Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Fourtillan ΔΕΝ απέδειξε ότι ο SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε το 2015 από το Ινστιτούτο ΠαστέρΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Όχι, ο Fourtillan ΔΕΝ απέδειξε ότι ο SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε το 2015 από το Ινστιτούτο Παστέρ

23 Ιου
2021

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 φτιάχτηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας το 2015 ενώ την ίδια περίοδο παρασκευάστηκε το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca καθώς και το διαγνωστικό τεστ PCR για τον SARS-CoV-2.

Συμπέρασμα:

Δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι ο ιός SARS-CoV-2, στον οποίο οφείλεται η τρέχουσα πανδημία, είναι αποτέλεσμα εργαστηριακής σύνθεσης που έλαβε χώρα το 2015, από το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ. Ως επιχειρήματα παρατίθενται ορισμένες πατέντες-διπλώματα ευρεσιτεχνίας από προηγούμενα έτη, τα οποία ωστόσο αφορούν άλλους ιούς όπως ο SARS-CoV και ο HIV οι οποίοι δεν σχετίζονται με την εμφάνιση του SARS-CoV-2. Οι ελάχιστες “ομοιότητες” μεταξύ του γονιδιώματος του HIV και του SARS-CoV-2 δεν αποδεικνύουν ότι ο SARS-CoV-2 προέρχεται από τον HIV.

Σε δημοσιεύματα τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πως, σύμφωνα με τον Jean-Bernard Fourtillan, ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 φτιάχτηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας το 2015. Επίσης, μεταξύ άλλων, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως την ίδια περίοδο παρασκευάστηκε το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca καθώς και το διαγνωστικό τεστ PCR για τον SARS-CoV-2. Ωστόσο οι αναφερόμενοι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Παραδείγματα: kontrabandafreepress.com, protiekdosi.gr, nikosxeiladakis.gr, sinomosiologos.blogspot.com, arxaiaithomi.gr, attikanea.info, thesecretrealtruth.blogspot.com, diodotos-k-t.blogspot.com

Σε σχετικές δημοσιεύσεις στο Facebook διαβάζουμε τα εξής:

Ο Fourtillan αποκάλυψε το σχέδιο τους! Έκανε μήνυση στη Γαλλία και ψάχνουν τρόπο να την καθυστερήσουν! Το εμβόλιο της Astrazeneca είναι του 2015 από το ΠΑΣΤΕΡ (και αυτό)!!! Ο ιός φτιάχτηκε στο ΠΑΣΤΕΡ Γαλλίας το 2015! Τότε έφτιαξαν και της Astrazeneca το εμβόλιο! Τότε έφτιαξαν και τεστ pcr! Ο ιός έχει μέσα 157 είδη dna, 4 rna αλληλουχίες του HIV και dna ελονοσίας! Την πατέντα την έχει το ΠΑΣΤΕΡ! Μέσα στα εμβόλια έχουν βάλει αυτόν τον ιό!

Σε άλλα δημοσιεύματα διαβάζουμε:

Μεταξύ των δημόσιων εγγράφων που έχει αναλύσει και δημοσιοποιήσει η ομάδα του καθηγητή Fourtillan είναι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το SARS-COV-1, το οποίο περιέχει μέρη του ιού της ελονοσίας, και που χρονολογούνται από το 2003. Αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από διάφορα εργαστήρια για την ανάπτυξη εμβολίων. Το 2011 το Institut Pasteur να υποβάλει μια περαιτέρω αίτηση για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το «SARS-COV-2», το οποίο ήταν πανομοιότυπο με το προηγούμενο, σύμφωνα με τον Fourtillan, και ο οποίος λέει ότι αυτό έγινε επειδή η εμπορική εκμετάλλευση του πρώτου διπλώματος ευρεσιτεχνίας ξεκίνησε το 2003 και θα έληγε 20 χρόνια αργότερα, το 2023. Σύμφωνα με τον Fourtillan, τέσσερις αλληλουχίες του ιού HIV – υπεύθυνες για το AIDS – προστέθηκαν στον ιό, ενόψει της δημιουργίας περαιτέρω εμβολίων.

