Ποιοι είμαστε
Αρχική Τα διαγνωστικά τεστ και τα εμβόλια για την COVID-19 δεν παραβιάζουν τον “Κώδικα της Νυρεμβέργης” και τη “Σύμβαση της Γενεύης”ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Τα διαγνωστικά τεστ και τα εμβόλια για την COVID-19 δεν παραβιάζουν τον “Κώδικα της Νυρεμβέργης” και τη “Σύμβαση της Γενεύης”

11 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Η χρήση της μεθόδου PCR για τον εντοπισμό του SARS-CoV-2 καθώς και τα εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19 συνιστούν παράνομα πειράματα τα οποία παραβιάζουν τον "Κώδικα της Νυρεμβέργης" και τη "Σύμβαση της Γενεύης"

Συμπέρασμα:

Ο "Κώδικας της Νυρεμβέργης" αναφέρεται στην παράνομη διεξαγωγή ιατρικών πειραμάτων και όχι στη χρήση ελεγμένων και εγκεκριμένων εμβολίων και διαγνωστικών μεθόδων σε συναινούντες ασθενείς. Επιπλέον, στα άρθρα των Συμβάσεων της Γενεύης δεν εντοπίζεται κάποια διάταξη ή αρχή που να έχει σχέση με ανάπτυξη εμβολίων ή διαγνωστικών μεθόδων με εκούσια συμμετοχή ανθρώπων, όταν πρόκειται για κλινικές δοκιμές, όπως γίνεται σήμερα. H διαγνωστική μέθοδος PCR αποτελεί το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό του SARS-CoV-2 ενώ τα εμβόλια για την πρόληψη της νόσου COVID-19 έχουν περάσει τις απαραίτητες διαδικασίες επαλήθευσης και φάσεις κλινικών δοκιμών, οι οποίες ακολουθούν τις σχετικές διατάξεις βιοηθικής. Τα εμβόλια για την COVID-19, τα οποία κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, έχουν λάβει σχετικές άδειες υπό όρους ή άδειες έκτακτης χρήσης από αρμόδιους φορείς υγείας, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Κανένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα εγκλήματα τα οποία οδήγησαν στην σύνταξη του Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Πρόσφατα επανακυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρισμός ότι ο Γερμανός δικηγόρος Reiner Füllmich οργανώνει μια ομάδα χιλιάδων δικηγόρων με σκοπό να κινηθούν νομικά κατά του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC) και του Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Τα επιχειρήματα, τα οποία υποτίθεται πως επιστρατεύει η νομική ομάδα του κ. Füllmich, περιλαμβάνουν την αναποτελεσματικότητα των τεστ PCR και την πειραματική φύση των εμβολίων κατά του SARS-CoV-2. Ωστόσο οι αναφερόμενοι ισχυρισμοί συνιστούν παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα: theflagreport.com, alfeiospotamos.gr, nikosxeiladakis.gr, pellain.com, lefteria.blogspot.com, pronews.gr, radiosecret.gr, newsbase.gr, proionta-tis-fisis.com.

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Η ομάδα αυτή ισχυρίζεται ότι οι δοκιμές που χρησιμοποιήθηκαν για την ταυτοποίηση του COVID-19 ήταν λανθασμένες και ότι χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ο Fuellmich και η ομάδα του παρουσιάζουν το λανθασμένο τεστ PCR και την εντολή προς τους γιατρούς να περιγράφουν κάθε θάνατο με συννοσηρότητα ως θάνατο από Covid – ως απάτη.

Το τεστ PCR δεν σχεδιάστηκε ποτέ για την ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών και είναι σχεδόν 100% ανακριβές σε 35 κύκλους. Όλα τα τεστ PCR που παρακολουθούνται από το CDC είναι ρυθμισμένα σε 37 έως 45 κύκλους. Το CDC αναγνωρίζει ότι οι δοκιμές άνω των 28 κύκλων δεν επιτρέπονται για ένα θετικό αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Αυτό ακυρώνει πάνω από το 90% των υποτιθέμενων περιπτώσεων / “λοιμώξεων” του Covid που ανιχνεύθηκαν με τη χρήση αυτής της εσφαλμένης δοκιμής.

