Ποιοι είμαστε
Αρχική Like farming με φωτογραφία γυναίκας με πρόβλημα όρασηςLIKE FARMING

Like farming με φωτογραφία γυναίκας με πρόβλημα όρασης

18 Απρ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Μία γυναίκα με πρόβλημα όρασης απευθύνει έκκληση για ευχές την ημέρα των γενεθλίων της.

Συμπέρασμα:

Η υπό εξέταση ανάρτηση αποτελεί περίπτωση like farming, καθώς η φωτογραφία που χρησιμοποιείται κυκλοφορεί σε πληθώρα ξενόγλωσσων σελίδων στο Facebook τουλάχιστον από το 2020 συνοδευόμενη από παρεμφερές μήνυμα.

Σε δημοσιεύσεις στο Facebook, εντοπίζουμε φωτογραφία μιας γυναίκας με πρόβλημα όρασης να απευθύνει έκκληση στους χρήστες να της ευχηθούν χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της. Οι επίμαχες αναρτήσεις, ωστόσο, χρησιμοποιούν την εν λόγω εικόνα στο πλαίσιο like farming.

Στις 12 Απριλίου 2022 αναρτήθηκε η υπό εξέταση δημοσίευση στη σελίδα “Ιστορίες της Ζωής μας” στο Facebook:

Τι ισχύει

Αρχικά, σε αρκετά προηγούμενα άρθρα μας, έχουμε δείξει πως η εν λόγω σελίδα κάνει συστηματικά παρόμοιες αναρτήσεις με σκοπό την προσέλκυση κοινού και αλληλεπιδράσεων, τακτική η οποία ονομάζεται like farming. [άρθρο 1][άρθρο 2][άρθρο 3][άρθρο 4][άρθρο 5]

Στην υπό εξέταση ανάρτηση δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα της εικονιζόμενης γυναίκας, εκτός από την έκκληση για ευχές λόγω των γενεθλίων της την ημέρα της ανάρτησης. Όμως, η επίμαχη φωτογραφία κυκλοφορεί σε ξενόγλωσσες σελίδες στο Facebook τουλάχιστον από το 2020, σε διαφορετικές ημερομηνίες και με παρεμφερές μήνυμα.

Την ίδια εικόνα, με το ίδιο μήνυμα στην ανάρτηση, εντοπίζουμε το 2021 σε άλλη δημοσίευση ξενόγλωσσης σελίδας στο Facebook.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 2022 η ίδια εικόνα συνοδευόμενη από την υποτιθέμενη έκκληση της εικονιζόμενης γυναίκας για ευχές έχει κυκλοφορήσει σε πληθώρα ξενόγλωσσων σελίδων στο Facebook.

Τέλος, το 2020, εντοπίζουμε την ίδια εικόνα σε άλλο ξενόγλωσσο ιστολόγιο στο Facebook, αλλά συνοδευόμενη από διαφορετικό μήνυμα στην ανάρτηση.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η επίμαχη ανάρτηση αποτελεί περίπτωση like farming, καθώς η φωτογραφία που χρησιμοποιείται κυκλοφορεί σε πληθώρα ξενόγλωσσων σελίδων στο Facebook τουλάχιστον από το 2020 συνοδευόμενη από παρεμφερές μήνυμα.