Ποιοι είμαστε
Αρχική Planet Lockdown: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί σε συνέντευξη της Κάθριν Όστιν ΦιτςΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Planet Lockdown: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί σε συνέντευξη της Κάθριν Όστιν Φιτς

11 Φεβ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Οι κεντρικοί τραπεζίτες κατασκεύασαν την πανδημία ώστε να εγκαθιδρύσουν ένα νέο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Συμπέρασμα 1:

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, ο SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε μέσω φυσικών μεταλλάξεων. Η κατασκευή του ιού από τον άνθρωπο έχει καταρριφθεί από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Ισχυρισμός 2:

Αν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δημιουργήσουν ψηφιακά νομίσματα θα έχουν τον πλήρη έλεγχο στους ανθρώπους και θα αποτελέσουν συστήματα ελέγχου.

Συμπέρασμα 2:

Αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται από πρόσφατες δηλώσεις των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά, επί του παρόντος δεν προβλέπεται η εξ'ολοκλήρου αντικατάσταση ούτε του ευρώ αλλά ούτε και του δολαρίου. Ο ρόλος ενός υποτιθέμενου νέου νομίσματος θα ήταν επικουρικός.

Ισχυρισμός 3:

Ο κορωνοϊός είναι ψεύτικος ενώ στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ υπήρξε καταφανώς, νοθεία.

Συμπέρασμα 3:

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι πέρα για πέρα αληθινή και αποτελεί μια υγειονομική κρίση στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά τις δεκάδες μηνύσεις, το επιτελείο του Τραμπ δεν κατάφερε να αποδείξει μετά τεκμηρίων εκλογική νοθεία στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές.

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εντοπίζει η τραπεζικός Κάθριν Όστιν Φιτς πίσω από την πανδημία της COVID-19 σε συνέντευξή της που έγινε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ “Planet Lockdown” που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της υπό εξέταση συνέντευξης εντοπίζουμε ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Παραδείγματα: enromiosini.g, yiorgosthalassis.blogspot.com, thesecretrealtruth.blogspot.com, kontasas.gr, arxaiaithomi.gr, Η Ελλάδα σε αφύπνιση

Το βίντεο με την υπό εξέταση συνέντευξη, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

Ανάλυση των ισχυρισμών

Προτού ξεκινήσουμε την ανάλυση των ισχυρισμών αξίζει να αναφέρουμε πως η κυρία Φιτς διατείνεται πως η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί πρόφαση τραπεζιτών οι οποίοι στοχεύουν στην εγκαθίδρυση ενός νέου χρηματοοικονομικού συστήματος το οποίο θα σημάνει το τέλος των νομισμάτων. Σύμφωνα με τη κυρία Φιτς, η αλλαγή δεν θα φέρει νέα νομίσματα αλλά νέο τρόπο συναλλαγών ο οποίος θα είναι εξ’ ολοκλήρου ψηφιακός. Ως εκ τούτου, προκύπτει ο πρώτος ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο τραπεζίτες κατασκεύασαν την πανδημία για να ελέγξουν τον παγκόσμιο πληθυσμό και να εγκαθιδρύσουν ανεμπόδιστα το νέο χρηματοοικονομικό σύστημα .


Ο αόρατος εχθρός

Καταρχάς, η κυρία Φιτς ισχυρίζεται πως η εγκαθίδρυση ενός νέου πολυμετάβλητου συστήματος συναλλαγών προϋποθέτει την καλλιέργεια του φόβου. Με πρόσχημα την προστασία των πολιτών, οι κυβερνήσεις θα εισάγουν το νέο σύστημα χωρίς τις αντιδράσεις των πολιτών.

[00:24 – 04:45]

Κάθριν Όστιν Φιτς: Πώς εγκαθιδρύεις ένα νέο χρηματοοικονομικό σύστημα τη στιγμή που αν το καταλάβαινε ο κόσμος δεν θα το ήθελε κανείς; Φυσικά, ο τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι με μια υγειονομική κρίση!

Δημοσιογράφος: Σε τι εξυπηρετεί μια υγειονομική κρίση;

Κάθριν Όστιν Φιτς: Αν οι λίγοι θέλουν να ελέγξουν τους πολλούς (…) η καλύτερη λύση είναι οι αόρατοι εχθροί ειδικά αν τρομάζουν τους πολίτες οι οποίοι θα απευθυνθούν στις κυβερνήσεις για να προστατευτούν. Ένας ιός είναι ό,τι πρέπει.

Από τη μια, η θεωρία ότι η πανδημία αποτελεί μια παγκόσμια μηχανορραφία είναι ελκυστική για τους συνωμοσιολογικούς κόλπους από την άλλη δεν διαθέτει τα απαραίτητα επιστημονικά τεκμήρια που να την επιβεβαιώνουν. Ειδικότερα, τα επιστημονικά δεδομένα που βρίσκονται στη διάθεσή μας -ήδη από το Μάρτιο του 2020- δεν συνηγορούν υπέρ του ισχυρισμού ότι ο κορωνοϊός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature απέδειξε πως ο ιός προέκυψε μέσω φυσικών μεταλλάξεων και όχι στο εργαστήριο. [πηγή 1] [πηγή 2]

[04:25]

Κάθριν Όστιν Φιτς:
Δεν θέλω να υποτιμήσω την ικανότητα της Κυβέρνησης να απελευθερώσει παθογόνους μικροοργανισμούς που θα σκοτώσουν ανθρώπους και δεν θέλω να υπονοήσω πως οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν (…)

Η θεωρία της “ανθρωπογεννούς” προέλευσης του ιού που φαίνεται να υποστηρίζεται από την κυρία Φιτς, εκπηγάζει συγκεκριμένα από 2 προδημοσιεύσεις της ιολόγου και οφθαλμιάτρου Yan Li-Meng. [πηγή 1][πηγή 2]

Οι εν λόγω προδημοσιεύσεις της Yan Li-Meng έχουν δεχτεί δριμεία κριτική από την επιστημονική κοινότητα. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3] [πηγή 4] [πηγή 5]

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα μπορείτε να δείτε ακόμη το ενδελεχές άρθρο μας: Ανεπαρκείς αποδείξεις για κατασκευή του ιού SARS-CoV-2 σε εργαστήριο από Κινέζα ιολόγο.

Τέλος, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε τη λυσιτελή σύμπραξη 13 επιστημόνων οι οποίοι επισκέφθηκαν την Γουχάν με σκοπό τη διερεύνηση της προέλευσης του ιού SARS-CoV-2.


“Δέσμιοι” του Χρηματοοικονομικού Συστήματος

Έχοντας προηγουμένως αναφερθεί στις πρακτικές της ιχνηλάτησης και της εξ’ αποστάσεως εργασίας εξαιτίας του κορωνοϊού, η κυρία Φιτς διατείνεται πως το νέο χρηματοοικονομικό σύστημα θα είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα ελέγχου.

Ωστόσο, η επιβολή μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ήταν απαραίτητη σύμφωνα με κοινή δήλωση ειδικών η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet:

Tα μέτρα lockdown ήταν απαραίτητα για τη μείωση της θνησιμότητας, την αποτροπή υπερφόρτωσης των συστημάτων υγείας, και την εξασφάλιση χρόνου για την εκγαθίδρυση συστημάτων απόκρισης στην πανδημία, ώστε να κατασταλθεί η μετάδοση μετά τη λήξη του lockdown.

Η κυρία Φιτς συνεχίζει με μια εικασία σύμφωνα με την οποία το κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα κατασκευάζει το δικό του ψηφιακό νόμισμα:

[04:56 – 05:03]

Κάθε σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί ή όχι τα χρήματα του καθενός. Όποιος δεν συμπεριφέρεται σωστά, αυτό ήταν…

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και ειδικότερα της προέδρου, Κριστίν Λαγκάρντ στις 21 Ιανουαρίου 2021 καθίσταται σαφές πως αν και όποτε δημιουργηθεί ένα ψηφιακό ευρώ, αυτό δεν θα αντικαταστήσει τα τραπεζογραμμάτια ή τα νομίσματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της Αποθεματικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως ο ρόλος ενός ψηφιακού νομίσματος θα είναι επικουρικός, ενώ δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης.

Μετανθρωπισμός και Κριπτονόμισμα:

[05:06 – 05:20]

Αυτό θέλουν να το συνδέσουν με τον μετανθρωπισμό, πράγμα που σημαίνει πως θα κάνουμε ενέσεις που θα εγκαθιστούν το ισοδύναμο ενός λειτουργικού συστήματος στο σώμα μας. Έτσι θα είμαστε συνδεδεμένοι με το χρηματοοικονομικό σύστημα μέσω του σώματός μας.

