Ποιοι είμαστε
Αρχική Νέο βίντεο συνωμοσιολογικών δηλώσεων του David Icke για την πανδημία της COVID-19ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Νέο βίντεο συνωμοσιολογικών δηλώσεων του David Icke για την πανδημία της COVID-19

28 Νοε
2020

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Ο νέος κορωνοϊός είναι ψεύτικος, είναι μια απάτη.

Συμπέρασμα 1:

Ο ιός είναι υπαρκτός, και έως σήμερα έχουν διαγνωστεί, παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης, πάνω από 60 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν καταγραφεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο θάνατοι.

Ισχυρισμός 2:

Το εμβόλιο του Μπιλ Γκέιτς θα είναι υποχρεωτικό για όλους.

Συμπέρασμα 2:

Δεν υπάρχει «εμβόλιο του Γκέιτς». Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει θεσπιστεί νομοθεσία για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού έναντι της COVID-19, ούτε στην Ελλάδα ή γενικά στον κόσμο.

Ισχυρισμός 3:

Το Imperial College, που ανήκει στον Γκέιτς, έκανε γελοίες προβλέψεις ότι χωρίς τα μέτρα περιορισμού θα είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους περισσότερους.

Συμπέρασμα 3:

Το Imperial College δεν ανήκει στον Μπιλ Γκέιτς. Η επιστημονική αναφορά του εν λόγω ακαδημαϊκού ιδρύματος δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιστημονική ομοφωνία ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις πρόλαβαν σημαντικό αριθμό θανάτων.

Χιλιάδες κοινοποιήσεις από χρήστες του Facebook έχει αποσπάσει ένα βίντεο από συνέντευξη του γνωστού συνωμοσιολόγου, David Icke. Οι ισχυρισμοί που γίνονται στο εν λόγω βίντεο ωστόσο συνιστούν παραπληροφόρηση.

Παράδειγμα στο Facebook:


Το βίντεο από τις υπό εξέταση δηλώσεις του Icke κυκλοφορεί από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020 υπό διάφορες οπτικές γωνίες, και στο υπό εξέταση απόσπασμα ακούγονται τα εξής:

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι (…) συνειδητοποιούν ότι υπήρξαν μέρος μιας απάτης που τους δόθηκε. Και η απάτη είναι να μεταμορφώσουν την ανθρώπινη κοινωνία χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία αυτού του ψεύτικου ιού (fake virus – η μετάφραση του βίντεο αναφέρει «τεχνητού»).

Έτσι, αυτό που κάνουν είναι στο όνομα της υγείας να καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία, να καταστρέφουν τις δουλειές των ανθρώπων, να καταστρέφουν τον βιοπορισμό τους. Και με τις επόμενες σειρές απαγορεύσεων κυκλοφορίας, που προφανώς έχουν στο σχέδιό τους, σχεδιάζουν να αποτελειώσουν τόσες πολλές από τις επιχειρήσεις, όσες δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Γιατί; Γιατί όταν ο πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση στην ανεξάρτητη απασχόληση, θα γίνεται όλο και πιο εξαρτώμενος από το κράτος. Και τώρα αυτό που αρχίζουν να προτείνουν όλο και περισσότερο φωναχτά και συχνά, είναι κάτι το οποίο βρίσκεται στα βιβλία μου κυριολεκτικά εδώ και δεκαετίες. Κι αυτό είναι το σχέδιο, να εισαγάγουν αυτό που αποκαλούν «εγγυημένο εισόδημα».

Το «εγγυημένο εισόδημα» θα παρουσιαστεί ως μέσο να δώσει στον κόσμο ένα εισόδημα επιβίωσης, επειδή όλες οι εργασίες θα έχουν χαθεί, και με την τεχνητή νοημοσύνη να παίρνει τις περισσότερες. Αλλά η ιδέα δε θα είναι ότι μια καλοπροαίρετη κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα είναι παγκόσμια, να λέει «να, πάρτε μερικά χρήματα γιατί νοιαζόμαστε», αλλά «να, πάρτε για να επιβιώσετε ένα εισόδημα επιβίωσης, αλλά με αυτό το εισόδημα έρχονται και κάποιες συνέπειες. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κάνετε το εμβόλιο του Gates, το οποίο έχει μια τρομακτική και μοχθηρή ατζέντα για την ανθρωπότητα. Και δε θα ‘ναι ένα μόνο, θα ‘ναι το ένα μετά το άλλο. Θα πρέπει να κάνετε ό,τι σας λέει η κυβέρνηση. Αν δεν κάνετε ό,τι λέει η κυβέρνηση, δε θα πάρετε το επίδομα. Το έχουμε ήδη αυτό σαν πρόδρομο στην Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση έβγαλε νομοθεσία που λέει: «Αν λαμβάνεις κρατικά οφέλη – όπως το εγγυημένο εισόδημα που έρχεται – και δεν έχεις εμβολιάσει το παιδί σου σύμφωνα με την κυβερνητική λίστα μιας σειράς εμβολιασμών, χάνεις τα οφέλη. Αυτός είναι ο προάγγελος του εγγυημένου εισοδήματος. Ολοκληρωτικός έλεγχος! Αλλά για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις καταστρέψει την πρόσβαση σε ανεξάρτητη απασχόληση και εισόδημα των ανθρώπων.

Αυτός είναι ο λόγος που γίνονται τα lockdown, αυτός είναι ο λόγος που ο καθηγητής Νηλ Φέργκιουσον ανήκει στον Γκέιτς, χρηματοδοτείται από τον Γκέιτς, και γι’ αυτό το Imperial College, που χρηματοδοτείται και ανήκει στον Γκέιτς έβγαλε αυτά τα μοντέλα υπολογισμών με τις γελοίες προβλέψεις 2,5 εκατομμυρίων θανάτων στην Αμερική και μισού εκατομμυρίου στη Βρετανία, για να δικαιολογήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Γιατί τα lockdown έχουν υπάρξει ζωτικής σημασίας στο σχέδιό τους για να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία. (…)

Δεν έχω φορέσει ποτέ καμία μάσκα, δεν έβαλα αυτά τα τοξικά σκατά στα χέρια μου, ούτε κοινωνική αποστασιοποίηση! Και, ξέρετε, μίλησα στην Πλατεία Τραφάλγκαρ δύο φορές με 35, 45 χιλιάδες ανθρώπους, κι όλους αυτούς σήμερα, και βασικά αγκάλιασα εκατοντάδες, εκατοντάδες ανθρώπους! Και με κάποιον τρόπο επέζησα από αυτόν τον φρικτό ιό! Γιατί είναι μια απάτη!

Ποιος είναι ο David Icke

Ο David Icke είναι πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους, με τον οποίο έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν.

O Icke έχει δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, τη συνωμοσιολογική θεωρία που ισχυρίζεται ότι την ανθρωπότητα κυβερνά μια υβριδική φυλή «εξωγήινων ερπετοειδών» από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους, ενώ παλαιότερα είχε αυτο-αναγορευτεί σε υιό του Θεού.

Λόγω των αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης που έχει διασπείρει σχετικά με την τρέχουσα πανδημία της COVID-19, το Facebook, το YouTube και το Twitter έχουν καταργήσει σελίδες ή κανάλια προερχόμενα από αυτόν, ως δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία.

Μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μας «David Icke: Θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό».

Ψευδείς ισχυρισμοί για τον SARS-CoV-2

Ο “ψεύτικος ιός” στον οποίο αναφέρεται ο Icke, είναι ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, που έχει εντοπιστεί και καταγραφεί από επιστήμονες στην Κίνα ως νέο στέλεχος κορωνοϊού που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο ήδη από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2020. Το γονιδίωμά του έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί από τις πρώτες εβδομάδες της εξάπλωσης του ιού. [πηγή 1] [πηγή 2] [πηγή 3] [πηγή 4]

Έως την 01/12/2020 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, παρά τα πρωτοφανή αυστηρά μέτρα και περιορισμούς, 62.662.181 κρούσματα και 1.460.223 θάνατοι. [πηγή]

Επομένως, ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για ψευτο-ιό δεν έχει απολύτως καμία βάση καθώς ο ιός έχει ταυτοποιηθεί και έχει οδηγήσει σε παγκόσμια υγειονομική κρίση, μια πανδημία.

Η ελληνική μετάφραση του βίντεο απέδωσε ανακριβώς τα λόγια του Icke ως «ο ιός είναι τεχνητός». Ωστόσο, ούτε αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Για το συγκεκριμένο ισχυρισμό μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο “Γιατί ο νέος κορωνοϊός ΔΕΝ είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα“.

Συνωμοσία «εγγυημένου εισοδήματος»

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιον ιό-απάτη, αλλά για πραγματική υγειονομική απειλή, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα lockdown (εναλλακτικά αναφέρονται στο βίντεο ως «απαγόρευση μετακίνησης») αποτελούν μέρος κάποιας συνωμοσίας.

Έχοντας υπόψη τους βασικούς τρόπους μετάδοσης, τις συστάσεις των παγκόσμιων, διεθνών και εθνικών φορέων υγείας, τη μεταδοτικότητα, την έλλειψη ανοσίας του πληθυσμού, τη θνητότητα, την αρχικά ελλιπή γνώση σε παθολογία, αντιμετώπιση του ιού, και τις πεπερασμένες δυνατότητες των συστημάτων υγείας σε διαγνώσεις και περίθαλψη, δεν είναι παράλογο που αρκετές χώρες ανά τον κόσμο έλαβαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ιδίως κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και κατά τις εξάρσεις του φθινοπώρου του 2020.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας, δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Lancet που καταγράφει την ομοφωνία των ειδικών, αναφέρει πως:

Τα μέτρα lockdown ήταν απαραίτητα για τη μείωση της θνησιμότητας, την αποτροπή υπερφόρτωσης των συστημάτων υγείας, και την εξασφάλιση χρόνου για την εγκαθίδρυση συστημάτων ανταπόκρισης στην πανδημία, ώστε να κατασταλεί η μετάδοση μετά τη λήξη του lockdown.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει επιπλέον:

Ο ΠΟΥ σταθερά πρέσβευε πως τα μέτρα ελέγχου της COVID-19 βασίζονται σε τοπικές εκτιμήσεις ρίσκου. Τα εθνικά lockdown δεν πρέπει να είναι το προεπιλεγμένο μέτρο, αλλά οι περιορισμένες μετακινήσεις μπορούν να αποτελούν μέρος μιας ευρύτητας μέτρων που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα των κυβερνήσεων, αναφορικά με συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο κάμψης της πανδημίας, κι όχι πανάκεια ή μονόδρομο. Δεν υποστηρίζεται όμως ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα με πρωταρχικό σκοπό την οικονομική εξαθλίωση και καταστροφή των εργασιακών σχέσεων των ανθρώπων, αλλά την προστασία της δημόσιας υγείας.


Επιπροσθέτως, ο ομιλητής δεν προσφέρει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την θεωρία του για το «εγγυημένο εισόδημα», καθώς για να είναι εφικτή η ιδέα του θα πρέπει να καταστραφούν συλλήβδην όλες οι εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα, να έχει ισοπεδωθεί η ιδιωτική αγορά εργασίας και πρακτικά να βρίσκονται σε ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι.

