Ποιοι είμαστε
Αρχική Η λιποθυμία του Πέντρο Ακόστα δε σχετίζεται με τον εμβολιασμό τουΛΕΙΠΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η λιποθυμία του Πέντρο Ακόστα δε σχετίζεται με τον εμβολιασμό του

7 Δεκ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Η λιποθυμία του 17χρονου Pedro Acosta, Ισπανού παγκόσμιου πρωταθλητή του Moto GP, ενδέχεται να προκλήθηκε από το γεγονός ότι ήταν εμβολιασμένος

Συμπέρασμα:

Όπως προκύπτει τόσο από πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, αλλά και δηλώσεις του ίδιου του Πέντρο Ακόστα, ο εμβολιασμός δεν είχε σχέση με το περιστατικό λιποθυμίας.

Δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν πως η λιποθυμία του 17χρονου Pedro Acosta, Ισπανού παγκόσμιου πρωταθλητή του Moto GP, ενδέχεται να συνδέεται με τον εμβολιασμό του. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει.

Παραδείγματα: pronews.gr, gegonotastomikroskopio.gr, ploumistos.com, aetos-apokalypsis.com, star24.gr, mainlynews.gr, ksipnistere.com, e-report.net, pro-news.gr

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Σοκ: 17χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής πλήρως εμβολιασμένος καταρρέει μπροστά στις κάμερες!

Ακόμα ένας αθλητής έρχεται να προστεθεί στην λίστα όσων έχουν καταρρεύσει φέτος εντελώς ξαφνικά με αποτέλεσμα κάποιοι – οι πιο άτυχοι – να χάσουν την ζωή τους ενώ άλλοι λιγότεροι άτυχοι να μείνουν απλώς εκτός αγωνιστικών χώρων για μήνες.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά τον 17χρονο Pedro Acosta τον Ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή του Moto GP. Ο 17χρονος που ανήκει στην Μούρθια εμφανίστηκε σε εκδήλωση του συλλόγου του και παρουσία του προέδρου της Μούρθια Lopez Miras και εκπροσώπων του Τύπου, κατέρρευσε εντελώς ανεξήγητα την ώρα που έκανε δηλώσεις.

Μιλάμε για ένα νέο και υγιές άτομο πρωταθλητή σε ένα από τα απαιτητικότερα σπορ που υπάρχουν. Επιπλέον όλοι αυτοί οι αθλητές όπως έχουμε πει έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Υπήρξαν όλοι εμβολιασμένοι. Δεν υιοθετούμε καμία θεωρία αλλά εδώ παρατηρούμε κάτι που είναι πρωτοφανές.

Αναρωτιόμαστε πότε τα media θα αντιληφθούν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει. Πόσοι αθλητές πρέπει να πεθάνουν και πόσοι άλλοι να καταρρεύσουν πριν αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά;

Τι ισχύει

Ο 17χρονος Πέντρο Ακόστα, γεννήθηκε στη Μούρθια της Ισπανίας, και συμμετείχε στον παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας. Στις 7 Νοεμβρίου 2021 έγινε ο νεότερος πρωταθλητής της κατηγορίας Moto3.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στη Μούρθια, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021, ο Ακόστα ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Ο πρωταθλήτης συνήλθε και συνέχισε την ομιλία του μετά από λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Ακόστα είχε πυρετό το προηγούμενο βράδυ, αλλά παρόλα αυτά δεν ήθελε να ακυρώσει την εκδήλωση. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν περίμενε να είναι τόση μεγάλη η παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.

Τόσες πολλές κάμερες με είχαν αγχώσει, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο γεγονός.

Και πρόσθεσε:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Μούρθια και αυτό που πετύχαμε είναι δικό τους, των ανθρώπων που μας στήριξαν, όπως εκείνους που διαχειρίζονται τις πίστες στις οποίες προπονούμαι. Χωρίς αυτούς, αυτό δεν θα ήταν δυνατό.

Ενώ έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις λιποθυμίας μετά τον εμβολιασμό, αυτά, σύμφωνα με ειδικούς, σχετίζονται με την πράξη του εμβολιασμού, δηλαδή τον πόνο της βελόνας και όχι με τα συστατικά του εκάστοτε εμβολίου. Επίσης αυτές οι περιπτώσεις λιποθυμίας εμφανίζονται μερικά λεπτά μετά τον εμβολιασμό όχι ημέρες ή και εβδομάδες μετά. [πηγή]

Το εν λόγω θέμα καλύφθηκε και από διάφορα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο ενώ με τους ισχυρισμούς περί σύνδεσης του περιστατικού με τον εμβολιασμό ασχολήθηκε και ο ανεξάρτητος οργανισμός διασταύρωσης ειδήσεων Bolivia Verifica.

Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει τόσο από πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ αλλά και δηλώσεις του ίδιου του Πέντρο Ακόστα, το λιποθυμικό επεισόδιο φαίνεται να σχετίζεται με την αδιαθεσία που ένιωθε από το προηγούμενο βράδυ. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο εμβολιασμός του προκάλεσε προβλήματα υγείας.

Fact-check for the sake of Democracy