Καταρρίπτεται – Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος έχουν υψηλότερο I.Q

1

Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια και αναπαράγεται ακόμη και σε ιστοσελίδες ιατρικού περιεχομένου, ένα άρθρο που ισχυρίζεται πως μια έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago έδειξε ότι οι γυναίκες με μεγάλο στήθος έχουν μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης (I.Q.)7

Πριν την κατάρριψη, ας δούμε τα δημοσιεύματα.


Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι και πιο…

Έρευνα από το τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Chicago έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες έχουν μεγάλο στήθος έχουν και ελαφρώς μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 1.200 γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 5 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος τους στήθους τους, από εκείνες που είχαν πολύ μικρό στήθος μέχρι εκείνες που είχαν πολύ μεγάλο στήθος.

Στην συνέχεια όλες οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος σε κοινά τεστ αξιολόγησης της νοημοσύνης τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι συμμετέχουσες με μεγάλο στήθος είχαν περίπου 10 μονάδες ανώτερο δείκτη νοημοσύνης (I.Q.) από εκείνες που είχαν συγκριτικά μικρότερο στήθος.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το στερεότυπο της σύγχρονης κοινωνίας για την «έξυπνη γυναίκα», την οποία θέλει να είναι με μικρό στήθος, εκτός των υπολοίπων σχετικών χαρακτηριστικών (αδύνατη, με σκούρο χρώμα μαλλιών) τα οποία δεν παίζουν ρόλο σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το 42% των γυναικών δεν είναι ευχαριστημένες με την εξωτερική τους εικόνα με την πλειοψηφία αυτών να δηλώνει ότι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζε στο σώμα της θα ήταν το μέγεθος του στήθους της. Μάλιστα αυτές οι απόψεις στις γυναίκες επαληθεύονται ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, επιπέδου μόρφωσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Αυτή την πεποίθηση των γυναικών έρχονται να επιβεβαιώσουν επιπλέον έρευνες για τους άντρες, οι οποίες έχουν δείξει ότι προτιμούν τις γυναίκες μεγαλύτερο στήθος. Μία έρευνα έδειξε μάλιστα ότι μόλις 17 από τους 1.650 άνδρες που συμμετείχαν σε αυτή, πίστευαν ότι το ιδανικό μέγεθος στήθους σε μια γυναίκα είναι κάτω από το μέγεθος «C» στον στηθόδεσμό της. Σε ποσοστό 83% οι άντρες έδειξαν προτίμηση σε γυναίκες με μεγάλο ή πολύ μεγάλο στήθος.

Η ερευνητική ομάδα των κοινωνιολόγων από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους (σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες έρευνες) μπορεί να υποδεικνύουν ότι οι άντρες με υψηλότερη νοημοσύνη επιλέγουν γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος για λόγους αναπαραγωγής, επειδή ο απόγονός τους θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει αυξημένη νοημοσύνη, ενώ αν είναι κορίτσι, θα έχει αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξει στο μέλλον και εκείνο μεγάλο στήθος.

Άλλοι κοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι η σχέση μεταξύ του μεγέθους του στήθους στη γυναίκα και της νοημοσύνης της, έγκειται στις γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες που προσδιορίζουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους, ενώ βοηθούν και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

3
ΠΗΓΗ

Το κείμενο της «είδησης» αλλάζει λίγο από δημοσίευση σε δημοσίευση αλλά έχει κάποια σταθερά στοιχεία.
1. Μιλάει για έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago.
2. Το δείγμα της έρευνας είναι 1200 γυναίκες.
3. Όσες γυναίκες είχαν μεγάλο στήθος είχαν περίπου 10 μονάδες ανώτερο δείκτη νοημοσύνης (I.Q.)

4
ΠΗΓΗ
2
ΠΗΓΗ

Δείτε τα δημοσιεύματα ΕΔΩ


Η ψεύτικη έρευνα δημοσιεύτηκε πριν πολλά χρόνια από έγκυρες ιστοσελίδες που την πάτησαν, όπως το yahoo. Αν και το δημοσίευμα έχει διαγραφεί από τις έγκυρες ιστοσελίδες, υπάρχει ακόμη σε διάφορα forums και αν το διαβάσουμε θα δούμε ότι το αρχικό ξενόγλωσσο δημοσίευμα, αναφέρει πως επικεφαλής της έρευνας του πανεπιστημίου του Chicago, ήταν η Dr. Yvonne Rossdale. Αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα γιατί η Dr. Yvonne Rossdale, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο. Όλες οι αναζητήσεις σχετικά με αυτό το όνομα μας βγάζουν αποτελέσματα, την αρχική ψεύτικη έρευνα ή την κατάρριψή της.

5

Πίσω στις 4 Νοεμ. 2003, που το Weekly World News δημοσίευσε αρχικά την ψεύτικη έρευνα. Το Weekly World News δημοσίευε ολοφάνερα φανταστικές ψεύτικες ιστορίες, με αγαπημένα θέματα, εξωγήινους, τέρατα, κ.τ.λ. με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Bat Boy, ένα πλάσμα, μισό άνθρωπος μισό νυχτερίδα.

1
ΠΗΓΗ

Δείτε και το εξώφυλλο από το τεύχος, με την ψεύτικη έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago.

6

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε