Ποιοι είμαστε
Αρχική Σκιαγράφηση του Bill Gates και παραπληροφόρησηΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σκιαγράφηση του Bill Gates και παραπληροφόρηση

13 Μαΐ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός 1

Η κυβέρνηση της Ινδίας, διέκοψε κάθε οικονομική σχέση με το ίδρυμα Bill and Melinda Gates.

Συμπέρασμα 1

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η συνεργασία μεταξύ των NTAGI και Bill and Melinda Gates Foundation ουδέποτε διεκόπη.

Ισχυρισμός 2

Εκατομμύρια γυναικών στην Κένυα στειρώθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους με τη χρήση εμβολίου για τον τέτανο.

Συμπέρασμα 2

Πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό ο οποίος κυκλοφορεί και καταρρίπτεται εδώ και 20 έτη.

Ισχυρισμός 3

Το εμβόλιο DTP σκοτώνει περισσότερα παιδιά απ΄ όσα οι ασθένειες από τις οποίες δήθεν προλαμβάνει.

Συμπέρασμα 3

Καμιά έγκριτη επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει σχέση αίτιου αιτιατού μεταξύ θανάτου και του εμβολίου DTP. Ακόμη, το εμβόλιο DTP δεν είχε περισσότερα θύματα απ' ό,τι η διφθερίτιδα ο τέτανος και ο κοκίτης.

Ισχυρισμός 4

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο "Event 201" που οργανώθηκε από το ίδρυμα Bill and Melind Gates τον κορωνοϊό και τους 7ους Στρατιωτικούς Αγώνες, καθότι οι τελευταίοι έγιναν στην Ουχάν.

Συμπέρασμα 4

Το "Event 201" διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφαλείας της Υγείας του Johns Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Ακόμη, ήδη από τον Ιούνιο του 2018 ήταν γνωστό πως η Ουχάν θα ήταν η πόλη που θα φιλοξενούσε τους αγώνες.

Ισχυρισμός 5

Σε ιδιοκτησία του Bill Gates βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Συμπέρασμα 5

Οι φωτογραφίες ανήκαν σε εργαζόμενο της οικίας Gates το αρχείο του οποίου βρέθηκε στο διαμέρισμά του, το οποίο απείχε 16 χιλιόμετρα από την έπαυλη των Mπίλ και Μελίντα Γκέιτς.

Σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του χαρακτήρα του Μπιλ Γκέιτς, κυκλοφορεί βίντεο με παραπάνω από 4 χιλιάδες κοινοποιήσεις και 170 χιλιάδες προβολές, διαδίδοντας μεταξύ άλλων, ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς πολλοί από τους οποίους δεν συνδέονται καν με το πρόσωπό του.

Παραδείγματα: Αποκάλυψη, makeleio.gr, ellinotourkika.gr, thesecreterealtruth.blogspot.com, katohika.gr.

Ανάλυση των ισχυρισμών

Η κυβέρνηση της Ινδίας, διέκοψε κάθε οικονομική σχέση με το ίδρυμα Bill and Melinda Gates

Πρώτος “σταθμός” του βίντεο που εξετάζουμε είναι η Ινδία και τα προγράμματα εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας. Εν πρώτοις, γίνεται αναφορά στην συμμετοχή και στήριξη του ιδρύματος Bill and Melinda Gates στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού ήδη από το 2000. Κατόπιν, γίνεται αναφορά σε περιστατικά παράλυσης παιδιών τα οποία δεν σχετίζονται με την πολιομυελίτιδα. Βασιζόμενη σε έρευνα που υποστηρίζει την υπόθεση σύνδεσης του εμβολίου για τον ιό της πολιομυελίτιδας με τα περιστατικά παράλυσης παιδιών, αναφέρει πως ιατροί της Ινδίας κατηγόρησαν το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για αυτά τα περιστατικά.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η πολιομυελίτιδα έχει εξαφανιστεί σε ποσοστό 99% ενώ παραπάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σωθεί από παράλυση χάρη στα προγράμματα ανοσοποίησης και το εμβόλιο. [πηγή] Μάλιστα, το 2014, η πολιομυελίτιδα χάρη στο εμβόλιο εξαλείφθηκε από την Ινδία καθότι το τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε ήταν τον Ιανουάριο του 2011.