Εκτός από τις λανθασμένες εξετάσεις και τα πλαστά πιστοποιητικά θανάτου, το ίδιο το “πειραματικό” εμβόλιο παραβιάζει το άρθρο 32 της Σύμβασης της Γενεύης.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 της Σύμβασης της Γενεύης του 1949, απαγορεύονται “ο ακρωτηριασμός και τα ιατρικά ή επιστημονικά πειράματα που δεν απαιτούνται για την ιατρική περίθαλψη ενός προστατευόμενου προσώπου”.

Η ομάδα ισχυρίζεται:Το “πειραματικό” εμβόλιο παραβιάζει και τους 10 κώδικες της Νυρεμβέργης – οι οποίοι επισύρουν τη θανατική ποινή για όσους προσπαθούν να παραβιάσουν αυτούς τους διεθνείς νόμους.

Ο δικηγόρος Reiner Füllmich, ο Κώδικας της Νυρεμβέργης και η Σύμβαση της Γενεύης

Στο πλαίσιο σωστής εξέτασης του ζητήματος είναι σκόπιμο να αναφέρουμε εν τάχει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον επικεφαλής της δράσης, κ. Reiner Füllmich, τον «Κώδικα της Νυρεμβέργης» καθώς και τη «Σύμβαση της Γενεύης του 1949», συγκεκριμένα το άρθρο 32, τα οποία υποτίθεται ότι καταπατώνται από τα μέτρα αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Αρχικά, με δηλώσεις του κ. Reiner Füllmich σχετικά με την πανδημία της COVID-19, και συγκεκριμένα με βίντεο στο οποίο παρουσίαζε την επίμαχη διεθνή μήνυση, έχουμε ασχοληθεί σε παλαιότερο άρθρο μας, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στο άρθρο μας είχαμε εξηγήσει πως ο κ. Füllmich εξειδικεύεται στο τραπεζικό δίκαιο και το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς, στο ιδιωτικό διεθνές και ιατρικό δίκαιο και πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την ιατρική επιστήμη ούτε κάποια σχέση με την έρευνα πάνω στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. [πηγή]

Όσον αφορά τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, πρόκειται για μια συλλογή αρχών ερευνητικής ηθικής η οποία συντάχθηκε το 1947 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Αυτός ο κώδικας προέκυψε μετά τη δίκη μιας ομάδας Ναζί γιατρών που κατηγορήθηκαν, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για διεξαγωγή ηθικά κατακριτέων, και συχνά θανατηφόρων, πειραμάτων σε φυλακισμένους στρατοπέδων συγκέντρωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους. [πηγή 1][πηγή 2]

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης αποτελείται από 10 αρχές, η πρώτη εκ των οποίων είναι ότι η εθελοντική συγκατάθεση εκάστοτε συμμετέχοντα είναι απολύτως απαραίτητη σε οποιοδήποτε πείραμα περιλαμβάνει ανθρώπους. Άλλες αρχές περιλαμβάνουν ότι το πείραμα θα πρέπει να είναι για το καλό της κοινωνίας, ότι πρέπει να αποφεύγεται κάθε περιττή σωματική και ψυχική ταλαιπωρία ή τραυματισμός και δεν πρέπει να διεξάγεται εάν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να οδηγήσει σε θάνατο, αναπηρία ή τραυματισμό. Το σημαντικό είναι πως το κείμενο δεν αναφέρει τίποτα για τη χρήση δοκιμασμένου και εγκεκριμένου φαρμάκου, μεθόδου ανίχνευσης λοίμωξης ή σκευάσματος πρόληψης, όπως τα εμβόλια. Όπως έχουμε εξηγήσει στο προαναφερθέν άρθρο μας, ο Κώδικας της Νυρεμβέργης δεν έχει υιοθετηθεί αυτοτελώς ως νόμος, αλλά η κληρονομιά του έχει αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής και προστασίας της έρευνας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμμετεχόντων σ’ αυτήν.

Επιπλέον, η αναφορά στη “Σύμβαση της Γενεύης του 1949” δεν προσφέρει κάποια βάση στους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα, οι Συμβάσεις της Γενεύης (τέσσερις στον αριθμό, μαζί με τα τρία σχετικά πρόσθετα πρωτόκολλα) περιέχουν διατάξεις διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που αφορούν ως επί το πλείστον πολεμικές συγκρούσεις. Οι συμβάσεις θέτουν τις βάσεις του διεθνούς δικαίου για την ανθρωπιστική διαχείριση των θυμάτων πολέμου και αναφέρονται ως “Συμβάσεις της Γενεύης του 1949” ή πιο απλά ως “Σύμβαση της Γενεύης”.

Στα άρθρα των Συμβάσεων της Γενεύης δεν εντοπίζεται κάποια διάταξη ή αρχή που να έχει σχέση με ανάπτυξη εμβολίων ή διαγνωστικών μεθόδων με εκούσια συμμετοχή ανθρώπων, όταν πρόκειται για κλινικές δοκιμές, όπως γίνεται σήμερα. Το άρθρο 32 της Συνθήκης της Γενεύης του 1949 αναφέρεται στην απαγόρευση σωματικής τιμωρίας, βασανιστηρίων και σε διενέργεια ιατρικών πειραμάτων χωρίς την εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων, τα οποία δεν είναι ιατρικώς αναγκαία. Αυτές οι απαγορεύσεις προέκυψαν ως απάντηση στα ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους, τα οποία έγιναν χωρίς τη θέλησή τους, από την Γερμανία και την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. [πηγή]

Τι ισχύει

Εφόσον ξεκαθαρίστηκε ότι το νομικό πλαίσιο της “επερχόμενης” δίωξης είναι μετέωρο, μπορούμε να προχωρήσουμε στην εξέταση των δύο ισχυρισμών οι οποίοι υποτίθεται πως αποδεικνύουν καταπάτηση του συνόλου των προαναφερθέντων αρχών δεοντολογίας και συμβάσεων:

Ισχυρισμός 1: Η μέθοδος PCR δεν σχεδιάστηκε ποτέ για την ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών και είναι σχεδόν 100% ανακριβές σε 35 κύκλους. Όλα τα τεστ PCR που παρακολουθούνται από το CDC είναι ρυθμισμένα σε 37 έως 45 κύκλους. Το CDC αναγνωρίζει ότι οι δοκιμές άνω των 28 κύκλων δεν επιτρέπονται για ένα θετικό αξιόπιστο αποτέλεσμα. Αυτό ακυρώνει πάνω από το 90% των υποτιθέμενων περιπτώσεων / “λοιμώξεων” του Covid που ανιχνεύθηκαν με τη χρήση αυτής της εσφαλμένης δοκιμής. Οι δοκιμές που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση της Covid-19 είναι λανθασμένες και χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Το τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης, συγκεκριμένα το τεστ RT-PCR (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης με χρήση αντίστροφης μεταγραφάσης), αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο μέσω του οποίου μπορούμε να εντοπίζουμε γνωστά τμήματα γενετικού υλικού, όπως αυτό του ιού SARS-CoV-2, σε βιολογικά δείγματα.

H RT-PCR αποτελεί την πλέον αξιόπιστη διαγνωστική μεθοδολογία η οποία εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ειδικότητας, δηλαδή δίνει πολύ μικρό ποσοστό “ψευδώς θετικών” αποτελεσμάτων. Αυτή η διαγνωστική εξέταση, όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα άρθρα μας, είναι ρυθμισμένη με κατάλληλο τρόπο ώστε να εντοπίζει εξειδικευμένα το γενετικό υλικό του ιού SARS-CoV-2, ξεχωρίζοντας τον ακόμα και από ιούς με τους οποίους έχει αρκετές ομοιότητες όπως ο SARS-CoV-1.

Επιπλέον, στον ισχυρισμό διαβάζουμε ότι:

Το CDC παραδέχεται ότι οποιοδήποτε τεστ άνω των 28 κύκλων [σ.σ. Ct] δεν είναι αποδεκτό για οποιοδήποτε θετικό και αξιόπιστο αποτέλεσμα και πως αυτό από μόνο του ακυρώνει πάνω από το 90% των φερόμενων covid λοιμώξεων που έχουν διαπιστωθεί από τη χρήση αυτού του ελαττωματικού τεστ.

Στις γενικές οδηγίες, που αφορούν την περίπτωση εργαστηριακής διάγνωσης του SARS-CoV-2, δεν τίθεται προϋπόθεση συγκεκριμένων τιμών Ct σε αποτέλεσμα ενός PCR test. [βλ. ορισμό κρούσματος][πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο αριθμός των κύκλων που εκτελεί η PCR μέχρι να βρει τη γενετική υπογραφή του κορωνοϊού στο εξεταζόμενο δείγμα, δεν αποτελεί κάποιο απόλυτο κριτήριο για τον ορισμό ενός «χαμηλού ορίου κύκλων», πέρα από το οποίο ο ασθενής μπορεί να χαρακτηριστεί με ασφάλεια μη μεταδοτικός.