Ποιος είναι ο Jean-Bernard Fourtillan

Οι υπό εξέταση ισχυρισμοί έχουν ως πηγή τον αντιεμβολιαστή Jean-Bernard Fourtillan, πρώην αναπληρωτή καθηγητή φαρμακολογίας ο οποίος αποσύρθηκε το 2008, και είναι γνωστό ότι σχετίζεται με τον καθηγητή Henri Joyeux, έναν διάσημο ακτιβιστή κατά των εμβολίων. Μάλιστα, και ο ίδιος ο κ. Fourtillan έχει κάνει δηλώσεις που υποστηρίζουν αντιεμβολιαστικές θέσεις, όπως για παράδειγμα δηλώσεις περί ύπαρξης «επικίνδυνου αλουμινίου» στα εμβόλια. Είναι αξιοσημείωτο πως ο κ. Fourtillan έχει υποστηρίξει διαδήλωση η οποία βασίστηκε στον ισχυρισμό ότι τα 11 παιδικά εμβόλια που είναι υποχρεωτικά στη Γαλλία συνιστούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Οι Fourtillan και Joyeux ξεκίνησαν το «Ίδρυμα Josefa» που υποστηρίζει τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων, όπως τις νόσους Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, με χορήγηση «βαλεντονίνης», η οποία παρουσιάζεται ως «ορμόνη» την οποία ισχυρίστηκαν ότι «ανακάλυψαν» το 1994 μέσω «θεϊκής παρέμβασης». Το 2019, ο κ. Fourtillan και επτά άλλοι γιατροί διεξήγαγαν παράνομα μια κλινική δοκιμή σε τουλάχιστον 350 ασθενείς με Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, σε μια μονή κοντά στο Πουατιέ. Σύμφωνα με την εγχώρια Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Φαρμάκων και των Προϊόντων Υγείας (ANSM) η εν λόγω δράση συνιστούσε «μία σοβαρή παραβίαση του κώδικα δημόσιας υγείας και του ποινικού κώδικα».

Ο κ. Fourtillan είχε τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της προαναφερθείσας ποινικής υπόθεσης με τη παράνομη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών, η οποία εκκρεμεί. Αυτή η σύλληψη μάλιστα είχε παρουσιαστεί ψευδώς σαν προσπάθεια απαγωγής του κ. Fourtillan λόγω των απόψεων του για την πανδημία.

Στις αρχές του 2020, δήλωσε στο περιοδικό «Capital» ότι:

O στόχος αυτής της ψευδούς πανδημίας είναι ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εμβόλιο Covid-19, το οποίο είναι αποτέλεσμα γενετικής επεξεργασίας του SARS-CoV-2.

Ο ισχυρισμός ότι ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 έχει κατασκευαστεί από το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ, εμφανίστηκε σε ντοκιμαντέρ το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2020 και περιείχε σωρεία ψευδών και συνωμοσιολογικών ισχυρισμών. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός είχε κυκλοφορήσει ήδη από τον Αύγουστο του 2020 σε «καταγγελία» με συντάκτη τον κ. Fourtillan και μερικούς άλλους επιστήμονες. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6][πηγή 7][πηγή 8][πηγή 9]

Τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Fourtillan

Τα βασικά επιχειρήματα που κατατίθενται από τον κ. Fourtillan είναι τα εξής:

Απόσπασμα από το κείμενο 86 σελίδων με τίτλο «Όλη Η Αλήθεια: Covid-19, εμβόλια για Covid-19)»

Η μετάφραση του παραπάνω αποσπάσματος:

Από τις 20 Αυγούστου 2020, στον ιστότοπο Verite-Covid19.fr, παρέχουμε όλα τα αδιάψευστα στοιχεία σχετικά με την προέλευση του τεχνητού ιού Covid-19 που δημιούργησε η Νέα Παγκόσμια Τάξη [Νέα Τάξη Πραγμάτων] για να προκαλέσει ψευδή πανδημία, με σκοπούς εξόντωσης και υποδούλωση σχεδόν ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού.

