Οι μύθοι για τους Rothchild.Καταρρίπτονται.

17

gia-na-ksefigete-apo-emas-prepei-na-ginete-anthropoi

Κυκλοφορούν και αναπαράγονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο άρθρα που αναφέρουν τους Rothschild σαν τη πηγή του κακού και της οικονομικής κρίσης..

Ας αναλύσουμε τους ισχυρισμούς για να δούμε αν όντως αληθεύουν κάποιοι από αυτούς και σε τι βαθμό.

Μύθος 1. 

rothschild-nations-money

«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της», Mayer Amshell Rothschild

Στην ελληνική παραλλαγή υπάρχει μπέρδεμα,στη φωτογραφία είναι ο Amshell Rothschild, γιος του  Mayer, ενώ συνεχίζουν να αποδίδουν την φράση στον Mayer Rothschild.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amschel_Mayer_Rothschild

1

Η φράση αυτή λοιπόν αποδίδεται στον Mayer Amshell Rothschild και -όπως λένε- ειπώθηκε το 1838,δεν βρήκα κάποιο άρθρο στο ελληνικό διαδίκτυο που να αναφέρει το πότε ακριβώς το είπε,δεν τα έψαξα και όλα για να είμαι ειλικρινής,σε ξενόγλωσσα ιστολόγια όμως αναφέρεται ξεκάθαρα και η φράση εντοπίζεται και στο βιβλίο The History of the World’s Greatest Entrepreneurs του Ronald Shillingford.

Δείτε το ΕΔΩ

Χωρίς τίτλο

Όμως ο Mayer Rothschild είναι αδύνατο να εκστόμισε αυτή την φράση το 1838 εκτός και αν γύρισε από το κόσμο των νεκρών,ο Mayer Rothschild πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1812.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mayer_Amschel_Rothschild

Η φράση αυτή που υποτίθεται εκστόμισε ο Mayer Rothschild είναι μια παραλλαγή από μια επιστολή του Andrew Fletcher  (1655-1716) ο οποίος είχε γράψει...»I knew a very wise man so much of Sir Christopher’s sentiment, that he believed  if a man were permitted to make all the ballads, he need not care who should make the laws of a nation.»

Έκτοτε κυκλοφορεί ως εξής.Let me make the songs of a nation, and I care not who makes its laws ή Give me the making of a people’s songs, and I care not who makes its laws.

Μετάφραση….

Αφήστε με να γράφω τα τραγούδια ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους.

http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Fletcher_%28politician%29#Main_works

Μύθος 2.

Ο μύθος αυτός κυκλοφορεί πολλά χρόνια,τουλάχιστον από το 2010 τον θυμάμαι εγώ και μπορείτε πολύ εύκολα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο να τον βρείτε κι’εσείς……

Οι Rothchild έχουν περιουσία  500 τρις δολαρίων σε χρυσό και τον κρύβουν σε μυστικά θησαυροφυλάκια.

Δείτε ένα από τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν.

Όμως το σύνολο του χρυσού που έχει εξορυχθεί παγκοσμίως δεν ξεπερνά τα 9 τρις δολάρια,στο τέλος του 2011 υπολογίστηκε πως έχουν εξορυχθεί 171.300 τόνοι χρυσού και η αξία τους έφτανε τα 8,2 τρις οπότε οποιαδήποτε αναφορά σε περιουσία 500 τρις σε χρυσό είναι υπερβολή.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve

500 τρις δολάρια σε περιουσία και δεν βρίσκονται στην λίστα με τις 10 πλουσιότερες οικογένειες στο κόσμο;

http://www.therichest.com/rich-list/world/the-top-10-richest-families-in-the-world/

Μύθος 3.

Οι Rothchild ελέγχουν τις τράπεζες.

Όλοι θα έχετε διαβάσει η θα σας έχουν πει για τον ισχυρισμό αυτό.Σε άρθρα που κυκλοφορούν στο εξωτερικό μιλάνε πως καταφέρνουν να ελέγχουν τις τράπεζες,ακόμα και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α μέσω της τράπεζας τους που βρίσκεται στο Βερολίνο,την Rothschild Bank of Berlin.

Όμως και σε αυτόν τον μύθο υπάρχει ένα πρόβλημα.Δεν υπήρξε ποτέ τράπεζα με την ονομασία Rothschild Bank of Berlin.Το τελευταίο υποκατάστημα της τράπεζας των Rothschild βρισκόταν στην Φρανκφούρτη και όχι στο Βερολίνο και έκλεισε το 1901 ενώ ο νόμος για την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α βγήκε το 1913.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family#International_high_finance

http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_Bank

Επίσης, ανεξάρτητα με τα παραπάνω,οι συνωμοσιολόγοι λένε πως όλα τα κέρδη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α τα καρπώνονται οι Rothschild,όμως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποδίδει τα κέρδη στο Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α και δεν τα καρπώνονται οι Rothschild.

Δείτε ένα σχετικά πρόσφατο άρθρο από το Ιανουάριο του 2014 που αναφέρει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έδωσε τα κέρδη του 2013 ύψους 77,7 δις δολαρίων στο Υπ.Οικονομικών

http://blogs.wsj.com/economics/2014/01/10/fed-sent-77-7-billion-in-profits-to-treasury-last-year/

Μύθος 4.

Οι Rothschild ελέγχουν τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε για ποιο λόγο να μηνύσει ο Nathaniel Rothschild την Daily Mail για συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα να χάνει την υπόθεση στο δικαστήριο και για ποιο λόγο να τον κάνουν βούκινο τα ΜΜΕ τα οποία υποτίθεται ελέγχει;

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2099254/Victory-Daily-Mail-Banker-Nathaniel-Rothschild-loses-libel-action-Lord-Mandelson-meeting-report.html

http://www.theguardian.com/media/2012/feb/10/nat-rothschild-loses-daily-mail-libel-action

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/rothschild-loses-libel-case-and-reveals-secret-world-of-money-and-politics-6720015.html

http://www.reuters.com/article/2012/02/10/britain-rothschild-idUSL5E8DA8NF20120210

Γιώργος Ζ.