Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, οι εμβολιασμένοι γονείς δεν φέρνουν στον κόσμο μεταλλαγμένα παιδιάΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, οι εμβολιασμένοι γονείς δεν φέρνουν στον κόσμο μεταλλαγμένα παιδιά

12 Φεβ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Οι εμβολιασμένοι γονείς φέρνουν στον κόσμο παραμορφωμένα μωρά.

Συμπέρασμα 1:

Καμία από τις φωτογραφίες που εντοπίσαμε στο υπό εξέταση βίντεο δεν απεικονιζεί παραμορφωμένο βρέφος εμβολιασμένων γονέων. Χαρακτηριστικά, η πρώτη φωτογραφία αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Η μητέρα του βρέφους που απεικονίζεται στη δεύτερη εικόνα δεν είχε λάβει το εμβόλιο έναντι της COVID-19. Τέλος, δεν υπάρχουν διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα που να συνδέουν αιτιωδώς τη δυνατότητα του νεογέννητου να σηκώσει το κεφάλι του εννιά ώρες μετά τη γέννηση του με τον εμβολιασμό των γονιών του.

Ισχυρισμός 2:

Η γέννηση αυτών των βρεφών είναι αποτέλεσμα γενετικής μετάλλαξης από τα εμβόλια.

Συμπέρασμα 2:

Βασική προϋπόθεση της γενετικής μηχανικής είναι η χειραγώγηση του γονιδιώματος ενός οργανισμού. Ο μηχανισμός λειτουργίας των mRNA εμβολίων δεν επιτρέπει την αλλαγή του γενετικού υλικού καθότι η μετάφραση της γενετικής πληροφορίας λαμβάνει χώρα στο κυτταρόπλασμα και όχι στον κυτταρικό πυρήνα ενώ τα μόρια mRNA δεν έχουν τη δυνατότητα εισόδου στον κυτταρικό πυρήνα.

Ισχυρισμός 3:

Με τον εμβολιασμό πολλοί άνδρες χάνουν τη γονιμότητά τους.

Συμπέρασμα 3:

Μελέτες που εξέτασαν την πιθανή επίδραση των εμβολίων στην ανδρική γονιμότητα δεν εντόπισαν κάποια ανωμαλία ή κίνδυνο. Αντιθέτως, πρόσφατη μελέτη εντόπισε βραχυπρόθεσμη μείωση της ποιότητας του σπέρματος ανδρών που είχαν νοσήσει σε διάστημα ενός μήνα με COVID-19. Υστερα από σειρά μελετών δεν έχει εντοπιστεί κίνδυνος ή επίπτωση από τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 στη θηλυκή ή την ανδρική γονιμότητα, καθώς επίσης και την κυοφορία.

Ισχυρισμός 4:

Είδαμε τεράστιο αριθμό καρκίνων της μήτρας και μαστού σε εμβολιασμένες.

Συμπέρασμα 4:

Δεν υπάρχουν δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ότι οι εμβολιασμένες γυναίκες (ή άνδρες) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο υποστηρίζει πως τα εμβόλια αλλοιώνουν το γενετικό υλικό με αποτέλεσμα να γεννιούνται μεταλλαγμένα παιδιά. Το επίμαχο βίντεο περιέχει μέρος από συνέντευξη της γυναικολόγου Dr. Viviane Brunet, η οποία συνοδεύεται από τέσσερις φωτογραφίες που απεικονίζουν «παραμορφωμένα βρέφη». Ωστόσο, οι ισχυρισμοί για αλλοίωση του γενετικού υλικού καθώς και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε αυτό το πλαίσιο συνιστούν παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα: bitchute.com, rumble.com, katohika.gr, oimaskespeftoun.blogspot.com, 7spymania.blogspot.com

Τι ισχύει

Στο υπό εξέταση βίντεο εντοπίζουμε τμήμα συνέντευξης της Dr. Viviane Brunet στον δημοσιογράφο Santiago Ángel Garcia, της ιστοσελίδας madridmarket.es, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 20 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει συνολική διάρκεια 30 λεπτά.

Η Viviane Brunet Meza είναι γυναικολόγος-μαιευτήρας και υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Σε δημόσιες τοποθετήσεις της έχει, μεταξύ άλλων, υποστηρίξει ατεκμηρίωτες και δυνητικά επικίνδυνες θεραπείες για την COVID-19 ενώ θεωρεί πως η πανδημία ήταν προσχεδιασμένη. Οργανισμοί ελέγχου γεγονότων από το Μεξικό και το Περού έχουν ασχοληθεί και αποδομήσει τους ισχυρισμούς της, ενώ η ανεξάρτητη ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Salud con lupa την κατατάσσει σε ένα ψηφιακό αποθετήριο παραπληροφορητών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα εντοπίζονται επίσης τέσσερις φωτογραφίες, οι οποίες προστέθηκαν προς επίρρωση των λεγομένων της κ. Brunet. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που τις συνοδεύουν, οι δύο πρώτες απεικονίζουν δύο παραμορφωμένα βρέφη εμβολιασμένων με κατάμαυρα μάτια, ενώ οι υπόλοιπες ένα μεταλλαγμένο νεογνό που μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, ως απόρροια του εμβολιασμού των γονιών του.

Πρώτη φωτογραφία

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε πως, ενώ η εν λόγω φωτογραφία παρουσιάζεται ως τεκμήριο για τη γέννηση μεταλλαγμένων βρεφών, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επαληθεύει ότι αυτή δεν έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία ή ότι οι γονείς του εικονιζόμενου βρέφους είναι πράγματι εμβολιασμένοι.

Στην πλατφόρμα του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK εντοπίζεται το ακόλουθο βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί από τις 20 Οκτωβρίου του 2021:

Βέβαια, σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, το Instagram και το TikTok, κατά καιρούς γίνονται διαθέσιμα φίλτρα και εφέ, με τη βοήθεια των οποίων χρήστες παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους χρησιμοποιώντας απλώς την κάμερα του κινητού.

Παράδειγμα από το Instagram

Ελλείψει τεκμηρίων, ο ισχυρισμός ότι η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει «παραμορφωμένο» βρέφος εμβολιασμένων γονιών, δεν επιβεβαιώνεται.

Δεύτερη φωτογραφία

Πηγή της δεύτερης εξεταζόμενης φωτογραφίας αποτέλεσε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στις 23 Ιουλίου του 2021 στην πλατφόρμα του TikTok.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράστηκαν το βίντεο με τον ισχυρισμό ότι το βρέφος έχει κατάμαυρα μάτια και μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του επειδή η μητέρα του ήταν εμβολιασμένη. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε το Reuters με την μητέρα, τους πληροφόρησε ότι το βίντεο ελήφθη τον Αύγουστο του 2020, δηλαδή μήνες πριν γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο για τη μητέρα, η οποία δήλωσε πως το έλαβε εκ των υστέρων και πως το παιδί είναι υγιέστατο. Συνεπώς, ο ισχυρισμός ότι η φωτογραφία απεικονίζει «παραμορφωμένο» βρέφος εμβολιασμένης μητέρας, είναι ψευδής.

Τρίτη και Τέταρτη φωτογραφία

Πηγή της τρίτης και της τέταρτης φωτογραφίας αποτελεί βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Facebook την 1η Ιανουαρίου του 2022 από τη χρήστρια “NyKea Zinnerman” και ελήφθη, σύμφωνα με αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εννιά ώρες μετά τη γέννηση του γιου της. Το βρέφος των Nykea Crawley και Aaron Zinnerman γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2021.

Στην επιστημονική βιβλιογραφία δεν υπάρχει τεκμηρίωση για τον ισχυρισμό ότι η ικανότητα ενός νεογέννητου να στηρίξει το κεφάλι του έχει αιτιώδη σχέση με την εμβολιαστική κατάσταση των γονέων ενάντια στην COVID-19. Άλλωστε, αναφορές για τη δυνατότητα νεογέννητων να στηρίζουν το κεφάλι μόλις μερικές ώρες μετά από τη γέννα εντοπίζονται σε ενημερωτική ιστοσελίδα ήδη από το 2013. [πηγή]

Dr. Viviane Brunet

Σύμφωνα με τη κ. Brunet, οι εμβολιασμένοι φέρνουν στον κόσμο μετά-ανθρώπους, με χαρακτηριστικά που διαφέρουν από εκείνα των πραγματικών ανθρώπων, όπως τα κατάμαυρα μάτια και την ικανότητα να στηρίζουν το κεφάλι τους μετά τη γέννα.

(02:25 – 02:31) Είναι σίγουρα αποτέλεσμα γενετικής μετάλλαξης από τα εμβόλια.

Σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε εξηγήσει ότι η σύγκριση των mRNA εμβολίων με την τεχνική της γονιδιακής θεραπείας είναι εσφαλμένη. Η διαδικασία της γονιδιακής θεραπείας προϋποθέτει επέμβαση στο πυρηνικό DNA, ενώ τα mRNA εμβόλια δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τέτοιες αλλαγές στα ανθρώπινα κύτταρα, καθώς το μόριο mRNA που μεταφέρουν δε μπορεί να εισέλθει στον κυτταρικό πυρήνα. Τα mRNA που μεταφέρονται από τα εν λόγω εμβόλια αξιοποιούνται από τις μηχανές παραγωγής πρωτεϊνών του κυττάρου (ριβοσώματα) για να συνθέσουν τη πρωτεϊνη ακίδα του SARS-CoV-2 και στη συνέχεια αποδομούνται από συγκεκριμένου κυτταρικούς μηχανισμούς χωρίς να έχουν καμία αλληλεπίδραση με το πυρηνικό DNA.

(03:32 – 03:45) Με τον εμβολιασμό πολλοί άνδρες χάνουν τη γονιμότητά τους.

Ο ισχυρισμός ότι οι άνδρες «χάνουν τη γονιμότητά τους» μετά τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώνεται από τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Μελέτες που εξέτασαν την πιθανή επίδραση των εμβολίων στην ανδρική γονιμότητα δεν εντόπισαν κάποια ανωμαλία ή κίνδυνο. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Αντιθέτως, πρόσφατη μελέτη εντόπισε βραχυπρόθεσμη μείωση της ποιότητας του σπέρματος ανδρών που είχαν νοσήσει σε διάστημα ενός μήνα με COVID-19.

Ευρύτερα, όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ύστερα από σειρά μελετών δεν έχει εντοπιστεί κίνδυνος ή επίπτωση από τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 στη θηλυκή ή την ανδρική γονιμότητα, καθώς επίσης και την κυοφορία. Η ανάγκη ανοσοποίησης των εγκύων έναντι στην COVID-19 εχει υπογραμμιστεί και από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία. [πηγή]

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν η Αμερικανική Ένωση Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, η Αμερικανική Εταιρία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και η Εταιρεία Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής καθίσταται σαφές πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 οδηγεί σε απώλεια της γονιμότητας.

(03:46 – 04:06) Είδαμε τεράστιο αριθμό καρκίνων της μήτρας και μαστού σε εμβολιασμένες.

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί πως δεν υπάρχουν δεδομένα που να επιβεβαιώνουν ότι οι εμβολιασμένες γυναίκες (ή οι άνδρες) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η γενικευμένη ασφάλεια των εμβολίων έχει επαληθευτεί ύστερα από τη διενέργεια κλινικών μελετών, μελετών πραγματικού χρόνου αλλά και τη χορήγηση περισσότερων από 1 δισεκατομμύρια δόσεων, σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο εμβολιασμός παραμένει αποτελεσματικός στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου και των συνεπειών της.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από έκθεση της Αμερικανικής Εταιρίας για τον Καρκίνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός των προσυμπτωματικών ελέγχων για τον καρκίνο έχει μειωθεί. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των ενήλικων Αμερικανών αμέλησε ή απέφυγε επισκέψεις για ιατρική περίθαλψη, λόγω της ανησυχίας για την COVID-19, ενώ περιγραφική, συγχρονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 1 στους 5 απέφυγε να εξεταστεί κατά τη διάρκεια του lockdown, παρά το γεγονός ότι εμφάνιζε συμπτώματα.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι το επίμαχο βίντεο βρίθει παραπλανητικών ισχυρισμών σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο εξεταζόμενο βίντεο δεν απεικονίζουν «παραμορφωμένα» βρέφη εμβολιασμένων γονέων, ενώ η συνεντευξιαζόμενη, Dr. Viviane Brunet Meza διατυπώνει μια σειρά από επιστημονικά ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).