Παρακάτω οι κύριες κατηγορίες εναντίον των ηγετών της Καμπάλα:

1. Ο ιός Covid-19 είναι τεχνητός. Κατασκευάστηκε στη Γαλλία από το Institut Pasteur.

2. Η κατασκευή τεχνητού ιού Covid-19 προστατεύεται από 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από το Institut Pasteur:

– 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την προστασία του τεχνητού ιού Sars-CoV-2, που κατατέθηκαν μεταξύ του 2004 και του 2010, με προτεραιότητα στις 2 Δεκεμβρίου 2003: 1 Ευρωπαϊκό EP1694829 B1 και 2 Αμερικάνικα, 012.8224 A1 US και 8,243,718 B2 US.

– 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που προστατεύουν τον τεχνητό ιό Covid-19, που προστατεύουν την ενσωμάτωση του ιού HIV-1, του ιού του AIDS, στο γονιδίωμα του Sars-CoV-2. Κατατέθηκαν το 2005 και το 2015, με προτεραιότητα στις 11 Οκτωβρίου 2000: τα αμερικανικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας US 8.093.042 B2 και US 10.407.695 B2, που κατατέθηκαν το 2005 και το 2015 αντίστοιχα.

3. Ένα Αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αρ. US 0279 585 A1, για την προστασία των τεστ COVID-19, που μπορεί να ανιχνεύσει νόσο COVID-19, που κατατέθηκε κατά προτεραιότητα από τον Richard Rothschild στις 13 Οκτωβρίου 2015. Η ημερομηνία κατάθεσης αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας αποδεικνύει ότι ο ιός Covid-19 κατασκευάστηκε από το Institut Pasteur πριν από το 2015.

Τι ισχύει

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική βάση στον υπό εξέταση ισχυρισμό. Ο κ. Fourtillan δεν έχει προσκομίσει δημόσια καμία επιστημονική μελέτη σε έγκριτο περιοδικό, ανάλυση ή αναφορά επίσημου φορέα υγείας που να δείχνει ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι αποτέλεσμα εργαστηριακών πειραμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο ισχυρισμός που κάνει ο κ. Fourtillan αποτελεί αναπαραγωγή ψευδούς είδησης που κυκλοφορεί τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την οποία μία πατέντα του Ινστιτούτου Παστέρ από το 2004 αποτελεί ένδειξη ότι αυτό το Ινστιτούτο είχε κατασκευάσει εσκεμμένα τον SARS-CoV-2. Ωστόσο, η πατέντα EP1694829B1 αφορούσε τον SARS-CoV, έναν κορωνοϊό γενετικά συγγενή με τον SARS-CoV-2 ο οποίος ωστόσο διαφέρει από τελευταίο, και ο οποίος είχε προκαλέσει επιδημική έξαρση το 2002-2003.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Παστέρ είχε καταχωρίσει τη γενετική ακολουθία στελέχους του εν λόγω κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο AFP ο υπεύθυνος για εκείνη την πατέντα και διευθυντής του τμήματος ιολογίας και ανοσολογίας του Ινστιτούτου, Olivier Schwartz:

Κατά πρώτον, δεν κατοχυρώνουμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν ιό, αλλά τον γενετικό κώδικα ενός ιού. (…) Κατοχυρώσαμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την ακολουθία, τον γενετικό κώδικα ενός ιού που απομονώθηκε στο Βιετνάμ τη στιγμή της επιδημίας του SARS.

Σημειώνεται πως η καταχώριση πατέντας ή διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν αφορά μόνο την κατασκευή ενός αντικειμένου, αλλά και την εφεύρεση μιας τεχνικής, μεθόδου, επιστημονικής ανακάλυψης και ούτω καθεξής. Δηλαδή, η ύπαρξη μιας πατέντας η οποία κάνει αναφορά σε έναν ιό δεν αποδεικνύει ότι αυτός που την καταχώρισε δημιούργησε εργαστηριακά τον ιό.

Το ενδιαφέρον για διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με ιούς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ο κ. Schwarz ανέφερε το εξής:

Το πλεονέκτημα της κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι η προστασία αυτής της ακολουθίας προκειμένου να είναι κάποιος σε θέση να αναπτύξει διαγνωστικές εξετάσεις και υποψήφιο εμβόλιο.

Σε κείμενο διάψευσης του υπό εξέταση ισχυρισμού από το ίδιο το Ινστιτούτο Παστέρ ήδη από το Μάρτιο του 2020, εξηγούνται τα εξής:

Το Ινστιτούτο Παστέρ δεν εφηύρε κάποιον ιό (ούτε τον SARS-CoV-2 ούτε το SARS-CoV-1), αλλά το 2004 εφηύρε ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά του προηγούμενου κορωνοϊού, που ονομαζόταν SARS-CoV-1. Αυτό το υποψήφιο εμβόλιο κατά του SARS-CoV-1 αποτέλεσε συνεπώς αντικείμενο ευρεσιτεχνίας, δίπλωμα το οποίο κατατέθηκε το 2004, και το οποίο αναφέρει ένα συγκεκριμένο στέλεχος του SARS-CoV-1, δηλαδή του ιού που ανακαλύφθηκε και περιεγράφηκε τον Μάρτιο του 2003, δηλαδή αρκετούς μήνες πριν η ευρεσιτεχνία κατατεθεί. Το Ινστιτούτο Pasteur, στη συνέχεια, πρότεινε διάφορες στρατηγικές ικανές να καταστήσουν δυνατή την ανάπτυξη ενός εμβολίου (εκείνες που περιγράφονται σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), μεταξύ των οποίων ένα εμβόλιο με βάση τον ιό που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο κατά της ιλαράς, και ένα άλλο που βασίζεται σε έναν φακοϊικό φορέα. Αυτές οι δύο επιστημονικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου, που στη συνέχεια προτάθηκαν κατά του ιού SARS-CoV-1, αποτελούν πλέον αντικείμενο νέας έρευνας για την καταπολέμηση του ιού SARS-CoV-2 και της πανδημίας Covid-19.

Για την διατύπωση του υπό εξέταση ισχυρισμού του κ. Fourtillan στο ντοκιμαντέρ “Hold-up”, ότι ο ιός SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ, μεταξύ άλλων, το ίδιο το Ινστιτούτο έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του υπεύθυνου της παραγωγής. [πηγή]

Η αφορμή για τον ισχυρισμό του κ. Fourtillan, ότι ο ιός συντέθηκε εργαστηριακά το 2015, ήταν μια πατέντα με κωδικό USUS2020279585, η οποία δημοσιεύτηκε εκείνο το έτος και το 2020 παρουσιάστηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης και ιστολόγια ως «πατέντα διαγνωστικού τεστ για τη νόσο COVID-19».

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η αρχική ιδέα για την εν λόγω πατέντα ξεκίνησε το 2015, αλλά αφορούσε μια μέθοδο επεξεργασίας βιομετρικών δεδομένων η οποία δεν είχε καμία σχέση με την νόσο COVID-19. Το 2020 η ίδια μέθοδος συλλογής δεδομένων ανανεώθηκε στα πλαίσια ενίσχυσης της διαγνωστικής διαδικασίας που αφορά ιογενείς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης και της COVID-19.

