Ποιοι είμαστε
Αρχική Η “αποστομωτική” απάντηση του Δημάρχου προς την μουσουλμανική κοινότητα στο Μόντρεαλ, είναι Fake News.HOAXES

Η “αποστομωτική” απάντηση του Δημάρχου προς την μουσουλμανική κοινότητα στο Μόντρεαλ, είναι Fake News.

7 Μαΐ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως ο δήμαρχος του Μόντρεαλ έδωσε μια “αποστομωτική” απάντηση στην μουσουλμανική κοινότητα που ζήτησε να αφαιρεθεί το χοιρινό κρέας απ’ όλα τα σχολικά κυλικεία;

Η παρακάτω ανάρτηση στο Facebook έχει σχεδόν 2.000 κοινοποιήσεις:

Ποια είναι η αλήθεια;

Πρόκειται για μια αναληθή ιστορία που άρχισε να κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα το 2015. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που κυκλοφορεί ειδικά μέσω κοινωνικών δικτύων, ο Δήμαρχος του Dorval “αντιστάθηκε” στην απαίτηση μουσουλμανικών οικογενειών για την αφαίρεση προϊόντων που περιέχουν χοιρινό κρέας από τα μενού των σχολικών κυλικείων.

Οι αρχές του Dorval ωστόσο έχουν διαψεύσει τον ισχυρισμό μέσω της κάτωθι ανακοίνωσης με ημερομηνία 27/1/2015.


Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως “Η πόλη του Dorval επιθυμεί να καταγγείλει αυτό το ψεύτικο άρθρο και διαμαρτύρεται για τον σφετερισμό (της) ταυτότητας (του Δημάρχου). Οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο έχουν αναπαράγει αυτή τη ψευδή είδηση ως αληθινή και ο Δήμαρχος θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση ούτε αυτός ούτε οι αντιπρόσωποι της πόλης έχουν κάνει τέτοια σχόλια“.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η “αποστομωτική” απάντηση του Δημάρχου προς την μουσουλμανική κοινότητα είναι προϊόν φαντασίας και δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.

Fact-check for the sake of Democracy