Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπλανητικό δημοσίευμα για πανδημία εφηβικών θανάτων από τα εμβόλια για την COVID-19ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παραπλανητικό δημοσίευμα για πανδημία εφηβικών θανάτων από τα εμβόλια για την COVID-19

20 Δεκ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός:

Τα εμβόλια κατά της COVID-19 ευθύνονται για πανδημία εφηβικών θανάτων.

Συμπέρασμα:

Τα άρθρα επικαλούνται στατιστικά δεδομένα από υπηρεσία φαρμακοεπαγρύπνησης (VAERS), που δεν μπορούν να αποτελέσουν αυτομάτως απόδειξη συσχετισμού μεταξύ ενός αναφερόμενου ανεπιθύμητου συμβάντος και τυχόν εμβολιασμού.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2022 κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα που έκανε λόγο για πανδημία θανάτων εφήβων εξαιτίας εμβολίων για την COVID-19. Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση διαστρέβλωσης στατιστικών στοιχείων από πλατφόρμες φαρμακοεπαγρύπνησης.

Παραδείγματα: bankingnews.gr, epilekta.com

Τα εμβόλια Covid οδήγησαν σε πανδημία εφηβικών θανάτων – Ήταν πολλά τα δισ. για να αποκαλύψουν την σοκαριστική αλήθεια

Οι θάνατοι των εφήβων από το «εμβόλιο» κατά του Covid, αποκαλύπτουν το τεράστιο… «ελάττωμα» στην «Ταχύτατη Επιστήμη»: δόθηκαν βιαστικά γιατί υπήρξε υπερπαραγωγή εμβολίων κι έπρεπε να διοχετευτούν για να μην χάσουν κέρδη οι Big Farma, χωρίς να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση και γνώση από την μελέτη για τις συνέπειες και τις παρενέργειες

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες μόνο για την ανάπτυξη των εμβολίων κατά της Covid-19, τη δοκιμή τους, την παραγωγή τους και την έναρξη της διανομής τους στο ευρύ κοινό, γεγονός που σημαίνει πως  πολλά βήματα παραλείφθηκαν ή περιορίστηκαν στο ελάχιστο, καθώς οι Big Pharma εταιρείες αγωνίζονταν για να κερδίσουν δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αυτών.

Όπως είπε η Janine Small, στέλεχος της Pfizer στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, «προχωρούσαν με την ταχύτητα της επιστήμης».

Εκεί που ευδοκιμούν τα οικονομικά των Big Pharma… σταματά η πραγματική επιστήμη.

Όμως οι αύξοντες αριθμοί θανάτων εφήβων από το «εμβόλιο» κατά του Covid, αποκαλύπτουν ακριβώς το τεράστιο… «ελάττωμα» στην «Ταχύτατη Επιστήμη» που πληρώνουμε ήδη και θα πληρώνουμε για καιρό ακόμη: δόθηκαν βιαστικά λόγω υπερπαραγωγής και επιτακτικής ανάγκης διαφύλαξης των κερδών των Big Farma, παραγκωνίζοντας την ανάγκη επαρκούς πληροφόρησης και γνώσης για τις συνέπειες και τις παρενέργειες.

Η παραγωγή των εμβολίων έγινε σε χρόνο ρεκόρ, αλλά η ανάλυση των ανεπιθύμητων παρενεργειών και η διερεύνηση των θανάτων κινούνται πιο αργά από χελώνα και αυτό ήταν μελετημένο και γνωστό ότι θα γινόταν εξ’αρχής.

Το τέλειο παράδειγμα αυτού είναι η θλιβερή ιστορία του Joseph McGinty, ενός 14χρονου αγοριού από την Ιρλανδία που πέθανε τρεις εβδομάδες μετά το εμβόλιο. Ο Joseph McGinty, μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Achill Island της Ιρλανδίας, έλαβε το εμβόλιο Pfizer στις 20 Αυγούστου 2021. Την 1η Σεπτεμβρίου 2021, νοσηλεύτηκε όλη τη νύχτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mayo και πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, ο McGinty επισκέφτηκε ξανά το νοσοκομείο για έλεγχο. Πέθανε στο σπίτι του στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο ιατροδικαστής που εμπλέκεται στην υπόθεση, Pat O’Connor, χαρακτήρισε τον θάνατο του McGinty «θέμα σημαντικής δημόσιας ανησυχίας». Έχουν περάσει σχεδόν 15 μήνες από τότε που πέθανε και μόλις τώρα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια έρευνα για το τι τον σκότωσε.
Το χειρότερο είναι ότι λένε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει χρόνια προτού υπάρξουν τα πραγματικά αποτελέσματα. Εάν τα εμβόλια είναι τόσο επικίνδυνα όσο αποδεικνύουν οι πληθύνοντες αριθμοί, η ετυμηγορία από αυτήν την ιατρική έρευνα θα βγει μόνο αφού θα είναι πολύ αργά για τον πολύ κόσμο.

Ως μέρος της «σημαντικής έρευνας», οι αρχές δήλωσαν ότι θα ζητήσουν πληροφορίες ασφάλειας σχετικά με το εμβόλιο από την Pfizer. «Οι συνθήκες του θανάτου του Joseph McGinty δείχνουν ότι του χορηγήθηκε εμβόλιο για τον COVID [και] ότι φαίνεται ότι υπήρξε αντίδραση ή σημαντική αλλαγή στις ιατρικές του συνθήκες μετά τη χορήγηση του εμβολίου και ότι στη συνέχεια, δυστυχώς, πέθανε », είπε ο O’Connor στην ακρόαση της Δευτέρας. 
Η δικηγόρος της οικογένειας Rita Kilroy είπε στο δικαστήριο: «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια από υποτροπή ή παρενέργειες σε δύο περιπτώσεις», οπότε η έρευνα για τον θάνατο του McGinty θα συνεχιστεί και σε βάθος ιατρικά και νομικά.

Οι μελέτες συνδέουν τα εμβόλια COVID-19, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Pfizer, με αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία —ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ανδρών— συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Τον Ιούνιο του 2021, το The Defender ανέφερε για τον θάνατο του 13χρονου Jacob Clynick, μόλις τρεις ημέρες αφότου έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αρνήθηκαν να διερευνήσουν τον θάνατο του Clynick, παρόλο που ο θάνατος αναφέρθηκε στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) του οργανισμού.

Μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 11 Νοεμβρίου 2022, έχουν αναφερθεί 9 ακόμη θάνατοι στο VAERS μετά από εμβόλια για τον COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών, 31 θάνατοι αναφέρθηκαν σε παιδιά 5 έως 12 ετών και, 133 θάνατοι μεταξύ εφήβων 12 έως 18 ετών.

Τον περασμένο μήνα, ο χειρουργός Joseph Ladapo, M.D., Ph.D., συνέστησε στην Φλόριντα να μην εμβολιάζονται με εμβόλια mRNA για τον COVID-19 άνδρες ηλικίας 18 έως 39 ετών, δεδομένων των αποτελεσμάτων μιας μελέτης που διαπίστωσε 84% αύξηση στον κίνδυνο καρδιακού θανάτου σε νεαρά άτομα ενήλικες άνδρες εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό τους.

Από τον Μάρτιο, η Φλόριντα έχει προτείνει τον εμβολιασμό κατά mRNA κατά του COVID-19 σε υγιή παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών. Στις 30/9, η Σουηδία ανήγγειλε ότι δεν θα συνιστούσε πλέον τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και στη Δανία, τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν συνιστώνται σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Το δημοσίευμα του bankingnews.gr αποτελεί μεταφορά στα Ελληνικά ενός άρθρου από το childrenshealthdefense.org ή The Defender. Το Children’s Health Defence αποτελεί έναν από τους κυριότερους ιστοτόπους προώθησης αντιεμβολιασμού, και ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί του έχουν καταρριφθεί συχνά από οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων.

Τι ισχύει

Το περιστατικό με τη διενεργούμενη δικαστική έρευνα σχετικά με την αιτία θανάτου του 14χρονου McGinty (σ.σ. απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2021) ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ωστόσο δεν έχει προκύψει επί του παρόντος πόρισμα ή απόφαση για τυχόν αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου με εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Joseph Ladapo είχε παραθέσει για την υποστήριξη του ισχυρισμού του μια μεθοδολογικά αναξιόπιστη ανάλυση δεδομένων που δεν αποτελεί επιστημονική έρευνα ή δημοσίευση. Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιεύσει οι οργανισμοί ελέγχου γεγονότων healthfeedback.org και fakenews.pl.

