Ποιοι είμαστε
Αρχική Υπάρχουν 9 Θεραπευτικές Συχνότητες που ΔΕΝ θέλουν να ξέρετε;HOAXES ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν 9 Θεραπευτικές Συχνότητες που ΔΕΝ θέλουν να ξέρετε;

21 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν 9 πολύ χρήσιμες θεραπευτικές συχνότητες που μπορούν να επιτρέψει την πνευματική ισορροπία και την θεραπεία του μυαλού και του σώματος με τέλεια αρμονία;

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”flask”]ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο makeleio.grdiadrastika.com και awakengr.com (αρχική πηγή) διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως η φράση «Τα πάντα είναι ενέργεια, το γνωρίζουμε αυτό. Και η ενέργεια εκδηλώνεται με συχνότητες…» που τα άρθρα αποδίδουν στο Einstein, δεν είναι δική του (δείτε εδώ).

Όσον αφορά τις «θεραπευτικές συχνότητες», πρόκειται για τις λεγόμενες Solfeggio frequencies, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ηχητικές συχνότητες των 174, 396, 417, 528, 639, 741, 852, 963 Hz.

Η κλίμακα των συχνοτήτων, υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε από έναν βενεδικτίνο μοναχό, τον  Guido d’Arezzoκατά τον 11 μΧ αιώνα. Ο Dr. Joseph Pulio ανακάλυψε εκ νέου τις «συχνότητες solfeggio» μέσω μιας σειράς αριθμητικών υπολογισμών που περιλαμβάνουν στίχους της Βίβλου. Υποστηρίζεται ότι αυτές οι συχνότητες είναι «αρχαίες» και «ιερές» και χρησιμοποιούνταν συχνά κατά την αρχαιότητα, ενώ στις μέρες μας έχουν ξεχαστεί. Ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές των «συχνοτήτων solfeggio» είναι ο γνωστός τσαρλατάνος Leonard Horowitz.

Ο Guido d’Arezzo ήταν ο εφευρέτης του σολφεζ Ut, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si. Αργότερα το Ut αντικαταστάθηκε με το Do. Η επιλογή του Guido προέκυψε από τον λατινικό ύμνο Ut queant laxis και όχι τη Βίβλο που επικαλείται ο Pulio.

  • Ut queant laxīs resonāre fībrīs; ra gestōrum famulī tuōrum; Solve pollūtī labiī reātum, Sancte Iōhannēs.

Οι οπαδοί των συχνοτήτων solfeggio, υποστήριξαν αυθαίρετα πως οι τόνοι του σολφέζ, αντιστοιχούν στο σετ των 6 συχνοτήτων.

Οι συχνότερες «θεραπευτικές» συχνότητες είναι:

396 Hz – Απελευθέρωση της ενοχής και του φόβου
417 Hz – Αλλαγή καταστάσεων και διευκόλυνση της αλλαγής
528 Hz – Μεταμόρφωση και θαύματα (Επισκευή DNA)
639 Hz – Σύνδεση / Σχέσεις
741 Hz – Έκφραση / Λύσεις
852 Hz – Επιστροφή στην Πνευματική Τάξη

Τα ελληνικά δημοσιεύματα, προσέθεσαν ακόμη 3 συχνότητες (174, 285, 963 Hz) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 9 . Το κοινό όλων των ανωτέρω, είναι πως έχουν επιλεγεί εντελώς αυθαίρετα. Οι υποστηρικτές της θεωρίας, δεν αναφέρουν με ποιο τρόπο μπόρεσαν να μετρήσουν και να καταγράψουν τις ακριβείς συχνότητες των «αρχαίων» ήχων. Όταν αναφερόμαστε σε χερτζ (Hz), μιλάμε για μονάδα, που αφορά περίοδο ενός δευτερολέπτου και είναι ίση με «ένα κύκλο ανά δευτερόλεπτο». Κάθε μουσική νότα αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία μπορεί να μετρηθεί σε Hertz. Φυσικά το Hz και το δευτερόλεπτο σαν μονάδες μέτρησης δεν υπήρχαν την εποχή που γράφτηκε η Βίβλος, στίχοι της οποία υποτίθεται ότι έχουν εμπνεύσει τις συχνότητες solfeggio.

Τέλος, δεν έχουμε καμία επιστημονική μελέτη που να στηρίζει τη θεωρία πως οι παραπάνω συχνότητες βοηθούν  στη πνευματική ισορροπία και την θεραπεία του μυαλού και του σώματος.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως οι 9 θεραπευτικές συχνότητες (συχνότητες solfeggio), αποτελούν ακόμη μια ψευδοεπιστημονική προσέγγιση που εντάσσεται στο πλαίσιο των ηχοθεραπειών.

Fact-check for the sake of Democracy