Είναι το πλήρωμα του Challenger ζωντανό 31 χρόνια μετά τη συντριβή του διαστημικού λεωφορείου;

2

Σε ιστοσελίδες του ελληνικού «αφυπνισμένου» διαδικτύου, διαβάζουμε πως οι αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου Challenger που συνετρίβη πριν 31 χρόνια, είναι ζωντανοί. Πρόκειται για μια σχετικά παλιά θεωρία συνωμοσίας, που μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκε από το ελληνικό ίντερνετ.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο katohika.gr & thesecretrealtruth.gr διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Στο snopes.com διαβάζουμε για τη πραγματική ταυτότητα των κατά 31 έτη γηραιότερων «αστροναυτών»:

Ο Francis Richard Scobee θα ήταν σήμερα 75 ετών εάν δεν είχε σκοτωθεί στο ατύχημα του Challenger πριν 31 χρόνια. Η ηλικιωμένη «εκδοχή» του είναι στη πραγματικότητα ο Richard Scobee (συνωνυμία), CEO της διαφημιστικής εταιρίας «Cows in Trees». Το 1986, ήδη κατείχε τη θέση του επικεφαλής της εταιρίας, όποτε είναι αδύνατο να ήταν σε δύο μέρη την ίδια στιγμή.

Ο Ronald McNair μοιάζει αρκετά με την εικόνα του αδερφού του Carl, αλλά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο.

 

Ο Ellison Onizuka, επίσης μοιάζει αρκετά με τον αδερφό του Claude:

 

Η Judith Arlene Resnik (ηλεκτρολόγος-μηχανικός), φαίνεται να μοιάζει με τη συνονόματη Judith Resnik, καθηγήτρια νομικής στο Yale (μεταξύ άλλων). Φυσικά είναι αδύνατο να είναι το ίδιο πρόσωπο με τόσο διαφορετικό ιστορικό και εργασιακό παρελθόν.

 

Sharon Christa McAuliffe μοιάζει με την Sharon A. McAuliffe, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Syracuse. Αν και τα ονόματα και το παρουσιαστικό μοιάζουν, το ιστορικό των δύο γυναικών είναι εντελώς διαφορετικό, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να είναι το ίδιο άτομο.

 

Τέλος, ο αστροναύτης Michael J. Smith, μοιάζει με τον Επίτιμο Καθηγητή  Michael J. Smith (συνωνυμία) του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, το ιστορικό των δύο ανδρών, αποκλείει να είναι το ίδιο άτομο.

 

Για την ιστορία, ο Greg Jarvis ήταν το έβδομο μέλος της αποστολής που σκοτώθηκε στο Challenger και δεν περιλαμβάνεται στις συνωμοσιολογικές λίστες.

 

Εν ολίγοις, έχουμε 4 αστροναύτες του Challenger που μοιάζουν ελάχιστα με άτομα με το ίδιο ή παρόμοιο όνομα και είναι εν ζωή, 2 αστροναύτες που είναι φυσιολογικό να μοιάζουν στα αδέρφια τους και έναν ακόμη που δεν μοιάζει με κανέναν. Στη πρώτη περίπτωση το εργασιακό και προσωπικό παρελθόν αποκλείει τον ισχυρισμό, στη δεύτερη, είναι λογικό κάποιοι να μοιάζουν με τα αδέρφια τους και στη τρίτη, απλά δε βρέθηκε κάποιος εν ζωή να μοιάζει με τον Greg Jarvis.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός του άρθρου ότι οι αστροναύτες που σκοτώθηκαν στο ατύχημα του Challenger το 1986, ζουν σήμερα, καταρρίπτεται.

 

Είναι το πλήρωμα του Challenger ζωντανό 31 χρόνια μετά τη συντριβή του διαστημικού λεωφορείου;