Ο παραπάνω ισχυρισμός αποτελεί, σύμφωνα με την κυρία Φιτς, φυσικό επακόλουθο της θέσπισης του νέου χρηματοοικονομικού συστήματος. Βέβαια, ο συλλογισμός της κυρίας Φιτς παραπέμπει σε μια παραπλανητική παραλλαγή της ιστορίας για την πατέντα WO2020060606A1 της εταιρείας Microsoft.

Με λίγα λόγια, στις 20 Ιουνίου του 2019, η Microsoft κατέθεσε πατέντα με κωδικό δημοσίευσης WO2020060606A1 η οποία σχετίζεται με σύστημα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων διαμέσου της χρήσης δεδομένων από τη σωματική άσκηση.

front page image
Πηγή: WIPO

Πρόκειται για μια διαδικασία εξόρυξης (mining) μέσω της οποίας οι χρήστες συμβάλλουν στην διασφάλιση του δικτύου κίνησης της ηλεκτρονικής μορφής χρήματος και αμείβονται γι’ αυτό με κρυπτονομίσματα από τις προμήθειες των διάφορων συναλλαγών (transaction fees). Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι χρήστες είναι να εκπληρώσουν σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κίνηση του σώματος. Ειδικοί αισθητήρες θα ελέγχουν μέσω έξυπνων συσκευών (έξυπνα ρολόγια, έξυπνα κινητά) αν ο εκάστοτε χρήστης πραγματοποίησε τη σειρά δραστηριοτήτων που του έχει ανατεθεί. [πηγή]

Ωστόσο, η προαναφερθείσα τεχνολογία επ’ ουδενί προϋποθέτει την χορήγηση ενέσεων (ή εμβολίων) ή ενέχει κάποιου είδους επιβλητικότητα. Ακόμη, δεν εντοπίσαμε κανένα παράδειγμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο οποίο να χρησιμοποιείται η εν λόγω τεχνολογία. Συνεπώς, δεδομένου ότι ο αρχικός ισχυρισμός για τη δημιουργία ενός συστήματος συναλλαγών χωρίς νόμισμα δεν προβλέπεται, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι κατ’ ελάχιστον παραπλανητικός.


Αμερικανικές Εκλογές και ο “ψεύτικος ιός”

Με βάση τα λεγόμενα της κυρίας Φιτς, η νοθεία στις Αμερικανικές Εκλογές ήταν εξόφθαλμη. Ο ισχυρισμός βρίσκεται στο 27ο λεπτό της υπό εξέταση συνέντευξης, ενώ δεν συνοδεύεται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

[27:38]

Έχουμε έναν ψεύτικο, έναν μαγικό ιό και έναν ψεύτικο πρόεδρο.

Η ιστοσελίδα διασταύρωσης ειδήσεων Politifact δημοσίευσε ένα ενδελεχές και συγκεντρωτικό κείμενο με τους κυριότερους ψευδείς και παραπλανητικούς σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ. Παρά τις δεκάδες μηνύσεις από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, δεν κατέστη δυνατή η απόδειξη εκλογικής νοθείας στις Προεδρικές Εκλογές του 2020.


Παρότι αναφέρθηκε και παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί πως ο κορωνοϊός δεν αποτελεί έναν ψεύτικο ιό αλλά μια οδυνηρή πραγματικότητα και μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία έλαβε διαστάσεις πανδημίας. Ενδεικτικά, έως την ημέρα που γράφεται το παρόν άρθρο έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19, την νόσο που προκαλείται από τον ιό, παραπάνω από 2,124,231 άνθρωποι.


Εξετάζοντας την κεντρική σελίδα των συντελεστών του ντοκιμαντέρ Planet Lockdown συναντούμε γνώριμες προσωπικότητες στους συνωμοσιολογικούς κύκλους οι οποίες έχουν κατά το παρελθόν αποτελέσει πηγές παραπληροφόρησης για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, εντοπίζουμε τον Sucharit Bhakdi, στον οποίον αναφερθήκαμε και στο άρθρο μας για το “Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο” σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, αλλά και τον Reiner Fuellmich ο οποίος πριν από 3 μήνες κατήγγειλε «το σκάνδαλο του κορωνοϊού» διαδίδοντας ανακρίβειες καθώς και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την τρέχουσα πανδημία.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία συνάγουμε το συμπέρασμα ότι στο πλαίσιο της συνέντευξής της για το ντοκιμαντέρ Planet Lockdown, η κυρία Κάθριν Όστιν Φιτς προέβη σε παραπλανητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την εγκαθίδρυση ενός χρηματοοικονομικού συστήματος χωρίς νόμισμα, την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και τις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές του 2020.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).