Το σημαντικότερο σημείο παραπλανητικής παρουσίασης δεδομένων είναι η εσφαλμένη επίκληση στατιστικών δεδομένων αναφορών από το αμερικανικό σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης VAERS του CDC ως διαπιστωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες εξαιτίας εμβολιασμού για την COVID-19.

Όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά άρθρα μας ήδη από το 2021, η απευθείας χρήση των εν λόγω αριθμητικών δεδομένων, με σκοπό να αποδειχτεί συσχέτιση παρενεργειών και θανάτων με φάρμακα και εμβόλια, είναι πλήρως αβάσιμη, διότι αφενός οι αναφορές μπορούν να καταχωρηθούν από οποιονδήποτε, χωρίς να απαιτείται η τεκμηρίωση τους, αφετέρου, όπως προειδοποιούν και οι ίδιοι οι φορείς φαρμακοεπαγρύπνησης, οι αναφορές που κατατίθενται στη βάση δεδομένων τους δεν εδραιώνουν σχέση αίτιου-αιτιατού μεταξύ ενός ανεπιθύμητου συμβάντος και ενός συγκεκριμένου σκευάσματος.

Βάσεις δεδομένων όπως το VAERS χρησιμεύουν ως εργαλείο συλλογής πληροφοριών και έγκαιρης αναγνώρισης για πιθανές παρενέργειες που ενδέχεται να σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Ωστόσο, οι αναφορές που κατατίθενται σε αυτούς τους φορείς δεν αποτελούν αυτόματη απόδειξη αιτιώδους σχέσης μεταξύ ενός εμβολίου και μιας συγκεκριμένης παρενέργειας. Το γεγονός, δηλαδή, πως κάποια παρενέργεια παρουσιάστηκε μετά τη λήψη ενός φαρμάκου ή μετά τον εμβολιασμό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προκλήθηκε από το σκεύασμα. Για να εξακριβωθεί αν υπάρχει όντως αιτιώδης συσχετισμός, κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά από τις αρμόδιες αρχές.

Το VAERS στην αρχική του σελίδα περιέχει την ακόλουθη δήλωση-επισήμανση:

Το VAERS δέχεται αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό. Οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, των κατασκευαστών εμβολίων και του κοινού, μπορεί να υποβάλει αναφορές στο σύστημα. Αν και είναι πολύ σημαντικές για την παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων, οι αναφορές VAERS από μόνες τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστεί εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε ή συνέβαλε σε ένα ανεπιθύμητο συμβάν ή ασθένεια. Οι πάροχοι εμβολίων ενθαρρύνονται να αναφέρουν οποιοδήποτε κλινικά σημαντικό πρόβλημα υγείας μετά τον εμβολιασμό στη VAERS, ακόμη και αν δεν είναι σίγουροι εάν το εμβόλιο ήταν η αιτία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται αναφορά στη VAERS από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους κατασκευαστές εμβολίων.

Οι αναφορές VAERS ενδέχεται να περιέχουν πληροφορίες που είναι ελλιπείς, ανακριβείς, συμπτωματικές ή μη επαληθεύσιμες. Οι αναφορές στη VAERS μπορεί επίσης να είναι μεροληπτικές. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά. Τα δεδομένα από τις αναφορές VAERS θα πρέπει πάντα να ερμηνεύονται έχοντας υπόψη αυτούς τους περιορισμούς.

Τα δυνατά σημεία του VAERS είναι ότι είναι εθνικής εμβέλειας και μπορεί συχνά να ανιχνεύσει γρήγορα μια πρώιμη υπόδειξη ή προειδοποίηση για ένα πρόβλημα ασφάλειας με ένα εμβόλιο. Το VAERS είναι ένα συστατικό της πολύπλευρης προσέγγισης του CDC και του FDA για την παρακολούθηση της ασφάλειας μετά την αδειοδότηση ή την έγκριση των εμβολίων για χρήση. Υπάρχουν πολλά, συμπληρωματικά συστήματα που χρησιμοποιούν το CDC και το FDA για τη συλλογή και την επικύρωση δεδομένων από διαφορετικές πηγές. Το VAERS έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει γρήγορα ασυνήθιστα ή απροσδόκητα μοτίβα ανεπιθύμητων ενεργειών, που αναφέρονται επίσης ως “σήματα ασφαλείας”.

Εάν εντοπιστεί ένα πιθανό σήμα ασφάλειας στο VAERS, διενεργείται περαιτέρω ανάλυση με άλλα συστήματα ασφαλείας, όπως το Εγχείρημα για την Ασφάλεια των Εμβολίων του CDC (VSD) και το Εγχείρημα Αξιολόγησης Ασφάλειας Κλινικής Ανοσοποίησης (CISA) ή το Σύστημα FDA BEST (Biologics Effectiveness and Safety). Αυτά τα συστήματα επηρεάζονται λιγότερο από τους περιορισμούς της αυθόρμητης και εθελοντικής αναφοράς στο VAERS και μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα τις πιθανές σχέσεις μεταξύ του εμβολιασμού και των ανεπιθύμητων ενεργειών. Επιπλέον, το CDC και η FDA δεν μπορούν να παρέχουν ατομικές ιατρικές συμβουλές σχετικά με οποιαδήποτε αναφορά στη VAERS.

Βασικές εκτιμήσεις και περιορισμοί των δεδομένων VAERS:

– Ο αριθμός των αναφορών από μόνος του δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως ένδειξη αιτιώδους συσχέτισης μεταξύ ενός εμβολίου και ενός ανεπιθύμητου συμβάντος ή ως ένδειξη για την ύπαρξη, τη σοβαρότητα, τη συχνότητα ή τα ποσοστά προβλημάτων που σχετίζονται με τα εμβόλια.


– Οι αναφορές μπορεί να περιλαμβάνουν ελλιπείς, ανακριβείς, συμπτωματικές και μη επαληθευμένες πληροφορίες.


– Το VAERS δεν λαμβάνει αρχεία παρακολούθησης (follow-up) για κάθε αναφορά. Εάν μια αναφορά ταξινομηθεί ως σοβαρή, το VAERS ζητά πρόσθετες πληροφορίες, όπως ιατρικά έγγραφα, για περαιτέρω αξιολόγηση της αναφοράς.


– Τα δεδομένα VAERS περιορίζονται σε αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου που ελήφθησαν μεταξύ του 1990 και της πιο πρόσφατης ημερομηνίας για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Τα δεδομένα VAERS δεν αντιπροσωπεύουν όλες τις γνωστές πληροφορίες ασφάλειας για ένα εμβόλιο και θα πρέπει να ερμηνεύονται στο πλαίσιο άλλων επιστημονικών πληροφοριών. (…)

Συνολικά, τα υπό εξέταση άρθρα δεν παραθέτουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν στο ελάχιστο τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια ευθύνονται «για πανδημία εφηβικών θανάτων», πέραν της αναφοράς σε στατιστικά δεδομένα από το VAERS.

Συμπέρασμα

Τα άρθρα επικαλούνται, παραπλανητικά, ορισμένα στατιστικά δεδομένα από την αμερικανική υπηρεσία φαρμακοεπαγρύπνησης VAERS, που δεν μπορούν να αποτελέσουν αυτομάτως απόδειξη συσχετισμού ενός αναφερόμενου ανεπιθύμητου συμβάντος με εμβολιασμό.

Μία περίπτωση θανάτου ενός εφήβου στην Ιρλανδία πράγματι διερευνάται ως προς τυχόν σχέση με εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχει προκύψει σχετικό ιατρικό ή δικαστικό πόρισμα. Τέλος, μια στατιστική ανάλυση που έχει επικαλεστεί ο Joseph Ladapo για «84% αύξηση στον κίνδυνο καρδιακού θανάτου» σε νεαρά άτομα, έχει επισημανθεί ότι περιέχει σοβαρά μεθοδολογικά προβλήματα.

Δεν είναι δυνατό, συνεπώς, να υποστηριχθεί τα εμβόλια κατά της COVID-19 ευθύνονται για πανδημία εφηβικών θανάτων.