Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Πούτιν δεν είπε ότι οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των RothschildFAKE NEWS ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο Πούτιν δεν είπε ότι οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild

5 Απρ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην ομιλία του κατά την ανάληψη προεδρίας της Ρωσίας το Μάιο του 2018 ότι "οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο".

Συμπέρασμα:

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ουδέποτε έκανε τη δήλωση "οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο". Αυτό προκύπτει από έρευνα στο αρχείο ομιλιών του Κρεμλίνου και σε αξιόπιστα διεθνή ΜΜΕ.

Σε ιστολόγια και μέσα ενημέρωσης, κυκλοφορεί ο ισχυρισμός πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην ομιλία του κατά την ανάληψη προεδρίας της Ρωσίας το Μάιο του 2018 ότι “οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο”. Ωστόσο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έκανε την εν λόγω δήλωση.

Παραδείγματα: iskra.gr, makeleio.gr, pronews.gr, ksipnistere.com, voicenews.gr, aristeia.news, triklopodia.gr

Στα υπό εξέταση άρθρα διαβάζουμε τα εξής:

Β.Πούτιν: “Οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild”
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι μόνο για την Ουκρανία βέβαια. Υπάρχουν βαθύτερα αίτια που η Ρωσία έφτασε να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη επέμβαση στη χώρα.
Ένα από αυτά τα είχε περιγράψει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του ανάληψης για τέταρτη φορά της προεδρίας της χώρας του το Μάιο του 2018.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό κοινοβούλιο μετά την ορκωμοσία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η «απόλυτη ανεξαρτησία» από το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ και τους παγκόσμιους οργανισμούς παροχής χρημάτων Rothschild θα ήταν το «μεγαλύτερο δώρο» που θα μπορούσε να προσφέρει στις μελλοντικές γενιές.

«Παλιά συμπεριφερόμασταν αφελώς, αλλά τώρα βλέπουμε ότι οι κανόνες του ΠΟΕ [Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου] παραβιάζονται πολύ συχνά, οι περιορισμοί επιβάλλονται για πολιτικούς λόγους, τους οποίους ονομάζουν κυρώσεις. Επιπλέον, όλο και περισσότερα από αυτά επιβάλλονται για να εξασφαλιστούν τα αγαπημένα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα», είχε πει ο Β.Πούτιν.

Δήλωσε ότι οι ολοκαίνουργιοι «περιορισμοί», που παραβιάζουν τις αρχές του παγκόσμιου εμπορίου, κάνουν τον κόσμο να δει ότι το μονοπώλιο του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών απειλεί και άλλους τομείς.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η αποδολαριοποίηση πρέπει να προωθηθεί επί της αρχής, προκειμένου να προστατευθεί η κυριαρχία της χώρας.

Τι ισχύει

Τα δημοσιεύματα, επικαλούνται ως πηγή ανάρτηση χρήστη στο Twitter, ο οποίος με τη σειρά του, παραπέμπει στην ιστοσελίδα vulms.org. Ωστόσο, αρχική πηγή των ανωτέρω, είναι άρθρο στην ιστοσελίδα mondestuff.com, με ημερομηνία 13/2/2012, που ενώ έχει κατέβει, βρίσκεται αρχειοθετημένο εδώ.

Η ιστοσελίδα mondestuff.com, δημιουργήθηκε το 2016, δεν έχει σχεδόν καμία παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ σήμερα δεν παρέχει καμία πληροφορία για την ταυτότητά της. Παλαιότερα ωστόσο, ανέφερε πως η έδρα της είναι στο Ραβαλπίντι του Πακιστάν.

Όσον αφορά την ομιλία του Πούτιν κατά την ορκωμοσία του στις 7 Μαΐου 2018 στο Κρεμλίνο, αλλά και την ομιλία του σε μέλη του Κοινοβούλιου την 1η Μαρτίου 2018, λίγες ημέρες πριν τη νίκη του στις εκλογές, δεν κάνει καμία αναφορά στην οικογένεια Rothschild. Επίσης δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά σε προγενέστερες ή μεταγενέστερες ομιλίες του Ρώσου προέδρου, όπως προκύπτει από αναζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ούτε σε αξιόπιστα διεθνή ΜΜΕ.

Οι θεωρίες συνωμοσίας που περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια Rothschild, τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν αποτελούν νέο φαινόμενο αλλά κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια. Στο πλαίσιο της πρόσφατης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σχετικοί ψευδείς ισχυρισμοί άρχισαν να κυκλοφορούν ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα σχετικό παράδειγμα με το οποίο ασχοληθήκαμε σε ξεχωριστό άρθρο μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ουδέποτε έκανε τη δήλωση “οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο”.

Fact-check for the sake of Democracy