Η σχέση του αριθμού κύκλων και της μεταδοτικότητας του εκάστοτε ασθενή, εξετάστηκε σε σχετική βιβλιογραφική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2020. Παρότι η ανασκόπηση βρήκε ότι γενικά οι αυξημένοι κύκλοι συνδέονταν με μειωμένη μολυσματικότητα του ιού που βρισκόταν στο δείγμα, επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να οριστεί κάποιο ασφαλές χαμηλό όριο κύκλων. Χαρακτηριστικά, μελέτη σε 754 δείγματα, διαπίστωσε ότι για 35 κύκλους και άνω, η πιθανότητα εύρεσης βιώσιμου ιού ανερχόταν σε 8.3%. Ακόμα και αν η αντίστοιχη πιθανότητα μετάδοσης είναι μικρή, είναι σημαντικό ο ασθενής να παραμείνει σε καραντίνα για λίγες μέρες, καθώς η μετάδοση του ιού σε κάποιον τρίτο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα αλυσίδα μετάδοσης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα τοπική έξαρση του ιού.

Ισχυρισμός 2: Τα εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19 είναι πειραματικά και παραβιάζουν και τους 10 κώδικες της Νυρεμβέργης.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός στηρίζεται στη παρανόηση που υπάρχει για το τι σημαίνει ο όρος “conditional” ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί για τα εμβόλια κατά της COVID-19 και στην εσφαλμένη ταύτισή του με την έννοια του “πειραματικού σταδίου” μελετών, στο οποίο υποτίθεται ότι βρίσκονται. Ο όρος “conditional” αφορά τη διαδικασία χορήγησης “άδειας κυκλοφορίας υπό όρους – conditional marketing authorisation”, ορολογία που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). [πηγή]

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή για τον ιό SARS-CoV-2 δεν είναι πειραματικά καθώς έχουν περάσει τις απαραίτητες φάσεις κλινικών δοκιμών, όλες εκ των οποίων εναρμονίζονται με τις σχετικές διατάξεις βιοηθικής που οφείλουν να ακολουθούν όλα τα επίσημα πειράματα και οι κλινικές δοκιμές. Χρησιμοποιούνται στο γενικό πληθυσμό κατόπιν αξιολόγησης από αρμόδιους φορείς υγείας, με διαδικασία έκδοσης άδειας υπό όρους ή άδειας έκτακτης χρήσης, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Όσον αφορά τις κλινικές μελέτες των εμβολίων για την COVID-19, τα οποία είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, τα αναλυτικά αποτελέσματα τους έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχουν δημοσιευτεί και ακόμη εκτενέστερες αναλυτικές αξιολογήσεις των εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να δοθεί σχετική έγκριση. [Pfizer/BioNTech: NEJM / EMA][Moderna: NEJM / EMA][AstraZeneca: Lancet / EMA][Johnson & Johnson: NEJM / EMA]

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των εμβολίων μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μας: “Όχι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΔΕΝ αναφέρει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι πειραματικά

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι οι αιτιάσεις του δικηγόρου κ. Reiner Füllmich, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν βασίζονται στα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Τόσο η αξιοποίηση της μεθόδου ανίχνευσης του SARS-CoV-2, όσο και η διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων και η χρήση τους στο γενικό πληθυσμό, γίνεται κατόπιν αξιολόγησης από αρμόδιους φορείς υγείας. Συγκεκριμένα, τα εμβόλια για την COVID-19 τα οποία κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή έχουν περάσει τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές, όλες εκ των οποίων σχεδιάζονται και εγκρίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις βιοηθικής που ακολουθούν όλοι οι ερευνητές οι οποίοι διεξάγουν τέτοιου είδους μελέτες. Για τη κυκλοφορία αυτών των εμβολίων έχουν δοθεί σχετικές άδειες υπό όρους ή άδειες έκτακτης χρήσης οι οποίες είναι καθ’ όλα νόμιμες. Τέλος, η συνολική διαχείριση της πανδημίας COVID-19 δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με τα ειδεχθή εγκλήματα που έλαβαν χώρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν συνιστά παραβίαση του Κώδικα της Νυρεμβέργης.