Το «μοντέλο με την κοκαΐνη» που… δεν είναι μοντέλο.

1

Δημοσιεύματα συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να αναφέρουν ότι η 19χρονη, Ειρήνη Μελισσαροπούλου από τη Λέσβο, που την συλλάβανε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη στο σάκο της, είναι μοντέλο.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Οι κινεζικές ιστοσελίδες που πρώτες δημοσίευσαν την είδηση, παρουσίασαν την Ειρήνη Μελισσαροπούλου σαν «μοντέλο». (Παραδείγματα: South China Morning Post και hk.news) Όμως είναι άγνωστο πως ξεκίνησε αυτή η φήμη. Ίσως να το δήλωσε η ίδια πως είναι μοντέλο όταν έφτασε στο hong kong.

 

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, όλα τα ελληνικά δημοσιεύματα μιλούσαν για το 19χρονο μοντέλο, και αυτό είναι δικαιολογημένο γιατί στην Ελλάδα δεν γνωρίζαμε τίποτα περισσότερο από όσα ανέφεραν οι κινέζικές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Αλλά όταν έγιναν γνωστά τα στοιχεία της κοπέλας, μάθαμε πως η 19χρονη δεν είχε καμιά σχέση με το μόντελινγκ. Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου έφυγε από τη Λέσβο στις 31 Αυγούστου με προορισμό την Καλαμάτα όπου είχε πει πως θα σπουδάσει σε ένα ΙΕΚ. Μέχρι να φύγει από το νησί δούλευε σερβιτόρα και υπάλληλος σε πρατήριο καυσίμων, εργασίες που όπως καταλαβαίνεται δεν έχουν καμιά σχέση με το μόντελινγκ.

Οι επαγγελματικές της ασχολίες, μέχρι τη στιγμή της σύλληψης της, έχουν γίνει γνωστές από φίλους και ανθρώπους που την γνώριζαν καλά και όλοι αναφέρουν πως δεν είχε κάποια σχέση με το μόντελινγκ. Παρ’ όλα αυτά μέχρι και σήμερα, αρκετά μέσα ενημέρωσης την παρουσιάζουν σαν μοντέλο, κάτι που όπως καταλάβατε δεν είναι αλήθεια.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε