Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν χρειάζεται να μαζευτούν καπάκια για τον μικρό ΓιαννάκηHOAXES

Όχι, δεν χρειάζεται να μαζευτούν καπάκια για τον μικρό Γιαννάκη

8 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Οι αναδημοσιεύσεις συγκινητικών ιστοριών που αφορούν ανθρώπους και ειδικά παιδιά που σε κάποια φάση της ζωής του πέρασαν από μια δύσκολη κατάσταση υγείας, είναι μια πάγια και αθέμιτη τακτική πολλών σελίδων στο ελληνικό Facebook, που τις ανακυκλώνουν για λόγους like farming. Το ίδιο ισχύει και για τον μικρό Γιαννάκη και την “έκκληση” για συλλογή καπακιών για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Στο mimoupeisgr.blogspot.com και mag24.gr (η σχετική ανάρτηση έχει κατέβει) διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Η ιστορία με το πρόβλημα υγείας του μικρού Γιαννάκη έγινε γνωστή το 2014, όταν δημιουργήθηκε μια σελίδα στο Facebook που έκανε έκκληση για συλλογή καπακιών για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Η οικογένειά του ωστόσο έχει ενημερώσει ήδη από το 2015 πως τα απαραίτητα καπάκια για την απόκτηση του αμαξιδίου έχουν συγκεντρωθεί.

Η παραπάνω ανακοίνωση δεν σταμάτησε τις τακτικές αναδημοσιεύσεις από δεκάδες ιστολόγια (ενδεικτικά δείτε εδώ και εδώ) που αναπαρήγαγαν τον ισχυρισμό για λόγους clickbait και like farming.

Η “έκκληση” για καπάκια για τον μικρό Γιαννάκη είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/07/06/like-farming-scam/

Fact-check for the sake of Democracy