Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, το Δικαστήριο της Φλωρεντίας ΔΕΝ εξέδωσε απόφαση που αποδεικνύει ότι τα εμβόλια αλλάζουν το DNAΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, το Δικαστήριο της Φλωρεντίας ΔΕΝ εξέδωσε απόφαση που αποδεικνύει ότι τα εμβόλια αλλάζουν το DNA

25 Ιου
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Το Δικαστήριο της Φλωρεντίας εξέδωσε ιστορική απόφαση που αποδεικνύει ότι τα εμβόλια αλλάζουν το DNA.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για προσωρινή διαταγή σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά απόφασης αναστολής σε υγειονομικό λόγω μη εμβολιασμού. Η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί κατόπιν εξέτασης της υπόθεσης επί της ουσίας το Σεπτέμβριο, δεν δεσμεύεται από την προσωρινή διαταγή. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι τα εμβόλια για την COVID-19 αλλοιώνουν το ανθρώπινο DNA.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Facebook και ορισμένες ιστοσελίδες τον Ιούλιο του 2022, το Δικαστήριο της Φλωρεντίας εξέδωσε πρόσφατα μια ιστορική απόφαση που αποδεικνύει ότι τα εμβόλια αλλάζουν το DNA. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παραδείγματα: press-gr.com, aetos-apokalypsis.com, attikanea.info

Ως αρχική πηγή εμφανίζεται ένα κείμενο του Νίκου Κλειτσίκα στο Facebook και το Telegram.

Στιγμιότυπο που ελήφθη στις 24/07/2022 από το Facebook

Τον υπό εξέταση ισχυρισμό κοινοποίησε στο Twitter και ο Ανδρέας Καψαμπέλης, παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alert TV:

Τι ισχύει

O υπό εξέταση ισχυρισμός είχε κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου του 2022 και στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και σχετική ανάλυση της παραπλανητικής παρουσίασης της είδησης έχει πραγματοποιήσει η ομάδα ελέγχου γεγονότων του Open.Online.

Στην πραγματικότητα, δεν εκδόθηκε κάποια δικαστική απόφαση, αλλά μία προσωρινή διαταγή μονομελούς δικαστικού οργάνου (που απαρτιζόταν μόνο από τη δικαστή Susanna Zanda) του Πρωτοδικείου Φλωρεντίας. Τη συγκεκριμένη διαταγή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας (κάτι ανάλογο με τα «ασφαλιστικά μέτρα» στην Ελλάδα), που υπέβαλε εργαζόμενη υγειονομικός που τέθηκε σε αναστολή λόγω υποχρέωσης εμβολιασμού, με απόφαση του Συλλόγου Ψυχολόγων Τοσκάνης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα 669 και 700 του ιταλικού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (δηλαδή για τις αστικές υποθέσεις), η δικαστής αποφάσισε να εκδώσει προσωρινή διαταγή (κείμενο 3 σελίδων) με την οποία αναστέλλει την ισχύ της απόφασης του Συλλόγου περί μη εργασίας, και να ορίσει ότι η επί της ουσίας εξέταση της υπόθεσης θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται στο διατακτικό μέρος, στο ακροατήριο στις 15/09/2022 (στην κανονική δίκη) η διαταγή αυτή μπορεί να επιβεβαιωθεί, να τροποποιηθεί ή να ανατραπεί πλήρως, δεν παράγεται δηλαδή κάποια δεσμευτικότητα.

Η καταληκτική φράση της προσωρινής διαταγής, με επισήμανση στην παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 10:00 π.μ.

Η διαδικασία αυτή έχει σημαντικές ομοιότητες με την έκδοση προσωρινής διαταγής στο ελληνικό δίκαιο, «μία διαταγή και όχι απόφαση, που λαμβάνεται μετά από αίτηση ήδη με την κατάθεσή της και καλύπτει το έλλειμμα προσωρινής προστασίας. Είναι σύντομη, δεν περιέχει αιτιολογία, ούτε δημοσιεύεται στο ακροατήριο του δικαστηρίου. Η ισχύς της εκτείνεται από τη λήψη της μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Ενδιάμεσα μπορεί, ωστόσο, να ανακληθεί ή να μεταρρυθμιστεί, όπως και η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων».

Σε ένα σημείο της προσωρινής διαταγής, πράγματι η δικαστής αναφέρθηκε στα εμβόλια για την COVID-19 ως «πειραματικές θεραπείες», «τόσο επεμβατικές που διεισδύουν στο DNA μεταλλάσσοντάς το με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να είναι μη αναστρέψιμο».

Η φράση αυτή δεν συνοδεύτηκε από καμία επιστημονική απόδειξη, και η διαθέσιμη βιβλιογραφία με σειρά μελετών δεν έχει εντοπίσει κανένα τέτοιο φαινόμενο ενσωμάτωσης και αλλοίωσης του DNA εξαιτίας των εμβολίων. Άλλωστε, μια δικαστική απόφαση δεν είναι ικανή να ανατρέψει την επιστημονική πραγματικότητα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια σύντομη προσωρινή διαταγή που υπογράφτηκε από μία δικαστή, και χωρίς κάποια επιστημονική τεκμηρίωση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η εν λόγω δικαστής φέρεται να έχει υπογράψει αντίστοιχη προσωρινή διαταγή κατά της εγκατάστασης WiFi σε σχολείο, και την οποία έχουν επικαλεστεί ακτιβιστές κατά του 5G, τεχνολογία που αβάσιμα θεωρείται υπεύθυνη για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συμπέρασμα

Δεν ισχύει ότι το Δικαστήριο της Φλωρεντίας εξέδωσε απόφαση στην οποία αποδεικνύεται πως τα εμβόλια αλλάζουν το DNA.

Πρόκειται για προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων, κατά απόφασης αναστολής σε υγειονομικό λόγω μη εμβολιασμού. Η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί κατόπιν εξέτασης της υπόθεσης επί της ουσίας το Σεπτέμβριο, δεν δεσμεύεται από την προσωρινή διαταγή. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι τα εμβόλια για την COVID-19 αλλοιώνουν το ανθρώπινο DNA.