Η Αστυνομία Προειδοποιεί: Αν δείτε μια μπάλα του τένις στο έδαφος, μην την αγγίξετε!..Είναι ΠΟΛΥ Σοβαρό!..

Κυκλοφορεί δημοσίευμα, ειδικά στους φιλοζωικούς κύκλους που προειδοποιεί για τους κινδύνους που διατρέχουν οι σκύλοι από μπάλες του τένις, γεμισμένες με… εκρηκτικά. Όπως θα δούμε παρακάτω, το άρθρο είναι ελλιπές.

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Το είδαμε στο taz.gr και αναφέρει:
Η Αστυνομία Προειδοποιεί: Αν δείτε μια μπάλα του τένις στο έδαφος, μην την αγγίξετε!..Είναι ΠΟΛΥ Σοβαρό!..
e70194b2f8ac37e7cb1ad00affc75c80577bb288

Η αστυνομία, έχει εκδώσει μια τρομερή προειδοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες σκυλιών, προειδοποιώντας τους να μην πλησιάσουν ή να πάρουν οποιαδήποτε μπάλα του τένις που θα βρουν πεταμένη. Φυσικά, αυτό αποτελεί πρόσθετη πρόκληση για τους ιδιοκτήτες που τους αρέσει να αφήνουν τα κατοικίδια ζώα τους χωρίς λουρί.

Οι ερασιτέχνες κατασκευαστές πυροτεχνημάτων χρησιμοποιούν μπάλες του τένις και σωλήνες ως περιβλήματα για τα σπιτικά πυροτεχνήματα τους. Εάν αυτά τα «πυροτεχνήματα» δεν σκάσουν, όπως έχει προγραμματιστεί, απλά μένουν πίσω … σαν μια νάρκη που περιμένει να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Αυτές οι «βόμβες μπάλες του τένις» είναι επικίνδυνες επειδή είναι κατασκευασμένες από ερασιτέχνες. Ακατάλληλη κατασκευή σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αξιόπιστες ή ασφαλείς.

Σύμφωνα με την έκθεση, «Μια μπάλα του τένις-βόμβα είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί. Είναι μια κλασική μπάλα τένις που έχει κάποιο είδος «ασφάλειας» κολλημένη απ” έξω. Η μπάλα του τένις θα μπορούσε επίσης να είναι πλήρως τυλιγμένη με κολλητική ταινία με ασφάλεια απ” έξω.»

Αν συμβεί να εντοπίσετε κάτι που νομίζετε ότι θα μπορούσε να είναι μια βόμβα μπάλα του τένις, μην πλησιάσετε και μην την αγγίξετε. Καλέστε την αστυνομία και περιμένετε για τις αρχές.

«Αν δεν σκάσει μερικοί άνθρωποι τις παρατάνε«, λέει ένας αστυνομικός. «Δυστυχώς, τα σκυλιά πιάνουν τα πάντα στο στόμα τους και το φέρνουν πίσω στους ιδιοκτήτες …»
Ακόμα και όταν μοιάζουν ότι δεν είναι αναμμένα, θα μπορούσαν ακόμα να σιγοκαίουν στο εσωτερικό, και η κίνηση μπορεί να είναι αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη. Αν δείτε μια μπάλα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που μοιάζει καμένο ή έχει φιτίλι ή ταινία πάνω του, μείνετε μακριά. Ειδοποιήστε τις αρχές. Σε καμία περίπτωση, μην προσπαθήσετε να το μετακινήσετε εκτός αν θέλετε να είστε το επόμενο πιθανό θύμα.Πηγή / Copyright: wimp.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: taz.gr

Η αρχική πηγή του ελληνικού δημοσιεύματος είναι η ιστοσελίδα wimp.com. Ο Έλληνας αρθρογράφος όμως »ξέχασε» να συμπεριλάβει ορισμένα βασικά στοιχεία του αρχικού άρθρου, οδηγωντας στο εσφαλμένο συμπέρασμα πως αυτή η πρακτική είναι διαδεδομένη και εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

Police in Kent, Washington, have issued a dire notice to all dog owners, warning them not to approach or pick up any stray tennis balls they find lying around. (Μτφ: Η αστυνομία του Κεντ στην Ουασιγκτον προειδοποιει τους ιδιοκτήτες σκύλων να μην πλησιάζουν ή πιάνουν »αδέσποτες» μπάλες του τένις που μπορεί να βρούν στο έδαφος)

Jarod Kasner, public investigation officer for the Kent Police Department says that «some of them are very effective and dangerous, and some of them don’t work, but you don’t know. (Μτφ: Ο ερευνητής Jarod Kasner δήλωσε πως κάποιες από αυτές είναι πολύ αποτελεσματικές και επικίνδυνες ενώ κάποιες άλλες δε δουλέυουν. Δεν μπορείς να ξέρεις).

Back in 2000, a dog in Portland, Oregon, had to be put down due to the severity of his injuries after one of these bombs blew up in his mouth. (Μτφ: Το 2000 ένας σκύλος στο Πόρτλαντ του Όρεγκον ευθανατώθηκε εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του, όταν μια τέτοια βόμβα εξεράγη στο στόμα του).

Σχετικό άρθρο υπάρχει και στη Daily Mail. Σε αυτό αναφέρεται πως αυτή η πρακτική ενδέχεται να συνηθίζεται στις ΗΠΑ κατά την εορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου).

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο κίνδυνος από τις εκρηκτικές μπάλες του τένις στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτος, ενώ μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο ένα καταγεγραμένο περιστατικό θανασιμου τραυματισμού σκύλου (Πόρτλαντ, 2000).

Το ελληνικό δημοσίευμα είναι ελλιπές και παραπλανητικό και δε πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά, ειδικά από τους φιλόζωους αναγνώστες.

terranovaincognita.gr