Το βίντεο συνεχίζει κάνοντας λόγο για ανάκληση του προγράμματος εμβολιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης της Ινδίας καθώς επίσης και για διακοπή των οικονομικών δεσμών ανάμεσα στο Ίδρυμα και την
Εθνική Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα Ανοσοποίησης της Ινδίας.

Ωστόσο, το υπουργείο υγείας της Ινδίας διαψεύδει μέσω σχετικής ανακοίνωσης την διακοπή των οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Άλλωστε, το ίδρυμα Bill and Melinda Gates, συνεχίζει τις δράσεις του στην Ινδία. Για περισσότερες πληροφορίες για τις φήμες περί “εκδίωξης του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates” από την Ινδία δείτε σχετικό άρθρο μας εδώ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Press-Note.jpg

Εν συνεχεία, στο βίντεο αναπαράγονται ισχυρισμοί οι οποίοι σχετίζονται με δήθεν θανατηφόρα tests εμβολίων για τον HPV, στην Ινδία. Σε πρόσφατα άρθρα μας καταρρίπτουμε τους ισχυρισμούς που θέλουν να υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θανάτων. Περισσότερα εδώ:

  1. Ψευδείς ισχυρισμοί για “θανατηφόρα πειράματα εμβολιασμών” που διεξήγαγε ο Bill Gates
  2. Νέοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί σχετικά με την ασφάλεια εμβολιασμού για τον HPV στην Ινδία

“Εκατομμύρια γυναίκες στειρώθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή με εμβόλιο μέσω του εμβολίου για τον τέτανο.”

Στο υπό εξέταση βίντεο συναντάμε τον ισχυρισμό πως εκατομμύρια γυναικών στην Κένυα, στειρώθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους με τη χρήση εμβολίου για τον τέτανο. Βέβαια, αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι νέος αλλά κυκλοφορεί και μάλιστα καταρρίπτεται εδώ και είκοσι έτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις 19 Ιουλίου του 1995 σύμφωνα με την οποία ο ισχυρισμός πως στο εμβόλιο για τον τέτανο (TT) ανιχνεύτηκε η ουσία “hCG”, η οποία προκαλεί μείωση της γονιμότητας ή και στειρότητα, είναι καθ’ ολοκληρίαν ψευδής και χωρίς ουδέν επιστημονικό έρεισμα. Βέβαια, η εν λόγω ανακοίνωση δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης αναφορικά με το εμβόλιο.

Το 2014, ο ΠΟΥ προέβη σε ακόμη μια διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως το 2018 είχαμε μόλις 15 χιλιάδες καταγεγραμμένα περιστατικά παγκοσμίως όταν το 1980 ξεπερνούσαμε τις 110 χιλιάδες. Σήμερα υπάρχουν αρκετά ήδη εμβολίων που προστατεύουν από τέτανο, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν δόσεις που προστατεύουν και από άλλες ασθένειες. Παραδείγματα

  1. Diphtheria and tetanus (DT) vaccines (Διφθερίτιδα και Τέτανος)
  2. Diphtheria, tetanus, and pertussis (whooping cough) (DTaP) vaccines ( Διφθερίτιδα, Τέτανος και κοκίτης)
  3. Tetanus and diphtheria (Td) vaccines
  4. Tetanus, diphtheria, and pertussis (Tdap) vaccines
    [Πηγή1] [Πηγή2]

Περισσότερα για την 20ετή πορεία του άνωθεν ισχυρισμού δείτε εδώ.


Σύμφωνα με μελέτη του 2017, το εμβόλιο DTP σκότωνε περισσότερα παιδιά απ’ ό,τι η ασθένεια την οποία θα προστάτευε. Το εμβόλιο DTP χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναλύσαμε εκτενώς τον παραπάνω ισχυρισμό. Ακολουθούν εν συντομία μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνάς μας:

  1. Το εμβόλιο DTP δεν είχε περισσότερα θύματα απ’ ό,τι η διφθερίτιδα ο τέτανος και ο κοκίτης.
  2. Καμιά έγκριτη επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει σχέση αίτιου αιτιατού μεταξύ θανάτου και του εμβολίου DTP.
  3. To εμβόλιο DTP αντικαταστάθηκε από το DTaP ήδη από το 1991.
  4. Η μελέτη του 2017, είχε δείγμα μόλις 1056 παιδιών. Ενδεικτικά, ανάλογες επιδημιολογικές μελέτες που εξετάζουν τις επιδράσεις εμβολίων σε δύο ομάδες έχουν δείγμα άνω των 100.000. Παράδειγμα εδώ με δείγμα 805 χιλιάδων.
  5. Το DTP δεν είναι εμβόλιο που ανέπτυξε εταιρία του Bill Gates.

