Ποιοι είμαστε
Αρχική Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία, αλλά χωρίς να υπάρχει (ακόμα) κακοκαιρία.HOAXES FAKE NEWS

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία, αλλά χωρίς να υπάρχει (ακόμα) κακοκαιρία.

8 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Η Ε.Μ.Υ. με έκτακτο δελτίο αναφέρει πως αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα (Σάββατο 09-12-2017). Όμως σημερινά δημοσιεύματα (08-12-2017) αναφέρουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία που ακόμη δεν έχει έρθει.

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”bolt”]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

Το είδαμε στο newsbomb.grpress-news.grcrete-news.grtro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το περίεργο είναι πως σήμερα δεν υπάρχει κακοκαιρία στην χώρα μας. Πουθενά δεν υπάρχει βροχόπτωση και το κύμα κακοκαιρίας όπως αναφέρει και η Ε.Μ.Υ. αναμένεται από αύριο (Σάββατο 09-12-2017) το απόγευμα.

Το δελτίο της αστυνομίας αναφέρει προβλήματα που υπάρχουν σε τμήματα του οδικού δικτύου αλλά όχι λόγω σημερινής κακοκαιρίας. Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν από την προηγούμενη κακοκαιρία, πριν από αρκετές ημέρες. Σε όλους τους νομούς που αναφέρονται στο δελτίο, δεν υπάρχει κακοκαιρία αυτή τη στιγμή.

Μιλήσαμε με τα τμήματα τροχαίας των νομών που αναγράφονται στο δελτίο της αστυνομίας και μας ανέφεραν όσα σας εξηγήσαμε παραπάνω.

Όλο το θέμα είναι μια παρεξήγηση. Απλά κάποιοι διάβασαν το δελτίο της αστυνομίας που δεν αναφέρει πως αυτά είναι προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο εδώ και μέρες και το συνδύασαν με την αυριανή  κακοκαιρία που αναμένουμε. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε άρθρα στο διαδίκτυο που αναφέρουν προβλήματα από την κακοκαιρία, χωρίς να υπάρχει, μέχρι στιγμής, κακοκαιρία στη χώρα μας.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.