Τέλος, ο ισχυρισμός ότι ο ιός SARS-CoV-2 συντέθηκε με βάση τον ιό HIV ή ότι περιέχει τμήματα του ιού HIV τα οποία κατ’ επέκταση βρίσκονται και στα εμβόλια για την COVID-19 είναι πλήρως ψευδής.

Το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ έχει σημειώσει τα εξής, ήδη από τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε κυκλοφορήσει ο εν λόγω ισχυρισμός:

Οι γενετικές “ομολογίες” που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ του γονιδιώματος του HIV και του SARS-CoV-2 δεν έχουν νόημα. Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχει στο γονιδίωμα του SARS-CoV-2 μια αλληλουχία που υπάρχει επίσης στο γονιδίωμα του HIV, αυτό δεν σημαίνει ότι το SARS-CoV-2 προέρχεται με κάποιον τρόπο από τον HIV.

Η Etienne Simon-Lorière, επικεφαλής της πενταετούς ομάδας εξελικτικής γονιδιωματικής των RNA ιών στο Ινστιτούτο ανέφερε τα εξής:

Οι γενετικές ακολουθίες αποτελούνται από μια σειρά γραμμάτων. Εάν εξετάσουμε μια πολύ σύντομη σειρά γραμμάτων που λαμβάνονται τυχαία σε μια ακολουθία, μπορεί να μοιάζουν με ένα μικρό κομμάτι μιας άλλης ακολουθίας χωρίς να υπάρχει άμεση συσχέτιση. Φανταστείτε να πάρετε ένα βιβλίο και να επιλέξετε μια λέξη και στη συνέχεια να διαπιστώσετε ότι η ίδια λέξη χρησιμοποιήθηκε και σε άλλο βιβλίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ένα βιβλίο αντιγράφει το άλλο!

Η θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προέρχεται από τον ιό HIV βασίζεται, εν πολλοίς, σε λανθασμένη ανάλυση ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε από Ινδούς επιστήμονες στον ιστότοπο ανάρτησης προδημοσιεύσεων bioRxiv, όπου οι εκάστοτε ερευνητές μπορούν να δημοσιεύσουν αποτελέσματα που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα από ομοτίμους. Η ινδική μελέτη, που δημοσιεύθηκε αρχικά χωρίς αξιολόγηση από ομοτίμους, επικρίθηκε έντονα από την επιστημονική κοινότητα για τις προσεγγίσεις της και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους ίδιους τους συγγραφείς λόγω των μεθοδολογικών σφαλμάτων που είχαν επισημανθεί. [πηγή]

Τέλος οι αναφορές στις πατέντες US10407695B2 και US8093042B2, οι οποίες δεν εξηγούνται στα υπό εξέταση δημοσιεύματα και οι οποίες αφορούν ερευνητικές ανακαλύψεις σχετικά με τον ιό HIV και τον φακοϊό, δεν προσθέτουν κάποιο τεκμήριο υπέρ της θέσης ότι ο ιός SARS-CoV-2 έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον ιό HIV.

Συμπέρασμα

Οι υπό εξέταση ισχυρισμοί του πρώην καθηγητή Jean-Bernard Fourtillan δεν συνιστούν απόδειξη ότι ο ιός SARS-CoV-2, στον οποίο οφείλεται η τρέχουσα πανδημία, συντέθηκε σε εργαστήριο το 2015 από το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ. Ως επιχειρήματα παρατίθενται ορισμένες πατέντες-διπλώματα ευρεσιτεχνίας από προηγούμενα έτη, τα οποία ωστόσο αφορούν άλλους ιούς όπως ο SARS-CoV και ο HIV οι οποίοι δεν σχετίζονται με την εμφάνιση του SARS-CoV-2. Οι ελάχιστες “ομοιότητες” μεταξύ του γονιδιώματος του HIV και του SARS-CoV-2 δεν αποδεικνύουν ότι ο SARS-CoV-2 προέρχεται από τον HIV.