Για περισσότερες πληροφορίες και εις βάθος ανάλυση δείτε το σχετικό άρθρο μας εδώ.


Στο πλαίσιο των προηγούμενων ψευδών ισχυρισμών, αναφέρεται η άποψη του Μπιλ Γκέιτς αναφορικά με την ύπαρξη υπερπληθυσμού στη γη. Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια επικίνδυνη παραδοχή, γνωστή σε συνομωσιολογικούς κόλπους, ότι δηλαδή, ο Μπιλ Γκειτς στοχεύει στην μείωση του πληθυσμού διαμέσου των εμβολίων.

Δείτε επίσης: Παραποιημένη φωτογραφία από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

Το παραπάνω, αποτελεί ένα μεγάλο λογικό άλμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αναλυτικά, εν προκειμένω, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα παράδοξο. Η “μείωση του πληθυσμού” μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανάπτυξη του επιπέδου υπηρεσιών υγείας που λαμβάνουν οι άνθρωποι και όχι με τον αποδεκατισμό παιδιών, όπως φρονούν ορισμένοι. Ακόμη, η παροχή βασικών υπηρεσιών αναπαραγωγικής και παιδικής υγείας και η εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών αποτελούν τις πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις για τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού. [πηγή] Ο στόχος άλλωστε, δεν είναι να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, αλλά να σταθεροποιηθεί ο ρυθμός αύξησής του.


Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Event 201 που οργανώθηκε από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates με τον κορωνοϊό καθώς την ίδια ακριβώς περίοδο τελέσθηκαν οι στρατιωτικοί αγώνες στην Wuhan.”

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως το “Event 201” το οποίο έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2019, διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφαλείας της Υγείας του Johns Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και αφορούσε την προσομοίωση άσκησης για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας κορωνοϊού. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαβόητο “Event 201” διαβάστε το άρθρο μας “Όχι, ο κορωνοϊός 2019-nCoV δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα“.

Το δήθεν τεκμήριο ότι το “Event 201” και οι 7οι Στρατιωτικοί Αγώνες στην Γουχάν, τελέστηκαν την ίδια μέρα δεν είναι, σαφώς, αρκετό για να αποδειχθεί η οποιαδήποτε σχέση του Μπιλ Γκέιτς με την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Γουχάν καθότι σαν ισχυρισμός δεν φέρει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα. Άλλωστε, οι αγώνες στη Γουχάν είχαν διοργανωθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2018 όπως μαρτυρά και η πρόσκληση που απέστειλε η Διεθνής Επιτροπή Στρατιωτικών Αθλημάτων (CISM).

Σε ιδιοκτησία του Bill Gates βρέθηκαν χιλιάδες γραφικές εικόνες παιδιών.

Βέβαια, ο παραπάνω πολύ σοβαρός ισχυρισμός είναι παραπλανητικός. Πιο συγκεκριμένα, υπεύθυνος για το έγκλημα ήταν o 51 ετών “Ric Allen Jones” ο οποίος τελούσε χρέη μηχανικού στο σπίτι του Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σύνολο των φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας βρέθηκαν στο διαμέρισμα του άνδρα, στην περιοχή “Ballards” στο Σιάτλ. Ενδεικτικά η απόσταση μεταξύ της οικίας του Μπιλ Γκέιτς και της προαναφερθείσας γειτονιάς του Σιάτλ είναι σχεδόν 16 χιλιόμετρα.


Συμπεριληπτικά, το υπό εξέταση βίντεο χαρακτηρίζεται από ένα πλαίσιο δαιμονοποίησης του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates προσπαθώντας με άλλοτε ψευδείς και άλλοτε ανυπόστατους ισχυρισμούς να υποβιβάσει τις δράσεις του ιδρύματος υπέρ του εμβολιαστικού αγώνα. Η αρχική πηγή του βίντεο άλλωστε τιτλοφορείται ως εξής: “I was too easy on Bill“.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως οι εν λόγω ισχυρισμοί του βίντεο, καθότι αναληθείς, καταρρίπτονται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).