Νέα ασθένεια στο γυναικείο στήθος.

0
Ακόμη ένα παλιό και εισαγόμενο hoax έκανε και πάλι την εμφάνισή του. 

Ας το διαβάσουμε πρώτα, πριν το αναλύσουμε.

ΣΟΚ προκαλεί η νέα ασθένεια της εποχής…..
Γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να είναι στις μέρες μας κάτι παραπάνω από προσεκτικές στα θέματα υγιεινής και καθαριότητας.

Μετά απο αυτή την περιπέτειά της η Susan McKinley (ανθρωπολόγος), αποφάσισε να κάνει εκστρατεία ανα τον κόσμο ενημερώνοντας όχι μόνο τις γυναίκες άλλα και τους άνδρες για τον κίνδυνο που διατρέχουν όταν δεν υπάρχει καθαριότητα στα ρούχα αλλα ιδιαίτερα στα εσώρουχα ακόμη και να είναι αγορασμένα απο το καλύτερο κατάστημα!..

Η  Susan McKinley (ανθρωπολόγος),μετά την εκστρατεία της στις Νότιες χώρες συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ένα παράξενο εξάνθημα στο αριστερό στήθος της αλλα δεν έδωσε και τόση σημασία γιατί σκέφτηκε ότι θα έφευγε με την πάροδο του χρόνου.Άλλωστε δεν ήταν κάτι ανησυχητικό…

Μετά απο την επιστροφή της στην Αμερική άρχισε να πονά σε διάφορα σημεία του στήθους της χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο. Ο γιατρός της έδωσε κάποια αντιβιοτικά και κρέμες ώστε να μπορέσει να εξαφανίσει και να εξαλείψει τα εξανθήματα…

Μετά απο αρκετές ημέρες χωρίς ο πόνος στο στήθος να υποχωρεί, άρχισε να αιμορραγεί σε ορισμένα σημεία χωρίς όμως να διακρίνει τις πληγές που δεν ήταν μεγαλύτερες απο το κεφάλι της καρφίτσας.

Τοποθέτησε στο στήθος ζεστές κομπρέσες για να το καθαρίσει και μετά επιδέσμους περιμένοντας να επισκεφθεί τον γιατρό της την επόμενη μέρα.

Πηγαίνοντας τελικά το ίδιο απόγευμα στον γιατρό της και με αφόρητους πόνους, εκείνος την καθησύχασε λέγοντάς της ότι ίσως είναι μια μόλυνση τελικά και με τις κρέμες και την αντιβίωση άνοιξε τους πόρους όπου είχε μολυνθεί. Εκείνη βέβαια δεν πείστηκε από τον γιατρό και άρχισε ν αναζητεί τον καλύτερο περνώντας έτσι κάποιες ημέρες παραπάνω και με τα παυσίπονα να έχουν αρχίσει να μην την πιάνουν…

Όταν μια ημέρα άνοιξε τους επιδέσμους γιατί η αιμορραγία είχε αυξηθεί. Καθαρίζοντας της μικρές αυτές πληγές της ανακαλύπτει έντρομη ότι αυτές είναι αρκετά μεγαλύτερες και πηγαίνει στο νοσοκομείο της πόλης της. Εκεί έκπληκτοι οι γιατροί ανακαλύπτουν προνυμφες που τρέφονταν και μεγάλωναν μέσα στο στήθος της……….. Οι προνύμφες τρέφονται με λίπος απο το εσωτερικό στρώμα του δέρματος περνώντας απο το κανάλι του γάλακτος στο στήθος. Πέρασαν δε στο εσωτερικό απο εσώρουχο που δεν είχε πλυθεί αμέσως μετα την αγορά του απο κατάστημα.

Όσο λοιπόν και να σας προκαλεί αηδία αυτή η φωτό, το μόνο που ζητάει η ανθρωπολόγος είναι να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα….

Ενημερώστε τους φίλους σας και πολύ περισσότερο τις γυναίκες.

——————————————–

Η εικόνα είναι ψεύτικη και η πρώτη της εμφάνιση είναι από το 2003. Αν παρατηρήσουμε λίγο προσεκτικά, θα δούμε ότι δεν υπάρχει θηλή στο στήθος και το ροδαλό υγιές χρώμα του δε ταιριάζει με ένα μολυσμένο ιστό. Οι οπές στο στήθος από τις προνύμφες είναι από τους σπόρους νούφαρου.

Η ανθρωπολόγος Susan McKinley είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και φυσικά και όλη η ιστορία που διαδόθηκε με email από το 2005.

Όπως με τα περισσότερα hoaxes υπάρχει μια πολύ μικρή δόση αλήθειας. Μυΐαση του στήθους μπορεί να συμβεί από τη μύγα Tumbu (ενδημικό είδος) αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση (αφρική) και δε έχει καμιά σχέση με την καθαριότητα των γυναικείων εσωρούχων και νέα ασθένεια, που περιγράφει η παραπάνω ψεύτικη ιστορία.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC394335/

Υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει μια τέτοια περίπτωση μυΐασης γυναικείου στήθους. Προειδοποιώ ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, κάποιοι να το χαρακτηρίσουν αηδιαστικό. Δείτε το αν θέλετε ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.snopes.com/photos/medical/breastrash.asp
http://urbanlegends.about.com/library/bl_breast_larvae.htm

http://www.hoax-slayer.com/breast-larvae.html


Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε