Ποιοι είμαστε
Αρχική 10η Εντολή – Official και η απάτη με το i-phone 7 PlusHOAXES SCAMS LIKE FARMING

10η Εντολή – Official και η απάτη με το i-phone 7 Plus

4 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Στο μαγικό κόσμο του facebook ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει και να μοιράζει ανύπαρκτα δώρα για να κερδίσει οπαδούς. Ορισμένοι το κάνουν φανερά. Ας τους γνωρίσουμε.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για το like-farming και ακόμη περισσότερες για τους ψεύτικους διαγωνισμούς στο facebook που σας υπόσχονται ακριβά δώρα αρκεί να πατήσετε like και να διαδώσετε την απάτη και στους φίλους σας.

Σήμερα θα αναλύσουμε μια τέτοια περίπτωση για να καταλάβουμε πως δουλεύει το κόλπο και πως σας εκμεταλλεύονται για να προσελκύσουν οπαδούς στις σελίδες τους.

Η σελίδα του facebook 10η Εντολή – Official σας υπόσχεται ένα iPhone 7 Plus αξίας 1079 Ευρώ, αρκεί να πατήσετε like στη σελίδα 10η Εντολή – Official, like στην αδελφή σελίδα Μπρούσκο – Official, Like & comment στο post και για περισσότερες συμμετοχές στην κλήρωση μπορείτε να “tag-άρετε” στο comment και άλλους φίλους σας γιατί κάθε tag είναι μια extra συμμετοχή.

44301

https://archive.is/eSjxE

Η σελίδα και ο διαχειριστής της σελίδας δεν έχει καμιά σχέση με τις παραπάνω τηλεοπτικές σειρές. Απλά εκμεταλλεύεται τα ονόματα αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών και πρόσθεσε σε αυτά το Official για παραπλάνηση.

Παλιότερα προσπαθούσε να κοροϊδέψει τους χρήστες με ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά τώρα αναβαθμίστηκε σε άλλο επίπεδο και κάνει το ίδιο με ανύπαρκτο δώρο ένα i-phone 7 Plus.

Είχαμε ασχοληθεί παλιότερα με τις απάτες του.

Δεκ. 2014
Νέα απάτη likefarming στο facebook, με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up.

Δεκ. 2015
Ξαναεμφανίστηκε η απάτη likefarming στο facebook, με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up.

Μαΐ. 2015
Ξαναεμφανίστηκε η απάτη με τα δωρεάν λεπτά της Cosmote.

Οι αναρτήσεις του ψεύτικου διαγωνισμού διαδόθηκαν τόσο πολύ που η COSMOTE έβγαλε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους χρήστες.

https://www.facebook.com/WhatsUpCosmote/posts/10152842928200751

Ο διαχειριστής των ψεύτικων σελίδων με τα ονόματα των τηλεοπτικών σειρών, επικοινώνησε μαζί μας στο facebook και ρωτούσε αν γνωρίζουμε ποιος έχει τη σελίδα, κάνοντας τον ανήξερο.

Μετά το γύρισε σε απειλές γιατί δημοσιεύουμε τα “στιχιά” του.

44305

Ακόμη περιμένουμε να δούμε τα “στιχια” του σε μια αίθουσα δικαστηρίου.

Φυσικά δεν ξέχασε την παλιά απάτη με τον ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up.

44303 44303b

https://archive.is/eSjxE

https://archive.is/l2sOS

Και δεν του φτάνουν αυτά, αλλά χρησιμοποιεί και φωτογραφίες άρρωστων παιδιών για να κάνει like-farming. Το facebook δεν δίνει χρήματα για like, σχόλια και κοινοποιήσεις.

44302

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, αγνωστη απάτη.

Μια πραγματική σελίδα τηλεοπτικής εκπομπής δεν θα χρησιμοποιούσε το blogger.

https://archive.is/fcN46

44306 44307

https://archive.is/D6HPU

Όπως βλέπετε, δεν είμαστε εμείς που δημοσιεύουμε τα “στιχια” του. Μόνος του το κάνει προσπαθώντας να προωθήσει τη σελίδα του skandalo-radio.blogspot.gr, βάζοντας το email του και τη φωτογραφία του στα βίντεο που ανεβάζει.

Τι κέρδος υπάρχει μέσα από αυτή την πρακτική;
1ο. Προωθούν τις σελίδες τους με αυτούς τους ψεύτικους διαγωνισμούς.
2ο. Βγάζουν χρήματα από την πώληση αυτών των σελίδων.

Είχαμε επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο διαχειριστή για να μάθουμε την τιμή μιας άλλης σελίδας του.

Φυσικά δεν είναι οι μοναδικές σελίδες που διαχειρίζεται για να κοροϊδεύει κόσμο. Έχει και την “ορίτζιναλ” σελίδα “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι. Δηλαδή ο Φράνκο Τζεφιρέλι έψαξε και βρήκε αυτόν τον απίθανο τύπο για να τον κάνει διαχειριστή στη “ορίτζιναλ” σελίδα “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” στο facebook.

44309

Κανένας δεν θα σας χαρίσει τόσο ακριβά δώρα για μερικά like και κοινοποιήσεις. Απλά εκμεταλλεύονται την άγνοια και με αυτό τον τρόπο προωθούν τις σελίδες τους.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.