της για την COVID-19. Η εν λόγω εικασία, ωστόσο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν βασίζεται σε καμία επίσημη επιστημονική τεκμηρίωση.

Σχετικές αναρτήσεις στο Facebook:

Τι ισχύει

Η Φώφη Γεννηματά διαγνώσθηκε με καρκίνο στο δεξί μαστό το 2008 και ενώ είχε γίνει ήδη μετάσταση σε οστό. Μετά από επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, έφυγε για να συνεχίσει με ειδική θεραπεία στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης. Όπως ανέφερε και σε σχετική συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA τον Ιούνιο του 2020, στην οικογένειά της υπήρχε ιστορικό για την εν λόγω νόσο, καθώς η μητέρα της, Κάκια Βέργου, έδωσε επίσης μάχη με τον καρκίνο του μαστού για 10 χρόνια πριν καταλήξει, ενώ ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή αντιμέτωπος με την ίδια ασθένεια. Λίγο μετά την διάγνωση της Φώφη Γεννηματά, νόσησε από καρκίνο και η αδερφή της Μαίρη Γεννηματά. [πηγή 1][πηγή 2]

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Ευαγγελισμού στις 12 Οκτωβρίου 2021, η υγεία της Φώφης Γεννηματά παρουσίασε την προηγούμενη μέρα σοβαρή επιδείνωση και χρειάστηκε να νοσηλευτεί εκτάκτως με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Έπειτα από εκτενείς εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως η κατάσταση οφειλόταν σε υποτροπή της βασικής νόσου που ήταν ο καρκίνος. Το γεγονός αυτό την οδήγησε στο να αποσύρει την υποψηφιότητά της από την εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Παρά τις προσπάθειες των θεράποντων ιατρών της, η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες αργότερα στις 25 Οκτωβρίου 2021, μετά από πολυετή μάχη με τις επιπτώσεις που είχε η ασθένεια της στην υγεία της.

Ο συσχετισμός που γίνεται μεταξύ του σοβαρού προβλήματος υγείας της Φώφης Γεννηματά και του εμβολιασμού της για την COVID-19 είναι πλήρως αυθαίρετος. Η Φώφη Γεννηματά ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό της για την COVID-19 λαμβάνοντας τη 2η δόση του mRNA εμβολίου των Pfizer/BioNTech στις 25 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή 9 μήνες πριν καταλήξει από το χρόνιο πρόβλημα υγείας της.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο εκτενές άρθρο μας, οι παρενέργειες των εμβολίων για την COVID-19 εμφανίζονται για πρώτη φορά εντός 2 μηνών, η συντριπτική πλειοψηφία τους μέσα σε λίγες μέρες, ενώ οι δραστικές ουσίες τους, αφού επιτελέσουν την εργασία τους, σύντομα εξαλείφονται από τον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή γνωστός μηχανισμός πρόκλησης μακροχρόνιων παρενεργειών λόγω του εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2, και ο CDC χαρακτηρίζει την εμφάνισή τους εξαιρετικά απίθανη. Ευρύτερα, ο ψευδοεπιστημονικός ισχυρισμός πως τα mRNA εμβόλια προκαλούν καρκινογενέσεις κυκλοφορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και έχει αναλυθεί σε προηγούμενα άρθρα μας.

Σύμφωνα μέχρι τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα που να επηρεάζει την έκβαση της νόσου σε καρκινοπαθείς λόγω του εμβολιασμού τους. Αντιθέτως, αρμόδιοι φορείς υγείας συστήνουν τον εμβολιασμό καρκινοπαθών αναφέροντας πως τα οφέλη του εμβολιασμού, ειδικά για την εν λόγω ομάδα, όπως και άλλες ευπαθείς ομάδες, υπερτερούν κατά πολύ των ρίσκων, καθώς ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο COVID-19 σε περίπτωση μόλυνσης είναι αρκετά υψηλός. Ο βασικός προβληματισμός που σχετίζεται με τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, αφορά το εύρος της αποτελεσματικότητας των εμβολίων λόγω της ανοσολογικής κατάστασης της εν λόγω ομάδας ευπαθών ασθενών.

Μάλιστα, ακριβώς λόγω της ευαίσθητης φύσης της ανοσολογικής κατάστασης αυτής της ομάδας ανθρώπων, η επιπλέον ενισχυτική δόση έχει κριθεί σημαντική προκειμένου να παραμείνουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένοι απέναντι στη νόσο COVID-19 και η χορήγησή της αδειοδοτήθηκε από τον FDA τον Αύγουστο του 2021, πρακτική την οποία συνέστησε και ο EMA στις αρχές Οκτωβρίου του 2021. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν μπορεί να συσχετιστεί με τον εμβολιασμό της για την COVID-19, καθώς η λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου πραγματοποιήθηκε 9 μήνες πριν την επιδείνωση της υγείας της. Το ατυχές γεγονός του θανάτου της σχετίζεται με την υποτροπή της χρόνιας νόσου που αντιμετώπιζε από το 2008, όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού και μετάσταση σε οστό.


Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, και ενώ ζούσε με την εν λόγω ασθένεια για 13 χρόνια από τη στιγμή της διάγνωσης που επήλθε κατόπιν προληπτικού ελέγχου. Η πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού είναι μείζονος σημασίας για την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου και για την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών. Η έγκαιρη διάγνωση μέσω υπέρηχου μαστού, μαστογραφίας και άλλων προληπτικών ελέγχων μπορεί να είναι σωτήρια για τη ζωή ασθενών με καρκίνο του μαστού.