Δεν προκύπτει, ωστόσο, ότι οι ήδη επιβληθέντες περιορισμοί ή οι τυχόν μελλοντικοί εντός του 2021 θα οδηγήσουν σε αυτό το σενάριο, πλήρους δηλαδή καταστροφής της ιδιωτικής οικονομίας, ώστε όλος ο πληθυσμός να είναι εξαρτημένος από τη βοήθεια που θα του προσφέρει το κράτος. Οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ πράγματι σημειώνεται πρωτοφανής οικονομική ύφεση κατά το 2020, αναφέρονται σε αναμενόμενη ανάπτυξη εντός του 2021. [πηγή]

Ως προς την Ευρώπη, λ.χ., η ανεργία αυξάνεται μεν, παραμένει δε, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της EuroStat, στο 7,5-8,3%, χαμηλότερα από την περίοδο κρίσης του 2012-13. Για την ενίσχυση της οικονομίας έχουν, υπολογιστεί επιπρόσθετα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δεν συνηγορεί υπέρ του ισχυρισμού ότι «οι κυβερνήσεις επιδιώκουν την καταστροφή της οικονομίας».

Συνοπτικά, τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν ότι είναι πιθανό, πόσω μάλλον επιδιωκόμενο, να καταστραφεί πλήρως η οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας, σε σημείο να χαθούν όλες οι δουλειές και οι πολίτες να είναι πλήρως εξαρτώμενοι από το κράτος μέσω επιδομάτων.

Ο ισχυρισμός περί εμπλοκής του Μπίλ Γκέιτς

Το Imperial College πράγματι το Μάρτιο εξέδωσε μία επιστημονική αναφορά σχετικά με το αντίκτυπο των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων στη μείωση της θνητότητας και των απαιτήσεων υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή συμβαδίζει με ευρήματα άλλων δημοσιεύσεων σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά ως προς τη διαπίστωση ότι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις (περιορισμοί για λόγους δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των lockdown) απέτρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια θανάτους. [πηγη 1][πηγή 2][πηγή 3]

Την επιστημονική ομοφωνία στο θέμα σημείωσε και η ανωτέρω παρατιθέμενη δημοσίευση στο περιοδικό The Lancet. Δηλαδή, το Imperial College δεν προέβη σε κάποιου είδους «γελοίες προβλέψεις».

Το εν λόγω διεθνώς καταξιωμένο, και ανάμεσα στα κορυφαία διεθνώς, ακαδημαϊκό ίδρυμα δεν ανήκει ούτε διοικείται από τον Μπιλ Γκέιτς. Το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει λάβει χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών από το μεγαλύτερο στον κόσμο ιδιωτικό ίδρυμα, το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, δεν συνεπάγεται από μόνο του ότι ο Γκέιτς διαθέτει ιδιοκτησιακή ή άλλη ουσιαστική σχέση με τον εν λόγω ακαδημαϊκό και ερευνητικό φορέα και το επιστημονικό έργο του.

Επιπροσθέτως, κατά τη διεξαγωγή της ομιλίας του Icke και έως τη συγγραφή του άρθρου δεν υπάρχει σε ισχύ νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο για μαζικό, υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της COVID-19, ούτε στην Ελλάδα ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, ο Μπίλ Γκέιτς δεν διαθέτει επιχειρηματική σχέση με κανένα εμβόλιο κορωνοϊού, παρά μόνο χρηματοδοτεί την ευρεία διάθεση των εμβολίων που θα εγκριθούν σε χώρες που δεν θα έχουν εύκολα πρόσβαση σε αυτά. Επομένως ο χαρακτηρισμός «εμβόλιο του Μπιλ Γκέιτς» δεν έχει απολύτως καμία βάση.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, στο υπό εξέταση βίντεο αναφέρονται διάφοροι αβάσιμοι ισχυρισμοί, μεταξύ των οποίων ότι ο κορωνοϊός είναι ψεύτικος, η πανδημία αποτελεί παγκόσμια απάτη, ότι τα lockdown έχουν πρωταρχικό σκοπό την καταστροφή της οικονομίας και ότι θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με το εμβόλιο «του Γκέιτς». Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, οι αναφερόμενοι ισχυρισμοί είναι πλήρως αβάσιμοι.